Opel - Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност
Крайъгълни камъни на Opel - Нововъведения

Крайъгълни камъни в нововъведенията

Открийте многобройните ползи от нашия новаторски дух.

Крайъгълни камъни на Opel в нововъведенията
Крайъгълни камъни на Opel в дизайна

Крайъгълни камъни в дизайна

Вижте как привлекателните емоции и практичните революции оставят своя отпечатък върху дизайна на марката Opel през годините.

Крайъгълни камъни на Opel в дизайна

Крайъгълни камъни в екологията.

Мина много време от момента, в който осъзнахме, че трябва да се отнасяме отговорно към нашите ресурси. Инвестирахме десетилетия работа върху екологични нововъведения за намаляване на замърсяването и повишаването на екологичната устойчивост на компанията като цяло.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност - Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG модел 2012

Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG модел 2012

Избран независимо от германския институт ÖKOTREND и от списание AUTO TEST за най-екологичния автомобил в своя клас, Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG доказва, че комфортът и динамиката могат да се съчетаят по екологичен начин в един автомобил. С емисии на CO2 от едва 129 г/км при работа на CNG (метан) и още по добър CO2 баланс при използване на CNG и биогаз, моделът позволява на околната среда да диша по-дълбоко.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Моделите Corsa 2010 и Astra ecoFLEX

Моделите Corsa 2010 и Astra ecoFLEX

С емисии на CO2 от едва 109 г/км и среден разход на гориво от 4.1 литра на 100 км, новата 1.3 CDTI ecoFLEX добавя още повече икономичност към гамата на наскоро представения компактен модел на Opel. Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI предлага изключително ниска стойност на емисиите на CO2 от едва 98 г/км при варианта с 3 врати.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Представяне на гамата ecoFLEX през 2008 година

Представяне на гамата ecoFLEX през 2008 година

Opel представя варианти ecoFLEX с ниски емисии на моделите от своята гама. Първите модели са Corsa, Meriva, Zafira и Astra. Версията Corsa ecoFLEX отделя едва 119 грама CO2 на километър и има среден разход на гориво от само 4.5 литра дизел на 100 километра.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Филтър за твърди частици без необходимост от поддръжка през 2003 година

Филтър за твърди частици без необходимост от поддръжка през 2003 година

Благодарение на модерния процес за регенерация, системата на дизеловия филтър за частици DPF (Diesel Particulate Filter) не се нуждае от поддръжка и добавки и няма почти никакво влияние върху разхода на гориво, емисиите на CO2 и мощността.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Премиера на моделите на природен газ през 2000 година

Премиера на моделите на природен газ през 2000 година

Opel представи на изложението AAA в Берлин в края на месец октомври концептуална версия на Zafira със задвижване на природен газ (метан). Zafira 1.6 CNG използва за гориво само природен газ и е оптимизирана за работа с него. Най-силната страна на Zafira CNG е изключителната икономичност – в сравнение с автомобил със сравним по работен обем бензинов двигател, разходите за гориво при Zafira CNG са с около 50 процента по-ниски.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Начало на разработките с горивни клетки през 2000 година

Начало на разработките с горивни клетки през 2000 година

Opel представят HydroGen1 – напълно действаща Zafira с горивни клетки, използваща за гориво водород. Автомобилът се задвижва от трифазен двигател с мощност 55 кВт (75 к.с.), който се захранва с електричество от модул с горивни клетки, използващ единствено водород. Моделът HydroGen1 има максимална скорост от 140 км/ч, автономен пробег от около 400 километра и благодарение на революционния си двигател не отделя никакви емисии.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – По-нисък разход вследствие на по-ниско тегло през 1995 година

По-нисък разход вследствие на по-ниско тегло през 1995 година

Corsa ECO3 е първият “трилитров” автомобил в света. Средният му разход на дизелово гориво от едва 3.4 литра на 100 километра се постига на първо място чрез драматично намаляване на теглото на автомобила с използване на усилени с въглеродни влакна полимери вместо листова стомана за предния капак, вратите и калниците.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Сериен катализатор през 1989 година

Сериен катализатор през 1989 година

Opel става първият европейски автомобилен производител, който оборудва серийно всичките си автомобили с катализатор – от най-малкия до най-големия модел. Ние бяхме и първите, които представихме затворен цикъл за рециклиране на пластмаси.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Световният рекорд по аеродинамичност на Calibra през 1989 година

Световният рекорд по аеродинамичност на Calibra през 1989 година

Новата Calibra поставя нов рекорд за аеродинамичност. Спортното купе се отличава със сензационен коефициент на въздушно съпротивление (Cd) oт 0.26.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Лаковите покрития на водна основа през 1981 година

Лаковите покрития на водна основа през 1981 година

Ние сме първият автомобилен производител, който използва лакови покрития на водна основа в серийното производство в нашия бояджийски цех в Рюселсхайм. Тези лакови съдържат в много малка степен органични разтворители и значително намаляват отражението върху околната среда.

Крайъгълни камъни в устойчивата мобилност – Opel GT поставя световен рекорд за дизели през 1972 година

Opel GT поставя световен рекорд за дизели през 1972 година

Модифицираният Opel GT с мощност 95 к.с. и 2.1-литров турбодизелов двигател поставя няколко световни рекорда за автомобили с дизелови двигатели на изпитателния център на Opel в Дуденхофен, достигайки максимална скорост от 197,5 км/ч. Скоро след това, моделът Opel Rekord 2.1 D се превръща в първият лек автомобил с дизелов двигател на Opel на пазара.