Skip To Content
Местоположения

Opel: нашият дом са европа и светът

Родена в Рюселхайм, марката Opel се разпространява в цяла Европа и света. Ние разполагаме с модерни заводи за производство и монтаж в много европейски страни и продаваме нашите автомобили по целия свят. Изпитателният център в Дуденхофен се намира близо до централата в Рюселсхайм.

Opel българия


Рюселсхайм - център за съвременно производство

Седалището на компанията Opel е в Рюселсхайм, Германия, където фирмата е основана преди близо 160 години. През 2002 г. рекордната инвестиция от 750 милиона евро превърна завода в една от най-модерните автомобилни фабрики в света. Годишният капацитет на новия завод е 180 000 автомобила. Успешният Opel Insignia се произвежда тук. Заводът в Рюселсхайм осигурява съвременни работни места за около 15 600 служители.

Opel: нашият дом са европа и светът

Opel е един от най-големите производители на автомобили в Европа и от август 2017 г. е част от френската автомобилна компания Stellantis. През 2016 г. Opel е продал приблизително 1,2 милиона автомобила. Фирмата е основана през 1862 г. от Адам Опел в Рюселсхайм, Германия, и е запазила централата си в родния град на марката в продължение на 158 години.

Изпитателният център на Opel

Откакто се проектират и произвеждат автомобили, изпитанията и пътните тестове са съществена част от процеса на конструирането им. Тестовият център на Opel е открит през 1964 г. близо до централата на Opel в Рюселсхайм. Той непрекъснато бива усъвършенстван, за да осигури най-добрите условия за изпитания при създаването на безопасни, екологични, динамични и надеждни превозни средства. Всеки фактор, който влияе върху поведението и качествата на вашия автомобил, е подложен на тест върху изключително разнообразни трасета. Модерните инженерни съоръжения позволяват прецизно тестване и измерване на фактори като издръжливост, емисии, безопасност, мощност и разход.

Преглед на тестовите трасета

На изпитателните трасета теорията се сблъсква с реалността. И добрите идеи биват отделени от не толкова добрите. Тестовите трасета включват:

 

  • Писта за поднасяне, на която се тестват възможностите за завиване
  • 4,8 км високоскоростна кръгова писта, позволяваща скорости до 250 км/ч без странични сили
  • Трасе за измерване на комфорт и шум, където се изследват шумът от търкалящите се гуми, вътрешният шум и комфортът при шофиране.
  • „Път на мъченията” разкрива истинските възможности на автомобила върху повече от 900 метра дупки, гърбици, набраздена настилка, едър и дребен паваж.
  • Стръмен участък с наклон до 30% подлага на изпитание кормилната уредба, трансмисията и спирачките.
  • Пистата за издръжливост предлага множество различни пътни настилки, включително асфалт и паваж, вълни и многобройни завои, плюс чакъл, кал, горски и прашни пътища, газене в прясна или солена вода и две товарни рампи
  • Зоната за проверка на възможностите е идеална за доказване на динамиката на автомобила или за обучение на водачи
  • Пистата за управляемост преминава през 16 завоя и падини, с изкачване и спускане

Услуги за изпитания

Услугите за шофиране и технически дейности на Тестовия център са достъпни и за компании, които не принадлежат към Opel Automobile GmbH. Моля, не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси.

За контакт

Адрес: гр.София 1839, бул. Ботевградско шосе 459

 

Тел.: 02/ 892 11 00, 02/ 892 11 29

Прочетете повече за нас