Skip To Content
Оборудване

Новият Opel Movano-е

Перфектният германски инструмент за работа

Дизайн

Външен дизайн
Покажете на света, че гледате сериозно на бизнеса. Новият Movano-e е с модерен нов стил, с ярка изява на характера, разширявайки вече легендарната си функционалност със солидна професионална визия и компановка.
 
Комфорт на кабината
Просторният интериор на новото Movano осигурява изключително функционална и едновременно с това комфортна работна атмосфера. Това е един гъвкав мобилен офис, с авангардна дигитална свързаност чрез OpelConnect. На предния ред има място за до трима, а на задния във версията фургон с двойна кабина за екип от още четирима. 
 

Гъвкавост

Видове каросерии и размери 

Новият Opel Movano се предлага с избор от разновидности на каросерията с четири дължини и три височини в рамките на два различни типа линии: 

  • Фургон, фургон с двойна кабина, шаси-кабина, шаси с двойна кабина, шаси с частична кабина и платформа-кабина 
  • Заводски трансформации за самосвал и бордови  
  • Четири версии на база общо тегло: 3,0 т, 3,3 т, 3,5 т и 4,0 т
 
Гъвкавост на товарното пространство 
Товарното пространство на Opel Movano е сред най-добрите в класа, с лесен достъп през широко отварящите се врати и до 17,0 м³ обем, без компромиси заради батерията, която е под пода. С място за до четири евро палета, вие можете да конфигурирате вашето Movano така, че да ви осигури максимален капацитет. Отворите на вратите дават възможност за товарене чак до нивото на тавана, осигурявайки отличен достъп. И всичко това с максимално ниво на безопасност и сигурност, със защитни облицовки на пода и страничните панели, налични като опция. 
 

Товар

Полезен товар
Opel Movano-e предлага изключително конкурентен полезен товар до 1890 кг. Наличен в две нива на технически допустима максимална маса: 3500 кг и 4000 кг.
 
Безопасност на товара и преградна стена 
Пространство и комфорт за вас, вашия екип и вашия товар. Изобилие от места за съхранение на предмети, които са удобно разположени в кабината, включително обезопасено място под седалките. Конфигурирайте вашето пространство, така че да служи на вашите бизнес нужди, включително като поръчате преградна стена със или без прозорец, както и множество точки за прикрепване и обезопасяване, за да бъде всеки товар подсигурен при превоз.  
 

Свързаност

Информационни системи
Водачите и пътниците могат да разчитат на услугите на цифрово радио, Bluetooth и USB връзки. При по-високите нива на оборудване са включени 5-инчов дигитален сензорен екран и възможност за добавяне на интегрирана сателитна навигация.  
 
Камера за обратно виждане 
Камерата за обратно виждане прави движението на заден ход на новото Movano по-безопасно и по-прецизно. Тя позволява на водача да следи зоната зад автомобила на сензорния екран при маневриране и осигурява насоки за правилно движение с различно оцветени линии. Системата се активира автоматично при включване на задна предавка или при отваряне на задните врати и може да бъде комбинирана със сензори за дистанцията при паркиране назад за допълнителна безопасност.  
 

Кабината на Movano

Предни седалки
Индивидуалните предни седалки включват опори за глава, които могат да се настройват и изваждат, опори за гърба с настройка и надлъжно регулиране.    
 
Сгъваща се централна седалка 
Създава удобна поставка за разполагане на лаптоп или кутия за храна с два държача за напитки. 
 
Мобилен офис
Полезен клипборд, който може да бъде скрит в таблото, когато не се използва. С помощта на подходящи аксесоари и адаптори могат да се закрепват таблети и смартфони. 
 
Седалка на водача с въздушно окачване
Идеален за груби, неравни терени или за пътувания на дълги разстояния. Предлага настройка в четири посоки с фиксирани опори за лакти и настройка на чувствителността на окачването в диапазон от 40 кг до 130 кг. 
 
Изобилие от места за предмети

Изобилие от места за съхранение на предмети в кабината, за цялата пътна документация и полезни в ежедневието материали и инструменти - като жабка, долни и горни рафтове, стойки и държачи за напитки и удобни места в облицовките на вратите1.  

 

1В зависимост от пазара 

 
... за всички ваши нужди
При някои модели има допълнителна ниша за допълнителен товар1.
 
1 Предлага се българия. 

Системи за асистенция на водача

Система за електронно стабилизиране (esp)
В съчетание със системата за контрол на сцеплението (Traction Control), системата ESP действа като активира спирачките на определено колело, намалява въртящия момент и спира с двигателя с цел стабилизиране на автомобила и при загуба на сцепление. Интегрирана система за адаптивен контрол съобразно товара помага на автомобила да запазва първоначалната си траектория на движение в трудни условия, чрез адаптиране на действието на ESP съобразно теглото и разпределението на полезния товар. 
 
Разпознаване на пътни знаци
Работейки съвместно с круиз контрола (темпомат), тази система визуално разпознава пътните знаци и предупреждава водача за локални ограничения на скоростта. 
 
Темпомат с ограничение на скоростта 
Позволява на водача да поддържа постоянна скорост или ограничава максималната скорост на автомобила. 
 
Предупреждение за напускане на лентата
Постоянно следи пътя с помощта на камерата, разположена над огледалото за обратно виждане. Ако автомобилът започна непреднамерено да се изнася тя сигнализира звуково. 
 
Предупреждение за трафик отзад 
Използвайки заден сензор, системата разпознава наближаващи автомобили зад вана и предупреждава звуково водача, позволявайки му да предотврати инциденти при излизане на заден ход от паркоместа. 
 
Авангарден спирачен асистент 
Системата предупреждава звуково водача1 за наличието на опасна ситуация отпред. Ако автомобилът опасно скъсява дистанцията до движещия се отпред автомобил, системата предприема автоматично спиране, в случай че водачът не съумее да реагира.  

1Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на ограниченията, присъщи на системата. Водачът остава отговорен за процеса на шофиране.  
Предупреждение за обект в сляпата зона
Системата за наличие на обект в "сляпата зона" на водача го предупреждава, в случай че е опасно да сменя лентите, поради наличието на обект в неговата сляпа зона на видимост.  
 

Opel+ аксесоари

Адаптирани за всички ваши нужди

Релси на покрива
Покажете подробности
Алуминиева кутия на покрива и стълба за достъп при задната врата
Покажете подробности
Гумени подови стелки
Покажете подробности
Висококачествена облицовка на пода и страничните стени
Покажете подробности
Камера за обратно виждане
Покажете подробности

Следващи стъпки