Политика относно поверителност

ПОЛИТИКА ОТНОСНО ПОВЕРИТЕЛНОСТ.

Този сайт е собственост на София Франс Ауто АД с адрес: София, бул. "Ботевградско шосе" 459. Сайтът се управлява от Opel Automobile GmbH, Bahnhofsplatz, 65423 Рюселхайм, Германия. Офисът на София Франс Ауто се намира на адрес: България, София, бул. "Ботевградско шосе" 459. Този уеб сайт/приложение се хоства в Европа от нашия доставчик: Amazon Web Services.

 

Моля, прочетете внимателно правилата, преди да използвате този уебсайт, защото те обясняват как обработваме личните данни и как използваме "бисквитките". Използването на този уебсайт показва, че приемате тези правила.

1. Видове обработени данни / Връзки към други уебсайтове

Opel се грижи за поверителността Ви. Ние събираме и обработваме различни видове лични данни чрез този уебсайт. Това включва:

 

  • Информация, която ни предоставяте при регистрацията, заявката и ползването на нашите услуги и нашия уеб сайт, като име, адрес, имейл адрес, както и файлове с изображения, качени от Вас като потребител.
  • Информация, която ни е необходима при подадена информация за възникнал проблем с нашия уебсайт
  • Събрана информация с "бисквитки".
  • Информация за превозното средство и специфични договорни данни, от които се нуждаем за индивидуализирането на уебсайта (например дата на закупуване, дати на услугата) и за осигуряване на положително изживяване с най-добрата услуга за Вашето превозно средство.
 

За повече подробности вижте раздел 2.

 

Този уебсайт може да съдържа връзки към други уебсайтове на Производителя на продукти Opel или към уебсайтове на техните партньори, упълномощени сервизи, други свързани фирми или социални медийни уебсайтове. Когато кликнете върху връзка към някой от тези уебсайтове на Производителя или на трети страни, моля, имайте предвид, че тези уебсайтове имат свои собствени правила за поверителност на данните. Моля, проверете правилата за поверителност, когато използвате тези уеб сайтове.

 

Този уебсайт може да съдържа вградено съдържание от други уебсайтове на Производителя или от уебсайтове на трети страни. "СФА 2020" ЕООД не носи отговорност за съдържание предоставено от трета страна. Тази информация е отговорност единствено на собствениците на тези уебсайтове. "СФА 2020" ЕООД няма контрол или отговорност за съдържанието на независими уебсайтове и предоставя това външно съдържание на своите посетители за тяхното удобство. В резултат на това, когато посетите страница, съдържаща такова съдържание, може да получите бисквитки от уебсайтове на трети страни. СФА 2020 ЕООД не контролира разпространението на тези "бисквитки". Моля, проверете Политиката за бисквитки на третата страна за повече информация.

 

Моля, имайте предвид, че "СФА 2020" не поема отговорност за уебсайтове на трети страни.

2. Информация за обработката на лични данни

Вашите лични данни ще бъдат обработени за целите на регистрацията и администрирането на Вашият профил в MyOpel и услугите на MyOpel от нас, от Opel Automobile GmbH, Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main и ако е необходимо от OnStar Europe Ltd, 100 New Bridge Street, London UK, EC4V 6JA като администратори, както следва:

 

Обработката на данните се основава на член 6, параграф 1, буква б) от Общия регламент за защита на данните (GDPR).

 

Ние като администратори обработваме вашите лични данни както следва:

Данни: Идентификация и данни за контакт: (име*, имейл*; телефонен номер, пощенски код (* ако е приложимо)), интерес към модел автомобил* от гамата превозни средства на Opel*, интерес към лизинг / финансиране, тип запитване (*ако е приложимо), данни специфични за флийт запитвания (*ако е приложимо)

Цел(и): Връзка с клиента, комуникация и осъществяване на желаната услуга

Данни: Идентификация и данни за контакт: (име*, имейл*; телефонен номер, пощенски код (*ако е приложимо), предпочитан метод за контакт)

Цел(и): Абониране/Отписване от Нюзлетър

Данни: Информация за сегашния автомобил: шаси номер (VIN), регистрационен номер, дата на първа регистрация, спецификации на автомобила (модел, силует, тип двигател), тип услуга*, показания на километража, дата / час на оставяне на автомобила, дата / час на вземане, заместващ автомобил

Цел(и): Изпълнение на заявката за сервиз

Данни: Идентификация и данни за контакт:*, идентификационни данни на автомобила* и спецификации*, показания на километража

Цел(и): Осъществяване на заявено оценяване на автомобил

Данни: Идентификация и данни за контакт: (име, телефонен номер)

Цел(и): Проследяване на изпълнението на заявената услуга

Данни: Информация събрана с помощта на бисквитки

Цел(и): Моля, разгледайте Политиката за бисквитки за повече информация

Данните, маркирани с астериск (*) по-горе, са задължителни и са договорно изискване. Ето защо сте задължени да ги предоставите. Ако не предоставите информацията, не можем да изпълним заявката Ви.

На база потребителското Ви поведение на нашия уебсайт, е възможно да видите изскачащ прозорец, който Ви предлага тест драйв или ваучер за моделът, към който сте изявили интерес.

 

Данните маркирани с *, изброени по-горе в раздели 1-4, са задължителни. и необходими за изпълнение на Вашата заявка. Тяхното предоставяне е задължително, за да можем да изпълним Вашата заявка. В случай че откажете да ни предоставите въпросните данни, ние ще сме поставени в невъзможност да изпълним заявката Ви.

 

Въз основа на потребителското Ви поведение, като посетите нашия уебсайт, може да се покаже изскачащ прозорец, предлагащ тестово шофиране или ваучер за модела, от който се интересувате.

 

Всички данни ще се съхраняват, докато профилът е активен и ще се пазят 10 години след края на договорените отношения. В случай че сте дали съгласието си за маркетингови цели, Вашите лични данни ще се съхраняват за тези цели в продължение на три години от последния Ви контакт с нас.

  

Споделяме Вашите лични данни за изброените по-долу цели със следните получатели:

 

A. Във връзка с изпълнението на договорени отношения или свързани стъпки със заявка от субекта на данните преди встъпване в договорени отношения според Член.6. параграф 1) 1 b) General Data Protection Regulation (GDPR)

Данни: Идентификация и данни за контакт:*, идентификационни данни на автомобила* и спецификации*, данни на запитването, избран партньор на * интерес към лизинг / финансиране, тип запитване (*ако е приложимо), данни специфични за флийт запитвания (*ако е приложимо)

Цели(и): Свързане и комуникация, осъществяване на заявления; Абониране/Отписване от Нюзлетър

Получател(и): Ние и Opel Automobile GmbH споделяме Вашите лични данни със съответните обработващи Stellantis, „Булевард дьо л’Юроп“ 2-10, 78300 Поаси, Франция и съответния ИТ доставчик IBM GBS Франция, „Авеню дьо л’Юроп“ 17 и избаринят от Opel партньор.

Гореописаните получатели предоставят Вашите лични данни на доставчици на ИТ услуги, пазарни проучвания и маркетингови услуги с цел улеснение администрирането на посочените цели и по-точно:

  • Capgemini Technology Services, ул. „Фредерик Клавел“ 5/7 – 92287 Сюрен, Седекс - Франция), който ангажира други лица, обработващи лични данни, намиращи се извън Европейското икономическо пространство (ЕИП) и съответно в страна без адекватно ниво на защита на данните. Няма решение за адекватност на Европейската комисия, но има подходящи предпазни мерки в сила, които в този случай са съответни Обвързващи корпоративни правила (ОКП). За да получите копие, последвайте този линк: https://www.capgemini.com/resources/capgeminibinding-corporate-rules/
  • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 Bezons cedex, Франция), които ангажират други (под) изпълнители, които се намират извън Европейското икономическо пространство (ЕИП) и следователно в държава без адекватно ниво на защита на данните. Няма решение за адекватност на Европейската комисия, но има подходящи предпазни мерки, които в този случай са съответните Обвързващи корпоративни правила (ОКП). За да получите копие, последвайте този линк: https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf
  • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, село 9, ет. 26 Salesforce Tower, 110 Бишъпсгейт, Лондон, EC2N 4AY, Великобритания), който се намира извън Европейското икономическо пространство (ЕИП) и съответно в държава без адекватно ниво на защита на данните. Няма решение за адекватност на Европейската комисия, но има подходящи предпазни мерки в сила, които в този случай са съответни Обвързващи корпоративни правила (ОКП). За да получите копие, последвайте този линк: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf
  • Fair Computer Systems, Ostendstr. 132, 90482 Nürnberg, Германия
  • IBM GBS France, 17 „Булевард дьо л’Юроп“, 92275 Bois-Colombes, Франция
  • MRM McCann GmbH, Großer Hasenpfad 44, 60598 Франкфурт, Германия 

Данни: Идентификация и данни за контакт:
(име, телефонен номер)

Цели(и): Проследяване на изпълнението на заявената услуга

Получател(и): TrackBack,, 10ACT Limited, 8 Waldegrave Road, Teddington, Middlesex TW11 8HT, Обединеното кралство

B. Във връзка със свързан проявен интерес заявен от контролиращите органи или трети страни по Член 6. Параграф 1 1 f) GDPR, освен в случаите когато сте заявили изрично правото си на отказ по Член 21. Параграф 1 GDPR):

Данни: Идентификация и данни за контакт*, специфики на продукта и желаната услуга*

Цели(и): Маркетингови изследвания и въпросници обратна връзка свързани с продуктите и услугите на (въпросници за клиентско задоволство) само в случай, в който може да бъде установена връзка с клиента чрез съответните комуникационни канали за тези цели без предварително изрично позволение от негова страна. 

Получател(и): Ние и Opel Automobile GmbH споделяме Вашите лични данни със съответните обработващи Stellantis, „Булевард дьо л’Юроп“ 2-10, 78300 Поаси, Франция и съответния ИТ доставчик IBM GBS Франция, „Авеню дьо л’Юроп“ 17 и избаринят от Opel партньор.

Гореописаните получатели предоставят Вашите лични данни на доставчици на ИТ услуги, пазарни проучвания и маркетингови услуги с цел улеснение администрирането на посочените цели.

3. Взаимодействие със социалните мрежи

3.1. Грижи за клиентите и асистенция чрез Социалните мрежи

Можете да се свържете със "СФА 2020" ЕООД също и чрез социалните мрежи. Например, ако ни изпратите съобщение или публикувате нещо в нашите канали за социални медии, можем да използваме информацията в съобщението или публикацията Ви, за да проследим с Вас въпроса, с който сте ни потърсили, чрез социалната медия, който сте използвали. За да Ви окажем съдействието, който сте поискали, може да Ви помолим да предоставите допълнителна информация, като например подробности за проблема, име, имейл, VIN, телефон, местоположение (град / държава) и / или марка и година на превозното средство. Информацията, която предоставяте, няма да се използва за директен маркетинг; пазарни проучвания за подобряване на услугите и продуктите ще се извършват само въз основа на обобщени (анонимизирани) данни.

 

Моля, имайте предвид, че не трябва да включвате в съобщенията никакви чувствителни данни (като информация за расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или здраве). Имайте предвид, че ако публикувате нещо на обществен канал за социални медии, всеки може да го прочете.

3.2. Връзки към социалните медии / Плъг-ини за социални медии

Нашата уеб страница включва връзки към социални мрежи.

 

За да защитим Вашите лични данни, докато посещавате нашия уеб сайт, ние не използваме плъгини за социални медии. Вместо това HTML-линковете са вградени в уеб сайта, което позволява лесно споделяне на социални медийни платформи. Вграждането на връзките предотвратява директна свързване с различни сървъри на социални медийни мрежи при отваряне на страница от нашия уебсайт. Когато кликнете върху някой от бутоните, се отваря прозорец на браузъра, който насочва потребителя към съответния уебсайт на доставчик на услуги, на който например (след като сте влезли в профила си) може да се използва бутонът "Харесвам" или "Споделяне".

 

За повече информация относно целта и обхвата на обработката на данните и по-нататъшното използване на личните Ви данни от доставчиците и техните уеб сайтове, както и Вашите права и възможни настройки за защита на личните Ви данни, моля, обърнете се към информацията за защита на данните на съответния доставчик на услуги.

 

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter: http://twitter.com/privacy

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

You Tube: https://policies.google.com/privacy?hl=bg&gl=com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/impressum

4. Вашите права

Като субект на данните имате право на достъп, право на поправка, право на изтриване (право да бъдете забравени), право на ограничаване на обработката, право на преносимост на данни, право на възражение срещу обработването на лични данни, които се отнасят до вас, което се основава на член 6, параграф 1, буква e) или f) от GDPR или когато личните данни се обработват за целите на директния маркетинг в съответствие с приложимото право.

Моля, обърнете внимание, че посочените по-горе права са ограничени от закона и трябва да бъдат изпълнени от нас, евентуално само при определени условия.

Ако искате да заявите горепосочените права, моля изпратете имейл на: dpo@sfa.bg

 

Вашите лични данни могат да бъдат актуализирани от нас като отговорен администратор по всяко време (напр. смяна на адрес). Ще осигурим функционалност за премахване на профила, така че да може да бъде изтрит в сайта.

 

За да упражните правото си да подадете жалба (член 77 GDPR), моля, свържете се с Комисията за защита на личните данни, имейл адрес: kzld@cpdp.bg, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” №2, уебстраница: www.cpdp.bg.

 

Право на отказ от вашето съгласие

Имате право да оттеглите вашето съгласие по всяко време. За тази цел, моля изпратете имейл на dpo@sfa.bg. Оттеглянето на съгласието няма да засегне законосъобразността на обработката въз основа на съгласието преди оттеглянето му.

5. Промени в политиката за поверителност

Всички бъдещи промени в нашата декларация за поверителност ще бъдат публикувани на този уебсайт. Затова трябва периодично да го преглеждате за промени в декларацията.

6. Връзка с нас

"СФА 2020" ЕООД, бул. „Ботевградско шосе“  №459, София п.к. 1839.

 

Разгледайте Общите условия за повече информация за компанията.

Разгледайте нашите Общи условия за повече информация за компанията.