Skip To Content
Увеличете пробега си

Превърнете автомобила си в покорител на дълги разстояния

Удължаването на вашия пробег е лесно, ако знаете как. Добавени една към друга малките промени могат да значат много, превръщайки вашия електрически автомобил в покорител на дългите разстояния. Не можете да контролирате всичко, но можете да прецените докъде ще стигнете. Искате да увеличите пробега на вашия електрически автомобил? Ето няколко ключови фактора, които да имате предвид:

Стил на шофиране

Два главни фактора влияят върху вашия пробег: колко бързо се движите и как ускорявате. По правило, ако удвоите вашата скорост, пробегът ви ще намалее наполовина. А всеки път когато ускорявате, използвате повече енергия.

 

Прости начини да разширите своя проБег:

  • Избягвайте много активно спиране – освен ако не се налага при опасност. Причината, е че след това отново ще трябва да ускорявате. 
  • Изключете режима Sport, когато не се нуждаете от него.
  • Не бързайте. Движете се с умерена скорост и избягвайте ускоряване без необходимост. 
  • На магистралата: опитайте се да следвате автомобил, който се движи равномерно, като голям камион или кемпер – разбира се, на безопасна дистанция. 
  • Когато планирате маршрута си, опитайте се да избягвате големи, стръмни наклони. 

 

Функцията за указания за шофиране E-coaching, част от услугите Opel Connected Services, ще ви помогне да се превърнете в професионалист при шофирането на електромобил. 

Допълнително тегло

Теглото на вашия автомобил директно влияе на пробега му. Така че, отнемете всеки излишен килограм преди да потеглите.

 

  • Извадете аксесоарите от които не се нуждаете.
  • Проверете дали на задните седалки и багажното отделение няма излишни предмети.
  • Багажните кутии на покрива са страхотни за превоз на спортни принадлежности, но когато не го използвате те единствено повишават аеродинамичното съпротвление на автомобила. 

Налягане на гумите

Проверката дали гумите ви са с правилното налягане е важен фактор за увеличаване на пробега на автомобила. Гумите с много ниско налягане водят до увеличен разход на енергия и значително намаляване на пробега на автомобила. По тази причина проверявайте налягането на гумите поне веднъж месечно, или преди дълги пътувания. Ако то е ниско, насочете се към най-близката бензиностанция и ги напомпайте до препоръчителното ниво.