Skip To Content
Оборудване

Opel Combo-e Life

Всичко от което се нуждаете в съвременния живот

Гъвкавост

Гъвкав интериор

Наличен с пет до седем места1, Combo-e Life е изцяло насочен към функционалността. Нуждаете се от повече пространство в багажника? Двете плъзгащи се задни седалки2 на третия ред могат лесно да бъдат демонтирани.

 

1 Опция

2 Третият ред седалки се предлага както за дългата, така и за стандартната версия. Функцията за плъзгане е само за дългата версия. 

 
Товарно пространство
Максималният товарен обем от 597 литра1, с възможност за увеличаване до 2126 литра2, осигурява на Combo Life огромни практически възможности – така единственото предизвикателство е откриването на достатъчно багаж, с който да го запълните. 

Нуждаете се от още повече пространство? Насочете се към Combo-е Life с дълга база, който с по-дългото междуосие ще ви осигури до 2693 литра2 багажен обем. 

 

1 5-местният, Combo Life-е със стандартно междуосие предлага 597 литра багажен обем при вдигнати седалки. 5-местната версия с дълго междуосие е с минимум 850 литра багажен обем. 

2 До 2693 литра за Combo-е Life с дълго междуосие и до 2126 литра за стандартното Combo-е Life, натоварен до нивото на тавана, със сгънати задни седалки, съгласно ISO 3832.

Делими задни седалки
Изберете измежду практичната, разделяща се в отношение 40/60 задна седалка и 3 отделни седалки1, всяка от които със Isofix скоби за детски седалки, така че да пътувате безопасно и комфортно. 

Искате да натоварите свръхдълги предмети като обзавеждане? Просто сгънете задните седалки към пода и свийте предната седалка на пътника - така ще може да превозите предмети с дължина до 2.7м (дори 3.05 м при дългата база). Каквито и да са изискванията, гъвкавата система от седалки може да бъде конфигурирана, така че да направи живота по-лесен. 

 

1 Опция за определени нива на оборудване.

Съхранение на предмети
С множество интелитентни отделения за предмети, Combo-е Life предлага място за всичките Ви вещи. 
Врати и капаци
Една или две плъзгащи се врати1 правят качването и слизането лесно. Конфигурирайте багажника с асиметрични отделни врати или отварящ се нагоре капак2 с отделен отварящ се прозорец3 за бърз, лесен достъп до багажника. 

1 Двете плъзгащи се врати са опция за ниво Edition, стандартни при ниво Еlegance.

2 Асиметричните задни врати са опция само за ниво Edition.

3 Отварящ се прозорец е стандартен само за Elegance и Elegance Plus.

Възможности
Combo Life се предлага в две дължини – 4.4 м за стандартната версия и 4.75 м за Combo Life XL, при който получавате още повече интериорен и багажен обем

С добавяне на 35 см в дължина, багажникът на Combo-е Life XL се увеличава с впечатляващите 253 литра достигайки общо 8501 литра. 

 

1 Измерен багажен обем за версия с 5 места на Combo-е Life с използване на всички места.

Дизайн

Външност
Верен на дизайна на Opel, Combo-e Life е плод на германски инженерен опит с типичната му прецизност и е създаден за да отговори на нуждите на модерното семейство и на професионалния превоз. С просторни пропорции отвътре и практични иновативни решения всяко пътуване се превръща в удоволствие подчертано от модерната визия и стила на външността на Combo-e Life. 
Интериор
Висока позиция на седене, интуитивни контролни прибори, волан с отопление1 и изобилие от пространство –  интелигентният интериор на Combo Life комбинира високо ниво на свързаност с практични допълнения. 

С фокус върху ергономията на водача, ние създадохме едно интуитивно и добре организирано интериорно пространство в Combo-e Life. Голямата централна конзола1 е интелигентно разделена на три функционални зони и включва  дисплей посветен на електрическата мобилност като заряд на батерията и консумация на енергия. Инфоразвлекателната система е разположена в горната част на таблото, а контролните уреди на климатизацията и вентилацията са под нея. В най-долната част е разположено удобно място за съхранение на шишета. 

 

1 Опция

Панорамен покрив

Насладете се на небето с панорамния покрив с място за предмети над главите1 и електрическа щора. LED светлини в "плаващото" място за предмети създава релаксираща среда в кабината. 

 

1 Опция.

 
LED дневни светлини

LED дневните светлини1 са ефективни и ви помагат – на вас и останалите водачи – да сте в безопасност на пътя през деня. 

 

1 Опция за определени нива на оборудване.

 

Безопасност и иновации

Автоматично аварийно спиране
Автоматичното аварийно спиране1 с разпознаване на пешеходци предупреждава за потенциален сблъсък с друг автомобил или пешеходец. В случай, че не се предприемат действия, автомобилът спира автоматично. 
1 Работи автоматично над 5 км/ч и под 85 км/ч. От 0 до 30 км/ч отрицателното ускорение за намаляване на скоростта на удара е 0.9 g. От 30 до 85 км/ч системата намалява скоростта максимум до скорост от 22 км/ч. След тази скорост, водачът трябва сам да предприеме допълнително спиране.  Оперативната скорост на системата (AEBPD) зависи от установения обект (мобилен обект: от 5 до 85 км/ч; фиксиран обект: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за асистенция на Opel имат цел да подпомагат водача в рамките на определени ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.
Авангарден асистент за паркиране

Автоматичният асистент за паркиране1 установява наличие на места за паркиране, поема управлението и осигурява акустично и визуално предупреждение с цел предотвратяване на инциденти при паркиране. 

 

1 Опция.

 
Асистент за поддържане лентата на движение
Асистентът за поддържане на лентата предупреждава водача със сигнал и леко коригира траекторията на Combo-е Life ако автомобилът непреднамерено започне да я напуска. 
Контрол при спускането по наклон

Контролът при спускане по наклон е функция на системата IntelliGrip1 която Ви помага да се спускате по стръмни пътища по контролиран и прецизен начин с автоматично регулиране на скоростта и профила на спиране.

 

1 Опция

 
Разпознаване на пътни знаци
Системата за разпознаване на пътните знаци за ограничение на скоростта разчита знаците на пътя, за да установи ограничения на скоростта и предлага на водача да коригира своята скорост. 
Предупреждение за обект в сляпата зона
Предупреждението за обект в сляпата зона следи и предупреждава за наличие на наближаващи автомобили в слепите за водача зони в успоредните ленти. Това осигурява повече безопасност при смяна на лентите и прави животът Ви по-лесен. 
Система flank guard

Системата Flank Guard1 използва 12 сензора, за да предупреди за обекти, които може да не са видими при завиваване с ниска скорост, чрез визуален и аудио сигнал на екрана на инфоразвлекателната система. 

 

1 Опция.

 
Безопасност и въздушни възглавници
Шест въздушни възглавници, включително за водача, пътника до него и странични осигуряват високо ниво на безопасност на пътя, за вас и пътниците. 
Система IntelliGrip

Интелигентната система IntelliGrip1 се адаптира към условия с ниско сцепление на гумите като кал, пясък и сняг с пет различни режима на работа.  

 

1 Опция

 
Камера за обратно виждане
Камерата за обратно виждане1 изобразява пространството около автомобила на 8-инчов сензорен екран2. Виртуалните насочващи линии помагат за по-удобно маневриране на заден ход. 
Head-up дисплей

Head-Up дисплеят1 извежда ключова информация като скорост, навигация и предупреждение за умора на водача на стъклен екран зад волана, така че погледът Ви да не се отклонява от пътя. 

 

1 Опция

 

Свързаност

Навигация

Multimedia Navi Pro1 с усъвършенстван гласов контрол и пълна навигационна функционалност ще Ви отведе там където искате. Просто изберете вашата дестинация и оставете системата да ви води.

 

1 Опция

 
Безжично зареждане

Безжичната система за зареждане1 на Combo-е Life Ви позволява да зареждате телефона си без нужда от свързвате с кабели.

 

1 Опция

 
Услуги OpelConnect1
Гама от интелигентни услуги Ви осигурява висока степен на безопасност и Ви помага да останете свързани на пътя. 
  • Спокойствие на духа: Авариен сигнал при ПТП, повреда, статус и информация за автомобила.
  • Удобство: Отдалечено заключване на вратите, активиране на клаксона и светлините.
  • Интелигентно шофиране: насладете се на спокойно шофиране с навигация в реално време1 и управление на пътуването.

 

1  Услугите OpelConnect може да се отличават в различните страни и автомобили. Услугите може да изискват абонаментна такса и са обект на наличност и покритие на мобилната мрежа.

Opel+ аксесоари

Срещайки индивидуалните ви нужди 

Изразете себе си с оригиналните Opel+ аксесоари, за да извлечете максималното от вашия Combo-е Life. Създадени за вашия Opel.

 

Снимките може да се отличават от продукта в продажба.

Какво следва?