Skip To Content
Пробег на електричество

Измерване на електрическия пробег

Пробегът на електричество доскоро се измерваше на базата на стандартизиран за Европа метод наречен NEDC. 

Той бе заменен от Световната хармонизирана тестова процедура за леки автомобили (WLTP). Измереният на базата на WLTP пробег на Corsa-e достига  337 км*. Разбира се, максималният пробег при реално шофиране се отклонява както от стойностите по NEDC, така и по WLTP. Върху него прияят фактори като характеристиките на пътя, метеорологичните условия, стилът на шофиране и допълнителният товар.  

 

Новият цикъл на шофиране WLTP отчита ситуации които са по-близки до тези в ежедневието отколкото NEDC. Той дава повече яснота за реалното шофиране. 

 

WLTP включва:

  • По-реалистична динамика на шофирането и външна температура
  • По-голяма тестова дистанция
  • По-високи средна и максимална скорост 
  • По-кратко време за престой 
  • Повече спиране и ускоряване

 

* Данни за пробега на Opel Corsa-e (комбиниран) 329 км до 337 км (в зависимост от оборудването), определени съгласно тестовата процедура WLTP (регл. R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Реалното шофиране може да се отличава и зависи от стила на шофиране, характеристиките на пътя, външната температура, климатичната и системата за отопление, предварителното климатизиране. 

Продължете напред

Извлечете максимума от вашата Corsa-e , като научите основните въздействащи фактори върху пробега и как да реагирате на тях

Скорост
Скороста е фактора оказващ най-голямо въздействие върху пробега. При 130км/ч постоянна скорост, пробега ще намалее на половина сравнено с този измерен по WLTP. 
Стил на шофиране и локация
Стила на шофиране оказва голямо влияние върху консумацията на електроенергия. Еко-шофирането е подобрено при електрическите коли. Плавното ускорение и рекуперативното спиране могат да спестят до 15% от вашата автономност. 
Томплинен комфорт в купето
Разликата в пробега може да варира до 35% между пролетта и зимата. Климатизирането на вашият автомобил е най-ефективния начин да увеличите пробега през зимата. 
1 Данни за пробега на Opel Corsa-e (комбинирани) 329 км до 337 км (в зависимост от оборудването), определени съгласно методологията на тестовата процедура WLTP (регл. R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151. Шофирането в реални условия може да се различава и зависи от различни фактори. Такива са, например, индивидуалният стил на шофиране, характеристиките на пътя, външната температура, отоплението/охлаждането, предварителното отопление/охлаждане.