Skip To Content
Предимства и факти

Електрическият автомобил означава чисто предимстмо

Електрическите автомобили са ефективни, тихи и с нулеви емисии. Те изискват по-малка поддръжка от тези с двигатели с вътрешно горене, а голяма част от необходимото им електричеството идва от възобновяеми източници. Това е значително предимство по отношение на околната следа. Както и за всички нас

Довижване co2

Електрическите автомобили имат значителни предимства по отношение на околната среда

По-малък въглероден отпечатък
Въглеродният отпечатък на електрическите автомобили е значително по-малък от този на автомобил с ДВГ по време на целия им експлоатационен живот. Това е доказано с множество изследвания*. В основата стои факът, че електрическите мотори са по-енергийно ефективни и не отделят никакъв C02 по време на шофиране. 
По-добро за природата
Разбира се, вярно е че при производството на батерията е необходима енергия и в този процес се отделя CO2. Но, електрическите автомобили компенсират този разход при работата си. Скорошно изследване показва че балансът на CO2 се изравнява при пробег от около 30 000 километра – една изключителна стойност предвид очаквания живот на акумулатора от 250 000 км! 
Без замърсяване? фантастично!

Електрическите автомобили не са включени в нито един клас на нива на замърсяване. Това е напълно обяснимо, предвид факта, че те не отделят никакви емисии и означава че могат без проблеми да се движат навсякъде – дори в увеличаващите се екологични зони в . Ясно предимство пред автомобилите с ДВГ. 

Необходимо е наличие на стикер, издаван от общината, удостоверяващ моторизацията на вашия автомобил.

 

Това също говори в полза на електрическите автомобили

Финансови ползи

Електрическите автомобили се отплащат. Открийте как закупуването и лизингът на електрически автомобил може да е от полза за вашата компания.
State subsidies
At the moment you can save up to 9000 € when buying a pure electric car and up to 6,500 € when buying a plug-in hybrid. These subsidies are part of the so-called innovation premium of the German Federal Government. The innovation premium has been extended until the end of 2025. However, there is still a lot to be said for switching to an electric car now.   
Прочетете повече
Cost advantages over petrol/diesel vehicles
Do you want to calculate your financial advantage with an electric car or plug-in hybrid? All factors such as environmental bonuses, tax or monetary benefits can be found here. 
Прочетете повече
Лесно в града
Електрическите автомобили са просто перфектни за града. Предимствата за очевидни: разполагате с мощ, но сте тихи на пътя. Можете да паркирате в центъра на града безплатно докато зареждате. А, в допълнение към множеството предимства при купуването на електрически автомобил, вие винаги ще пътувате по екологичен начин. Във всеки град и по пътя към бъдещето. 
Финансови предимства за вашия бизнес

Независимо дали става дума за служебен, личен или лекотоварен – електрическият автомобил е надежден спътник в ежедневието: той не отделя емисии, създава спокойствие и е високо ефективен. В България електрическите автомобили не дължат данъци. Ползвателите могат да разчитат не само на нулеви данъци, но и на свободен достъп до централни градски части. Накратко: електрическите автомобили се изплащат бързо!

Освен това, електрическите автомобили изискват малка поддръжка защото имат по-малко износващи се компоненти. Това означава по-малко време без да работят, факт изключително важен за корпоративни паркове. Затова не е случайно, че електрическите автомобили все по-често се използват от компаниите и корпоративните паркове.

 

Зареждане и пробег

Максимално удоволствие от шофирането. По-дълъг пробег. И още по-кратко време за зареждане

Открийте как електрическият автомобил може за направи ежедневието ви по-лесно.

Електрическото задвижване е направено просто

Всичко което трябва да знаете преди да поемете в тази посока

Изберете електрическото задвижване за вас
Изцяло електрическо задвижване или plug-in хибрид? Ние от Opel предлагаме гама от електрически задвижвания и искаме да сте добре информирани, за да сте наясно с разликите.  След като веднъж сте научили, можете лесно да изберете задвижването, подходящо за вас. Тук ще откриете всичко, което е добре да знаете. 
Прочетете повече
Как работи батерията?
Точно като при смартфон? Не съвсем. Но и не много по-различно. При батериите на електрическите автомобили е добре да поддържате нивото на заряд в интервала между 20% и 80%. Можете да откриете още интересни факти за батериите тук. 
Прочетете повече
Повече техническа информация
Електрическата мобилност може да изглежда сложна на пръв поглед, но на практика не е такава. Искате ли да навлезете по-дълбоко в същността и, преди да преминете към нея? Искате ли да разширите базовите си технически познания? Тогава тази секция е ва вас. 
Прочетете повече