Skip To Content
Oсобености

Opel Movano

Перфектният германски инструмент за работа

Външен дизайн

Външен дизайн
Покажете на света, че гледате сериозно на бизнеса. Movano е с модерен нов стил, с ярка изява на характера си, разширявайки вече легендарната си функционалност със солидна професионална визия и компановка.
 
Комфорт на кабината
Просторният интериор на Movano осигурява изключително функционална и едновременно с това комфорта работна атмосфера. Това е един гъвкав мобилен офис, с авангардна дигитална свързаност чрез OpelConnect. На предния ред има място за до трима, а на задния, който се предлага при във версията фургон с двойна кабина, за екип от още четирима. 
 

Гъвкавост

Видове каросерии и размери 

Opel Movano се предлага с избор от разновидности на каросерията с четири дължини и три височини в рамките на два различни типа линии: 

  • Фургон, фургон с двойна кабина, шаси-кабина, шаси с двойна кабина, шаси с частична кабина и платформа-кабина 
  • Заводски трансформации за самосвал и бордови  
  • Четири версии на база общо тегло: 3,0 т, 3,3 т, 3,5 т и 4,0 т
 
Гъвкавост на товарното пространство 
Товарното пространство на Opel Movano е сред най-добрите в класа, с лесен достъп през широко отварящите се врати и до 17,0 м³ обем. С място за до четири евро палета, вие можете да конфигурирате вашето Movano така, че да ви осигури максимален капацитет. Отворите дават възможност за товарене чак до нивото на тавана при всеки модели, осигурявайки по този начин отличен достъп. И всичко това с максимално ниво на безопасност и сигурност, със защитни облицовки на пода и страничните панели като опция. 
 

Товар

Полезен товар

Предлагат се четири варианта на технически допустима максимална маса: 3000 кг, 3300 кг, 3500 кг и 4000 кг 

Полезен товар до 2100 кг 

Тегло на прикачения товар до 3000 кг 

 
Безопасност на товара и преградна стена 
Пространство и комфорт за вас, вашия екип и вашия товар. Изобилие от места за съхранение на предмети, които са удобно разположени в кабината, включително обезопасено място под седалките. Конфигурирайте вашето пространство така, че да служи на вашите бизнес нужди, включително като поръчате преградна стена със или без прозорец, както и множество точки за прикрепване и обезопасяване, така че всеки товар да бъде подсигурен при превоз.  
 

Свързаност

Информационни системи
Водачите и пътниците могат да разчитат на услугите на цифрово радио, Bluetooth и USB връзки. При по-високите нива на оборудване са включени 5-инчов дигитален сензорен екран и възможност за добавяне на интегрирана сателитна навигация.  
 
Камера за обратно виждане 
Камерата за обратно виждане прави движението на заден ход на Movano по-безопасно и по-прецизно. Тя позволява на водача да следи зоната зад автомобила на сензорния екран при маневриране и осигурява насоки за правилно движение с различно оцветени линии. Системата се активира автоматично при включване на задна предавка или при отваряне на задните врати и може да бъде комбинирана със сензори за дистанцията при паркиране назад за допълнителна безопасност.  
 

Кабината на Movano

Предни седалки
Индивидуалните предни седалки включват опори за глава, които могат да се настройват и изваждат, опори за гърба с настройка и надлъжно регулиране.    
 
Сгъваща се централна седалка 
Създава удобна поставка за разполагане на лаптоп или кутия за храна с два държача за напитки. 
 
Допълнителен отоплител webasto 
Програмируемият допълнителен отоплител подгрява предварително двигателя и кабината преди стартиране. Системата включва интегриран таймер, позволяващ ви да програмирате включването на отоплителя до 24 часа по-рано. Системата бързо подгрява кабината, размразява стъклата и затопля двигателя и охладителния/отоплителен кръг. 
 
Седалка на водача с въздушно окачване
Идеален за груби, неравни терени или за пътувания на дълги разстояния. Предлага настройка в четири посоки с фиксирани опори за лакти и настройка на чувствителността на окачването в диапазон от 40 кг до 130 кг. 
 
Изобилие от места за предмети

Изобилие от места за съхранение на предмети в кабината, за цялата пътна документация и полезни в ежедневието материали и инструменти - като жабка, долни и горни рафтове, стойки и държачи за напитки и удобни места в облицовките на вратите1

1В зависимост от пазара  

 
Мобилен офис
Полезен клипборд, който може да бъде скрит в таблото, когато не се използва. С помощта на подходящи аксесоари и адаптори могат да се закрепват таблети и смартфони. 
 

Ефективност на пътя

Двигатели и трансмисии 
Opel Movano разполага с мощта да свърши каквато и да било работа. Неуморните 2,2 литрови турбодизелови двигатели от новата гама, покриващи Euro 6d се предлагат с мощност от 88 кВт/120 к.с., 103 кВт/140 к.с. и 123 кВт/ 165 к.с., с максимален въртящ момент до 370 Нм и солидна 6-степенна механична трансмисия. 
 
Оперативни разходи
Opel Movano предлага на бизнеси от различно естество и големина изключително конкурентни общи експлоатационни разходи, изгодно сервизно обслужване, нисък разход и емисии. 
 

Системи за асистенция на водача

Система за електронно стабилизиране (esp)
В съчетание със системата за контрол на сцеплението (Traction Control), системата ESP действа като активира спирачките на определено колело, намалява въртящия момент и спира с двигателя с цел стабилизиране на автомобила и при загуба на сцепление. Интегрирана система за адаптивен контрол съобразно товара помага на автомобила да запазва първоначалната си траектория на движение в трудни условия, чрез адаптиране на действието на ESP съобразно теглото и разпределението на полезния товар. 
 
Разпознаване на пътни знаци
Работейки съвместно с круиз контрола (темпомат), тази система визуално разпознава пътните знаци и предупреждава водача за локални ограничения на скоростта. 
 
Темпомат с ограничение на скоростта 
Позволява на водача да поддържа постоянна скорост или ограничава максималната скорост на автомобила. 
 
Предупреждение за напускане на лентата
Постоянно следи пътя с помощта на камерата, разположена над огледалото за обратно виждане. Ако автомобилът започне непреднамерено да се изнася, тя сигнализира звуково. 
 
IntelliGrip
С интегриран интелигентен контрол на сцеплението, шофирането в трудни пътни условия се подобрява, чрез целево задвижване на колелото с по-добро сцепление. Контроът на спускането по наклон също е част от тази иновативна технология и позволява на водача да поддържа пълен контрол  при кални и каменисти стръмни пътища, без необходимост от докосване на педала за газта. 
 
Предупреждение за трафик отзад 
Използвайки заден сензор, системата разпознава наближаващи автомобили зад вана и предупреждава звуково водача, позволявайки му да предотврати инциденти при излизане на заден ход от паркоместа. 
 
Авангарден спирачен асистент 

Системата предупреждава звуково водача1 за наличието на опасна ситуация отпред. Ако автомобилът опасно скъсява дистанцията до движещия се отпред автомобил, системата предприема автоматично спиране, в случай че водачът не съумее да реагира.  

 

1Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на ограниченията, присъщи на системата. Водачът остава отговорен за процеса на шофиране. 

 
Предупреждение за обект в сляпата зона
Системата за наличие на обект в "сляпата зона" на водача го предупреждава в случай, че е опасно да сменя лентите, поради наличието на обект в неговата сляпа зона на видимост.  
 
Асистент за безопасност при прикачен товар 

Opel Movano предлага три специално свързани с прикачени товари функции за безопасност:  
 

  • Автоматично разпознаване на прикачен товар: за определяне на наличието или отсъствието на теглено ремарке.  
  • Разпознаване на дължината на ремаркето: за установяване на размерите на прикачения товар.  
  • Предупреждение за наличие на обект в мъртвата зона с разширени функции:  за установяване на наличие на превозни средства в съседство при смяна на лентите.   
 

Opel+ аксесоари

Адаптирани за всички ваши нужди

Релси на покрива
Покажете подробности
Алуминиева кутия на покрива и стълба за достъп при задната врата
Покажете подробности
Гумени подови стелки
Покажете подробности
Висококачествена облицовка на пода и страничните стени
Покажете подробности
Камера за обратно виждане
Покажете подробности

Следващи стъпки