Контакт и Въпроси и Отговори

ONSTAR FAQ.

ОБЩИ

Общи

Кои автомобили имат OnStar?

OnStar се предлага за цялага гама от пътнически автомобили от Karl/Viva до Insignia.

 

Как да започна да използвам OnStar?

След като купите оборудван с OnStar автомобил, трябва да се регистрирате и да активирате OnStar. Ще получите имейл от Opel – просто кликнете върху линка в него, за да завършите процеса на активиране. Ако купите оборудван с OnStar автомобил от предишен собственик, просто натиснете бутона за услуги, за да говорите с консултант на OnStar за създаване на ваш OnStar aкаунт. Ако имате въпроси, натиснете бутона за услуги, за да говорите с консултант на OnStar.

 

Как да получа достъп до моя OnStar акаунт?

След като акаунтът ви бъде създаден и настроен, ще имате достъп до вашия OnStar акаунт чрез myOpel.

 

Всички услуги ли са налични за всички автомобили?

Има някои услуги, които не са на разположение при някои автомобили – моля, вижте раздела "Особености при моделите" за повече подробности.

 

Мога ли да ползвам OnStar в сегашния си автомобил?

OnStar се предлага само в най-новите модели на Opel/Vauxhall. OnStar не може да се добави към оборудването на съществуващи автомобили.

 

Мога ли да получа OnStar за автомобил от друга марка?

OnStar е уникална услуга, която се предлага само за автомобили Opel/Vauxhall.

 

Как мога да прекратя абонамента си?

Можете да спрете да ползвате услугите на OnStar по всяко време, макар че се надяваме да не го направите. Можете да влезете онлайн във вашия OnStar aкаунт и да се отпишете оттам, както и да натиснете бутона за услуги в автомобила и да говорите с консултант, който може да ви помогне.

 

Ще работи ли OnStar, когато пътувам в чужбина?

Да, услугите на OnStar са достъпни в цяла Европа. Моля, вижте списъка с държави в раздела "Получаване на OnStar", който показва къде са налице услугите на системата.

 

Моята застрахователна компания ще получава ли данни?

Не, вашият застраховател няма да получава никаква информация от нас. Всъщност вашите данни няма да бъдат споделяни с никакви трети лица, освен ако вие не ни помолите да го направим.

 

На кои езици се предлагат услугите на OnStar?

OnStar се предлага на 20 езика – английски, френски, немски, испански, италиански, холандски, полски, португалски, български, чешки, датски, финландски, гръцки, унгарски, норвежки, румънски, руски, словашки, словенски и шведски. За да отговорим възможно най-бързо на вашето обаждане, при изключителни обстоятелства може отначало да бъдете свързани с консултант, говорещ английски.

 

Как да избера моя език?

Вашият OnStar акаунт ще бъде настроен на избрания от вас език при регистрирането. По всяко време можете да промените езика в профила си, като отидете на страницата "Моят профил".
По всяко време можете да промените езика на вашата инфо-развлекателна система, което ще промени и езика, на който консултантите на OnStar общуват с вас (виж езиците във въпроса по-горе). Ако е избран език извън списъка, ще бъдете свързани с консултант, говорещ английски.

 

Когато пътувам в друга страна и се обадя на консултант на OnStar, ще бъда ли таксуван допълнително от OnStar?

Когато сте в автомобила, вие няма да бъдете таксувани за връзката с консултант чрез системата OnStar.

 

Цени

Колко струва да се обадя на OnStar от автомобила?

Можете да се обаждате на OnStar колкото често пожелаете – за обажданията Ви няма допълнителна такса.

 

Когато пътувам в друга страна и се обадя на консултант на OnStar, ще бъда ли таксуван допълнително от OnStar?

Когато сте в автомобила си, няма да бъдете таксувани за връзката с консултант чрез системата OnStar.

След моя пробен период

Как да купя услуги и данни след безплатния пробния период?

Повече информация можете да намерите в съответния раздел.

Поверителност на данните

Какви (лични) данни се споделят с OnStar и за какви цели?

OnStar ще събира лични данни само с цел да Ви идентифицира или да изпрати мейл на вашия адрес относно услугите, за които сте абонирани.

 

Мога ли да предотвратя използването на моите данни от OnStar?

OnStar няма да предоставя вашите данни на трети лица без Ваше съгласие.

 

Следи ли ме OnStar и знае ли къде съм?

OnStar не ви следи. Вие контролирате кога OnStar използва вашето местоположение, а бутонът за анонимност ви дава възможност да скриете местоположението си по всяко време. Ако промените решението си, можете отново да натиснете същия бутон, за да разкриете местоположението си за услугите OnStar. Само в случай на аварийна ситуация това правило ще бъде нарушено, за да запазим вашия живот.

 

Какви данни се събират?

OnStar събира само данни, които вие споделяте с нас, за да ви предоставим услугите на OnStar, за които сте абонирани. Информация за клиента – като име, адрес, имейл, информация за сигурност като PIN, контакти при спешен случай (ако искате да се обадим на ваш близък при спешен случай с вас)
Данни за автомобила – като пробег, налягане в гумите, време за смяна на маслото, ниво на горивото, диагностика, местоположение на автомобила – за да предложим изтегляне на цел занавигация, съдействие при кражба  на автомобила и спешна помощ.

 

Мога ли аз да решавам какви данни ще се събират?

Да, можете. При регистрацията ще ви поискаме основна информация за клиента, така че да можем законно да ви предоставим услугите на OnStar. Ако желаете, можете да споделите допълнителни данни, напр. контакт за спешни случаи, при регистрацията или по-късно.

 

Как да разбера какви данни събира OnStar?

Когато се регистрирате за OnStar, ще ви предоставим подробна информация за това какви данни се събират и за какво се използват.

 

Как ще се използват тези данни?

Данните, събирани от OnStar, ще се използват само за предоставяне на услугите, за които сте абонирани. Никога няма да предоставяме ваши данни за използване от трети лица без ваше съгласие.

 

Ще се изпращат ли данните в чужбина?

Всички данни за услугата OnStar ще бъдат съхранявани на нашите сървъри в Германия и ще останат в Европа. Някои от общите данни за клиента биха могли да бъдат прехвърляни през сървъри в САЩ, например за цели като фактуриране и обработка на плащанията. За подробности вижте нашата декларация относно личните данни.

БЕЗОПАСНОСТ

Спешни случаи

Какво ще стане, ако натисна неволно червения бутон SOS?

Понякога се случват такива неща, така че това не е проблем. Когато се свържете с консултант, той само ще провери дали не може да ви помогне с още нещо.

 

Какво ще се случи, ако претърпя злополука на място, където има лоша връзка или няма мобилно покритие?

По-голямата антена на покрива, съпътстваща OnStar, осигурява по-силен сигнал в сравнение с мобилния ви телефон дори ако сте в зона с лошо приемане. Въпреки това когато няма мобилно покритие, услугите OnStar може и да не са на разположение.

 

Мога ли да използвам услуга от моята служба за пътна помощ чрез OnStar?

С OnStar ние предоставяме на нашите клиенти достъп до първокласната служба за спешна пътна помощ Opel Roadside. Ние сме в състояние да предоставим на нейните служители разнообразна информация за превозното средство и при определени обстоятелства за местоположението му. В момента не можем да предоставим същата услуга с други служби за пътна помощ.

 

Как работи услугата за пътна помощ?

Системата OnStar осигурява услугата за пътна помощ Roadside assistance.
Ако Вашият автомобил е в период с покритие от Opel Roadside Assistance и отговаря на договорените условия, службата ще изпрати до вашето местоположение екип от професионалисти за отстраняване на проблема. Ако нямате покритие от Opel Roadside, може да се наложи да заплатите за оказването на пътна помощ.

 

При какви спешни случаи може да ми помогне OnStar?

OnStar може да Ви помогне при всички възможни спешни случаи, свързани с автомобила. Независимо дали става дума за пътна злополука, спешен случай от медицинско естество или станете свидетел на произшествие на пътя и искате да уведомите службите за спешна помощ. Просто натиснете червения бутон SOS и ние можем да помогнем.

 

Дали OnStar е наличен само при аварийни ситуации?

Не, OnStar може да предостави много повече възможности, освен помощ в спешни ситуации. Можете да се свържете c OnStar чрез синия бутон за услуги в колата или чрез приложението myOpel/MyVauxhall. Ако имате нужда от адреса на известен нов ресторант, искате да проверите какво означава предупредителната светлина на таблото или ако сте забравили да заключите колата си, ние сме тук за да Ви помогнем – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

 

Винаги ли работи OnStar?

Услугите OnStar разчитат на безжични комуникационни мрежи и системи за сателитно позициониране. По-голямата антена на OnStar на покрива осигурява по-силен сигнал в сравнение с мобилен телефон, което помага за по-добра връзка на OnStar с Вас и Вашия автомобил дори ако сте в зона на слаб обхват. В редки случаи е възможно да има и отдалечени области, в които услугите OnStar да загубят сигнал и да не могат да работят.

Помощ при кражба на автомобила

На кого е разрешено да активира блока на запалването?

След като автомобилът е докладван като откраднат, OnStar консултантът може да активира блока на запалването.

СВЪРЗАНОСТ

Приложение за смартфон

За кои мобилни устройства е налично приложението myOpel/MyVauxhall?

myOpel App е налично за мобилни устройства с Android и iOS.

 

Как мога да изтегля и инсталирам приложението myOpel/Vauxhall?

Приложението myOpel/ My Vauxhall е налично за изтегляне от Google Play Store и Apple AppStore.

ЛИЧЕН АСИСТЕНТ

Резервиране на хотел 

Какви са предварителните изисквания за използването на тази услуга?

Потребителят трябва да е на възраст над 18 години и да разполага с кредитна карта.

 

Може ли консултантът да резервира във всеки хотел?

Консултантът може да резервира във всеки хотел включен в базата данни на booking.com. Други резервации не могат да се правят, но консултантът може да зареди дестинацията при поискване.

 

Може ли консултантът да използва информацията от моята кредитна карта, съхранявана в моя акаунт в OnStar?

Не, информацията от кредитната карта трябва да бъде потвърдена преди да се направи резервация за настаняването. 

 

Може ли консултантът също да отмени резервацията ми?

Да, консултантът може да отмени резервацията. След това консултантът ще ви информира за евентуални такси при отмяната.

 

Как мога да получа потвърждение за за резервация или отмяна?

Консултантът ще ви изпрати имейл за потвърждение от booking.com. В случай на отмяна ще получите един и от OnStar. По желание консултантът ще изпрати адреса на хотела във вградената ви навигация. 

Открийте паркинг

Какви паркоместа предлага тази услуга?

Услугата предлага места в гаражи и на улицата, ако такива са налични. Като цяло, услугата може да осигури информация за паркоместа налични в базата данни на Parkopedia.

 

Може ли консултантът да резервира паркомясто вместо мен?

Не, консултантът може само да запази паркоместа и да осигури информация за цените, работното време и наличните свободни места. По желание консултантът може да въведе адреса във вградената сателитна навигация.

 

Каква е разликата между новата услуга за търсене на паркомясто и съществуващата чрез търсенето POI (интересни места)?

Вашият консултант ще използва новата услуга за паркиране Parkopedia. Тази база данни осигурява допълнителна информация като цени, работно време, специални услуги и налични места.

Дигностика

Виждам аварийна светлина на арматурното си табло. Може ли OnStar да ми помогне за да разбера какво означава и да ме посъвтева какво да предприема?

Да. можете да натиснете бутона Service Button по всяко време и консултант нао OnStar ще задейства диагностична проверка на ключови автомобилни системи, дори когато шофирате.

Зареждане на дестинация

Моят автомобил Opel не е оборудван с оригинална навигационна система, в такъв случай мога ли да използвам функцията на OnStar Зареждане на дестинация?

Не. Функцията Зареждане на дестинация изисква инсталирана от завода навигационна система, и съотвестващите картови данни. 

 

Как функционира?

Натиснете бутона service за да потърсите вашият POI (интересно място) или адрес. Консултантът изпраща адреса в инсталираната от завода навигационна система. След като консултантът приключи с разговора, адресът става видим на навигационната система. Изберете адреса и навигационната систе3ма ще ви осигури маршрута.

КОНТАКТ.

Не сте намерили отговор на вашите въпроси в Често задавани въпроси? Нуждаете се от помощ, или търсите още информация? Не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип за услуги е готов да ви помогне.
Обадете ни се

Безплатен телефонен номер: +800 1204 472

Платен местен телефонен номер: +359 2 492 59 08

Международен телефонен номер: +800 8002 2334

 
Изпратете ни имейл
onstar.europe@onstar.com 
Напишете ни писмо

OnStar Europe Ltd.

Luton HQ & Training Center

Osborne Rd

Luton, Bedfordshire

United Kingdom