Оборудване

ЕЛЕГАНТЕН ДИЗАЙН И ФУНКЦИОНАЛНО ОБОРУДВАНЕ. 

ГЪВКАВОСТ.

ДО 9 МЕСТА
Zafira Life-е е проектирана,за да установи водещи в класа стандарти за гъвкавост при всекидневната употреба. 
В зависимост от индивидуалните нужди на вашето семейство или бизнес, можете да конфигурирате  Zafira-e да осигури място за до девет човека. Така че независимо дали отивате на плажа или посрещате бизнес гости винаги ще има място за всички. 
КОНФИГУРАЦИИ НА СЕДАЛКИТЕ
Основната задача на Zafira-e Life е осигуряване на гъвкавост и комфорт. Плъзнете втория и третия ред седалки напред или назад за осигурите най-подходящото разположение. 

ДОСТЪПНОСТ.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ПЛЪЗГАЩИ СЕ ВРАТИ

Две електрически плъзгащи се врати1 откриват широк отвор за качване на пътниците отзад. Датчици позволяват достъп без ръце до кабината за моментите, когато ръцете ви са заети. 

 

1Опция

 
ЛЕСНО ОТВАРЯНЕ И СТАРТИРАНЕ

С удобната  система за отваряне и стартиране1 просто влизате и потегляте, без да има нужда да търсите ключовете от автомобила - стига те да са в джоба ви, в чантата или някъде наблизо. 

 

1Опция

 
ОТВОРЯЩ СЕ ЗАДЕН ПРОЗОРЕЦ
Отваряйте прозореца на задния капак на Zafira-e Life независимо  от самия капак, за да улесните товаренето на малки предмети в багажника или в ситуации, когато пространството е ограничено.  
РАЗМЕРИ
Zafira-e Life се предлага в три различни дължини на коросерията. Всеки вариант предлага идеален баланс между относително компактни външни размери и просторен, изключително функционален интериор. И трите са с височина под 1.9 м – изключително ценно при подземни гаражи.  

По-специално малката версия, дълга само 4,60 м, е извънредно повратлива в тесни градски улици и други зони с ограничено пространство в градовете. Средният вариант е дълъг 4,95 м, а големият – 5,30 м. И трите размера са с височина под 1,90 м1 за неограничен достъп до ниски места, като например подземните паркинги.

 

1Ограничението за височина под 1,9 м не е приложимо за автомобили с максимален полезен товар 1400 кг.

БЕЗОПАСНОСТ И ИНОВАЦИИ. 

БЕЗОПАСНОСТ И ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

С предни въздушни възглавници за водача и пътника до него и въздушни завеси за пътниците на всичките три реда1, Zafira-e Life приема насериозно безопасността.                                                                                                                                                                                                            

 

1 Странични въздушни възглавници за втория и третия ред седалки.

 

 
КСЕНОНОВИ ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ 

Изцяло ксеноновите предни светлини1 в комбинация с дневни LED светлини1 добавят изострени линии в дизайна и осигуряват допълнителна видимост на пътя независимо от условията на осветеност.  

 

1 Опция.

 
ISOFIX СИСТЕМА 

Всички седалки на втория и третия ред на Zafira Life могат да бъдат оборудвани с ISOFIX монтажни елементи1, позволявайки шест деца да бъдат подсигурени безопасно на своите места. 

 

1 Опция. Не се предлагат за някои конфигурации на седалки. 

 
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ 

Мултифункционалните предна и задна камери1 осигуряват работата на системи за безопасност като Разпознаване на пътни знаци1, Умора на водача1 и 180° задна камера за паркиране1.

 

1 Опция.

 
СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ
Автоматичният круз контрол1 намалява и възстановява скоростта ви за да запази определена дистанция до предния автомобил в трафика.  

Ако е необходимо, Автоматичното аварийно спиране1 предприема действия за да предотврати инцидент, прилагайки автоматично спиране. Предупреждение за обект в ограничената зона на видимост1 използва сензори и визуален сигнал в огледалото, предупреждавайки водача за автомобили в мъртвата зона на видимост на водача на Zafira-e Life при намерение за изпреварване. Предупреждението за опасност от удар отпред1 сканира пътя отпред за да сигнализира за потенциално стълкновение с автомобили и пешеходци.

 

1 Опция.

ПОДКРЕПА ЗА ВОДАЧА. 
Предупреждението за напускане на лентата1 разпознава когато автомобилът се изнася непреднамерено от лентата и предпреждава водача с аудио и визуален сигнал. Това е една от цялата гама системи за асистенция на водача, правещи живота по-прост.   

Системата за предупреждение за умора на водача1 анализира маниерите на шофиране с помощта на предна камера и волана и ви информира че време за кратка почивка. Адаптация към ограничението на скоростта1 използва системата Разпознаване на знаци за да анализира промените в ограниченията на скоростта. С едно натискане на бутона за паметта, позволявате на круз контрола да настои по съответен начин скоростта. 

 

1 Опция.

 

HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

Уникален за сегмента си,  Head-Up дисплеят1 на Zafira-е Life показва важна информация като скоростта и данни от круз контрола изобразени на нивото на погледа на водача.

 

1 Опция 

 
ИНТЕЛИГЕНТЕН СВЕТЛИНЕН СНОП 

Интуитивната система Smart Beam1 на  Zafira-e Life превключва автоматично между къси и дълги светлини за да не заслепява останалите водачи. 

 

1 Опция.

 

ЛУКСОЗЕН САЛОН НА КОЛЕЛА.

ПАНОРАМЕН ПОКРИВ 

Zafira-e Life е оборудвана със страхотен панорамен покрив1, който позволява светлината да нахлува в интериора, с което трасформира и изпълва с енергия атмосферата вътре. Ако слънцето е прекалено силно, просто плъзнете щората напред за да осигурите на пътниците комфорт по всяко време. 

 

1 Опция.

 
 ПРЕМИУМ КОМФОРТ 
Пренесете лукса на следващо ниво с вградената масажна функция на Zafira-e Life1, налична за водача и пътника до него, за да създадете атмосфера на пълна релаксация.  

Какъвто и да е сезонът, запазете топлината и комфорта със Zafira Life с гостоприемните отопляеми седалки1 отпред1 – или за невероятно чувство за лукс. 

 

Налични само за кожени седалки.

 

АВТОМАТИЧНА КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА 

С двузоновата климатична система1, пътниците отпред и отзад могат да избират идеални настройки – вече не са необходими спорове за перфектната температура. 

 

1 Опция.

 

СВЪРЗАНОСТ.

 ИНФОРАЗВЛЕКАТЕЛНИ СИСТЕМИ 
Открийте най-бързия път към вашата дестинация със 7-инчовия сензорен екран1 на Zafira-e Life и Multimedia Navi1 с навигационни услуги на живо2.  Получете достъп до вашата музика и съдържание на смартфона си лесно с Android Auto™1,3 или Apple CarPlay™1,3

1 Опция.

2 Съвместимостта и определени функционалности може да се различават в зависимост от типа на устройството и версията на операционната система. Apple CarPlay™ е запазена търговска марка на Apple Inc., регистриранеа в САЩ и други страни. Android Auto е запазена търговска марка на Google Inc.

 

OPELCONNECT УСЛУГИ1
Най-добрите дигитални средства за планиране на пътя пред вас. Проверете своя пробег на електричество и програмирайте времената за зареждане с помощта на смартфон; разчитайте на гама от услуги осигуряващи ново ниво на безопасност и подкрепа, които ви поддържат свързани и информирани. 
  • Спокойствие: Спешно повикване, обаждане при авария, състояние на автомобила и информация. 
  • Удобство: Дистанционни функции за заключване на вратите, активиране на клаксон и светлини2.  
  • Интелигентно шофиране: насладете се на комфортно пътуване, благодарение на навигация на живо, управление на пътуването и шофирането.  

 

1 Наличността на услугите OpelConnect се различава от страна до страна и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват абонамент/такса и са обект на мобилното покритие и наличността.

2 Въвеждането планирано за края на 2020 г.

ДИНАМИКА НА ПЪТЯ. 

УПРАВЛЯЕМОСТ
Не оставяйте размерът му да ви заблуди – Zafira-e Life се управлява лесно и е динамична, осигурявайки удобно и функционално пътуване, каквото се очаква от един Opel.
 
СИСТЕМА INTELLIGRIP

Системата на Zafira-e Life IntelliGrip1 осигурява допълнително ниво на сцепление на трудни трасета - като кал, сняг или пясък.

 

1 Опиция.

 

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Създадени за вашите индивидуални нужди. 

Изразете себе си с оригиналните аксесоари на Opel и получете максималното от вашия Zafira-e Life. Конструирани и тествани за вашия Opel.

 

Снимките може да се отличават от продуктите в продажба

КАКВО СЛЕДВА?