Skip To Content
Оборудване

Новият Opel Grandland Hybrid

Дизайн

Амбициозен и дързък
Като израз на нашите най-амбициозни промени в дизайна до момента, новият Opel Grandland Plug-in Hybrid комбинира дръзка естетика с германския експертен опит в прецизното конструиране на машини, за да се претвори в SUV като никой друг. С новото характерно лице Vizor като част от дръзките стилистични промени,  Grandland има убедително излъчване и достойно присъствие на пътя далеч отвъд типичния SUV. 
Фокус върху това което трябва да бъде
Новият Grandland Plug-in Hybrid е оборудван с новия Pure Panel на Opel. Интегрираният дисплей трансформира изживяването при шофиране, като осигурява на водача информация, чрез "дигитален детокс", който елиминира безпорядъка, шума и разсейването.   
От край до край
Когато казваме че няма нищо типично в новия Opel Grandland, ние вярваме в това. Всичко касаещо допълването на дръзкия и изчистен дизайн в гамата на Opel е премислено и изработено с прецизност до последния детайл, което може да се види във впечатляващите облицовки на каросерията, предлагана и в допълнителни цветове, както и в спортните колела от леки сплави, налични за размери 17, 18, и 19 цола.   
Погледите към вас ще станат нещо типично
Вие не сте типични…защо тогава SUV моделът който шофирате да бъде? Преоткрийте своята уникална индивидуалност, изследвайки двуцветната комбинация на каросерията и предложенията за цветове на новия Grandland Hybrid, които ви гарантират че хората всеки път ще се обръщат след автомобила ви.   
Повече от просто име
Промененият знак на Grandland е ясно свидетелство за изчистения, дързък освежен дизайн, представящ марката Opel в цялата и гама до SUV флагмана.  Повече от просто надпис, това е заявка за невероятните технологии които се намират под капака, както и израз на мощта, чакаща да бъде освободена. Ако търсите знак че при шофирането е настъпила изцяло нова епоха за Grand, то можете да сте уверени че е така.    
С лице към бъдещето
Погледнат от който и да е ъгъл, новият Opel Grandland Hybrid се отличава от останалите. Водещ елемент в предната част е новият стилистичен елемент Vizor, който интелигентно интегрира разположените отпред устройства като сензори в общ панел. В задната част скулптурираните LED задни светлини са хармонично отражение на Vizor...но винаги можете да откриете нещо ново в Grandland Hybrid.  

Иновации

Предни светлини IntelliLux LED pixel light
Представяме ви авангардните предни светлини IntelliLux LED® Pixel Light1 - следващата стъпка в светлинните технологии. Тази най-добра в класа си система подобрява видимостта през нощта с постоянно активирани незаслепяващи предни светлини, в името на това да се предотврати смущаването на насрещно движещите се автомобили. Всяка предна светлина се състои от 84 сегмента, които се адаптират към условията на трафика чрез автоматично изключване на отделни елементи.  

1 Предлагането зависи от оборудването  
Система за нощно виждане 

Обикновено, само предните светлини са тези които ви помагат да виждате когато шофирате в тъмнината. Досега, защото с нашето последно иновативно решение вие имате нов помощник за това - системата Night Vision1. Включваща инфрачервена камера, тя значително подобрява видимостта към всичко, отстоящо на повече от 300 м напред, отвъд обсега на предните светлини, и помага за разпознаване на пешеходци и животни в тъмнината, осигурявайки диретно изобразяване на дигиталните уреди. Ако нещо бъде доближено прекалено много, системата за автоматично аварийно спиране също се задейства. Така, че ако говорим за по-безопасно шофиране през нощта, новият  Grandland определено е на най-високо ниво. 

 

1 Наличността зависи от предлагането. Системите за асистенция на водача на Opel са създадени да подкрепят шофьора в рамките на ограниченията които са им присъщи. Водачът остава отговорен за шофирането. 

 
Автоматично аварийно спиране

Системата1 предупреждава водача със звуков сигнал за опасни ситуации пред автомобила. Ако друг автомобил или пешеходец се окажат твърде близо, тя намалява скоростта или спира автомобила напълно.


1 Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци работи автоматично над 5 км/ч и под 140 км/ч. От 5 до 30 км/ч отрицателното ускорение с цел да се намали скоростта при сблъсъка е 0,9 g. От 30 до 140 км/ч системата намалява скоростта с най-много 50 км/ч. След тази граница водачът трябва да спре самостоятелно, за да намали скоростта още повече. Работният скоростен диапазон на системата за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци зависи от разпознатото препятствие (подвижно препятствие: от 5 до 140 км/ч; неподвижно препятствие: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането.

 
Асистент за автоматично паркиране1

Grandland Plug-in Hybrid ще разпознае мястото за паркиране и ще поеме кормилното управление, за да намести автомобила. Всичко което трябва да правите е да подавате газ и спирате. Ето това е интелигентно движение.  

 

1 Наличността зависи от предлагането. Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на шофьора в рамките на ограниченията присъщи на системата. Водачът остава отговорен за шофирането.

 
Камера с обсег 360°
Вижте повече отколкото обикновено се очаква и получете повече увереност, дори в тесни пространства. Нашата авангардна система с обсег от 360° за виждане отпред и отзад1 установява наличието на обекти докато още са отдалечени и ги изобразява на екрана – правейки паркирането изключително леко. 

1 Наличността зависи от оборудването.
 
Асистент за запазване на лентата и предупреждение за напускане на лентата
Разчитайте на по-високо ниво на безопасност и спокойствие при шофиране.  Асистентът за запазване на лентата1,2 реагира активно при опасно шофиране с прецизна намеса на кормилното управление2 с цел връщане на автомобила в маркировките. Предупреждението за напускане на лентата3 предупреждава водача в случай че автомобилът започне непреднамерено да напуска лентата.  
 

1 Опция.

2 Ръцете трябва да са на волана при работа на системата. 

3 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на шофьора в рамките на ограниченията присъщи на системата. Водачът остава отговорен за шофирането. 

Система за навлизане в магистрала
Системата за асистенция при навлизане в магистрала1 е иновативна синергийна част от системите на Grandland, комбиниращи Авангардния круз контрол, Stop-and-Go функционалността (потегляне и спиране) и асистента за поддържане на лентата. Тя работи като полу-автоматична система, която ви помага да навлезете в магистрала, следвайки конкретна лента, или да следвате автомобила пред вас. Задействана с натискане на бутон, тя позволява да си върнете контрола по всяко време просто със завъртане на волана.  
 8-степенна автоматична трансмисия

Изберете измежду 4 режима на шофиране - electric, hybrid,  sport and 4WD1.  Режим Hybrid mавтоматично ще избере най-ефективният вариант за задвижване, интелигентно преминавайки към електрически режим с нулеви емисии при ниска скорост на движение. Автоматичната трансмисия с електрическа система за превключване има следните режими на движение:

 

 • Park (Паркиран)
 • Neutral (Неутрална)
 • Drive (Шофиране)
 • Reverse (Задна)
 • Increased regenerative breaking (Повишено ниво на регенерация)
 
1 Двойно предаване само при модел Hybrid4.
 

Премиум комфорт

Ергономични активни седалки

Забравете типичната болка в гърба при пътуване на дълги разстояния, ергономичните активни предни седалки, сертифицирани от Дружеството за здрави гърбове (AGR)1, ви предлага удобно положение на тялото при продължително движение. 

 • Удобна и спокойна позиция на седене
 • Настройка в 16 посоки2
 • Луксозна кожена тапицерия2
 • Оборудване за отопление и вентилация2


1 Наличността зависи от предлагането. Сертификатът за качество, присъден от независим тестови комитет от експерти от различни клонове на медицината. 

2 Опция за различни нива на оборудване.

 
Оборудване за отопление

Преборете студа с тези системи за отопление:

 • Предни и задни седалки с подгряване1. Осигурете на вас и пътниците ви топли седалки
 • Отопляем волан1. Натиснете бутон и воланът ще стопли ръцете ви.
 • Thermatec™ предно отопляемо стъкло1. Вижте колко бързо може да се стопи ледът.
 • Отопляеми външни огледала1. Край на чегъртането на лед. Получете чиста видимост за нула време 


1 Наличността зависи от предлагането. 

 
Заден капак с отваряне без ръце

Защо трябва да отваряте задния капак винаги по типичния начин? Системата1 ви осигурява бърз и лесен достъп, както с размахване с крак под задната броня, така и с натискане на бутон.

1 Наличността зависи от предлагането.

 

Свързаност

Multimedia 1

Новият Grandland Plug-in Hybrid е оборудван с най-новия напълно дигитален Pure Panel. Системата е допълнена с мултимедия с до 7-инчов и навигация с 10-инчов серзорен екран и гарантира оставането във връзка и забавлението. Лесно е просто да свържете вашия смартфон с помощта Apple CarPlay™1,3  или Android Auto™2,3 за получаване на карти, услуги за съобщения, или за аудио стрийминг с помощта на шест великолепно настроени високоговорителя.  

 • AM/FM и DAB радио
 • Аудио стрийминг и hands-free обаждане чрез  Bluetooth®4
 • Възпроизвеждане на музика чрез USB интерфейс
 • Гласов контрол посредством свързан смартфон

 

1Apple CarPlay™ и Apple Siri™ са регистрирани търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.
2Android Auto™ е регистрирана търговска марка на Google Inc.
3Съвместимостта и определени функционалности може да се отличават в зависимост от типа на устройството и версията на операционнната система. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, отидете на  www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на  Opel.
4Bluetooth® е ристрирана търговска марка на Bluetooth SIG inc.

 
Навигация

Посетете места на които типично не отивате. Европейският континент е на една ръка разстояние, с интегрираните 3D карти на Multimedia Navi Pro с 10-инчов сензорен екран, включително услугите навигация на живо Live Navigation и Live Navigation Plus services1,2.

 • Динамична 3D навигация с онлайн трафик услуги чрез OPELCONNECT
 • Интергрирана картова база данни на Европа 
 • Интересни места (POI) и услуги за междинни цели
 • Гласов контрол за навигация, аудио и телефон 

 

1 Услугите навигация на живо (Live navigation) включват онлайн информация за трафик, цени на горивата, информация за паркиране, търсене на интересни места POI, интересни места със зарядни станции, предупреждение за времето и сигнали свързани с безопасността (не се предлагат за Германия и Швейцария).
2 Live navigation services include online traffic, fuel prices, parking information, online poi search, online POI search for charging stations, weather and road safety alerts (not available in Germany or Switzerland) Live Navigation/Live NУслугите навигация на живо (Live navigation) включват онлайн информация за трафик, цени на горивата, информация за паркиране, търсене на интересни места POI, интересни места със зарядни станции, предупреждение за времето и сигнали свързани с безопасността (не се предлагат за Германия и Швейцария). Услугите Live Navigation/Live Navigation Plus са включени за 3 години, а след това са обект на допълнителни абонаментни такси. Наличността на услугите се отличават от автомобил до автомобил и от държава до държава. 

 

 
Безжично зареждане

Няма да ви трябват кабели със системата за индуктивно безжично зареждане1.

 

 • Поставка за безжично зареждане идва на помощ на хронично недозаредените телефони.
 • Предлага се за използване с избрани смартфони.

 

Забележка: За зареждане на някои смартфони ще бъдат нужни интегрирани намотки или калъфи.

 

1 Наличността зависи от предлагането. Само за устройства с PMA или Qi. За да проверите съвместимостта на Вашето устройство, свържете се с Вашия дилър на Opel.

 
Услуги OpelConnect

Интелигентните технологии и съответните услуги1 които предлагат свързаност и иновации, са създадени с цел осигуряване на вашата безопасност и гарантиране на вълнуващо и ефективно пътуване. 

 

 • Спокойствие на духа: обаждане в аварийни ситуации и повреда2 както и състояние на автомобила ви дават информация за пробега, нивото на горивото, предупреждения за предстоящо обслужване, за да ви осигурят добро усещане по всяко време.  
 • Удобство: Услуги e-Remote Control3 за проверка на нивото на батерията, управление на заряда и настройки на климатичната система чрез приложението myOpel.
 • Интелигентно шофиране: спокойно пътуване, благодарение на навигация на живо Live Navigation/Live Navigation Plus4 и услугите за управление на пътуването и шофирането Trip and Drive Management.
 

1 Наличността и обхвата на услугите се отличават от държава до държава и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват такса за абонамент и са обект на мобилното покритие и наличността. 

2 Използването на Обаждане при аварийна ситуация и повреда изискват подписването на Правила и условия с попълване на декларация за съгласие за локализиране на автомобила, при поръчването му и зависят от мрежовото покритие и наличността. Услугата при повреда (Opel Mobilservice) е безплатна за първата година след регистрацията, а след това се заплаща. Информация за Opel Connect на www.opel.de/connect и за Opel Mobile Service на www.opel.de/mobilservice. Прилагат се съответните общи правила и условия. 

3 Само за Grandland Hybrid

4 Услугите за навигация на живо Live Navigation и Live Navigation Plus са включени за 3 години и следователно са обект на допълнителни абонаментни такси. Наличността и обхватът на услугите варират от държава до държава и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват абонамент или такса и зависят от мрежовото покритие и наличността. 

Opel+ аксесоари

Отговор на вашите индивидуални нужди

Изразете себе си с оригиналните аксесоари Opel+ и постигнете максималното от вашия Grandland Plug-in Hybrid. Конструирани и тествани за вашия Opel.
Снимките може да се отличават от продуктите в продажба.  
Кабел за зареждане mode 3 11 kw
Покажете подробности