Opel – Нови задвижващи системи
Opel устойчива мобилност – Конвенционални задвижващи системи

Алтернативни задвижващи системи

Стремим сe да намалим емисииет на CO2 и разхода на гориво без ограничение на динамичните характеристики.

Екологично по-чисти начини за икономия на бензин и дизел
Opel устойчива мобилност – Технология ecoFLEX

Динамика и икономичност

Ние намаляваме емисиите от нашите конвенционални двигатели

Запознайте се с екологично чистите решения ecoFLEX

НОВИ НАЧИНИ ЗА ЗАЩИТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

Ние работим върхузащитата на околната среда от дълго време, така че вече разполагаме с устойчиви алтернативи на бензина – от електромобилите с удължен пробег (E-REV) до моделите на газ метан, газ пропан-бутан и модела с нулеви емисии Hydrogen4 с горивни клетки. Ние знаем пътя към устойчивото бъдеще.

Enlarge

На пътя с нулеви емисии

Автомобилът HydroGen4 е резултат от над десетгодишна развойна дейност в областта на горивните клетки и водорода. В 440-те на брой последователно свързани горивни клетки, водородното гориво реагира с кислорода от въздуха. Tози процес не предизвиква експлозия, а електрохимична реакция, която захранва електрическото задвижване. Единственият страничен продукт на тази реакция е чиста вода, поради което моделът HydroGen4 отделя само водна пара и никакви вредни емисии.

 

Това екологично поведение не е за сметка на динамичните характеристики - със своята мощност от 73 кВт (100 к.с.), HydroGen4 се ускорява от 0 дo 100 км/ч за 12 секунди и постига максимална скорост от 160 км/ч. Моделът е способен да измине 340 км с едно зареждане и има резервна акумулаторна батерия с капацитет 1.8 кВтч.

 

Експериментален парк от автомобили HydroGen4 преминава изпитания в реални условия в Берлин като част от програмата Clean Energy Partnership (CEP). До момента, участващите в програмата клиенти са изминалибез проблеми пробег от над 80 000 километра.