Opel устойчива мобилност – Алтернативни задвижващи системи
Конвенционални задвижващи системи – Алтернативни двигатели

Алтернативни двигатели

Благодерение на технологиите за използване на газовите горива LPG (пропан-бутан) и CNG (метан), нашите модели са икономични, но продължават да предлагат динамика и мощ.

Научете повече за тези решения
Конвенционални задвижващи системи – Гама от модели ecoFLEX

Гама от модели ecoFLEX

С отговорност за околната среда и за вашия бюджет.

Вижте гамата от модели ecoFLEX на Opel

ЗА ПО-ДОБРО УТРЕ.

Моделите, използващи газови горива LPG (пропан-бутан) и CNG (метан) са не само по-добри за околната среда, но и за вашия бюджет. За нас е важно екологичните технологии да останат достъпни без да се ограничават динамичните характеристики.

Enlarge

LPG (пропан-бутан) – Евтин и екологичен

Емисиите на CO2 при версиите на LPG (пропан-бутан) са с 10 дo 13 процента по-ниски от средното и можете да намалите разходите си за гориво с около 40 процента независимо от годишния си пробег. Съществуват и данъчни отстъпки в някои държави. LPG моделите могат да използват за гориво както бензин, така и газ пропан-бутан LPG – превключването става автоматично, но може да стане и по желание с натискане на бутон, така че няма да се притеснявате за пробега. Ние разширяваме нашата LPG гама до общо седем модела.

 

Прочетете повече за:


Enlarge

CNG (сгъстен природен газ - метан) – Практична и екологична енергия

Концепцията Мonovalent plus, която използвахме при нашите модели на газ метан (CNG) от 2002 година насам, се отличава с ниски разходи извън конкуренция, отделя с до 80 процента по-ниски емисии и с 20 процента по-малко CO2 от сравним бензинов двигател. Тя позволява автономен пробег до 530 километра на природен газ (метан) и не ограничава пътническото и багажно пространство. Автомобилите Opel CNG разполагат с допълнителен газов резервоар, който увеличава автономния пробег с около 150 километра, давайки възможност за всекидневна употреба на газ.

 

Прочетете повече за: