Skip To Content
Експлоатационни разходи на електрически автомобил

Винаги в режим спестяване

Електричеството наистина се отплаща. Ползите за вас включват ниските общите експлоатационни разходи и ниските разходи за сервизиране. Освен това можете да се насладите на допълнителни привилегии като освобождаване на такси за паркинги и допълнителни места на електромобили.  

Интелигентна инвестиция

Естествено, не е лесно да сравните цените на електрическите автомобили и тези задвижвани от двигател с вътрешно горене. Но когато става дума за същинските и присъщи експлоатационни разходи, предимствата стават доста:

 

  • Разходите за сервизиране: те са по-ниски от тези на автомобил с двигател с вътрешно горене. При автомобилите захранвани от батерии са налице много по-малко движещи се части и не се изисква смяна на масло. 
  • Намаляващи разходи за застраховки: застрахователните компании все повече установяват че водачите на електромобили са не само по-екологично настроени, но шофират по-внимателно, причинявайки по-малко инциденти. Затова застрахователните премии започват да намаляват.
  • Безплатно паркиране в градските зони и нулеви разходи при навлизане в нискоемисионни зони. 

Интелигентни рашения за зареждане

Начинът по който зареждате батерята си също може да направи по-икономично ползването на електрически автомобил в дългосрочен план. Можете да спестите пари например с използването на множеството възможности за зареждане на публични места безплатно като гост. Ако имате смарт smart wall box в дома си, лесно можете да управлявате времето за зареждане, така че то да бъде максимално удобно от икономическа гледна точка. Това означава например, в часовете с по-ниска цена на електроенергията или с интегрирането на допълнителни устройства за генериране на възобновяема енергия. В допълнение, можете да интегрирате вашия смарт wall box така че да бъде използван от други и за това да ви се плаща. Като шофьор на фирмен автомобил е лесно да получавате заплащане от страна на работодателя за зареждането от ваша страна. А с използването на приложения за смартфон свързани с вашия автомобил или смарт wallbox е лесно да следите и управлявате зарядните процедури дистанционно, така че да си осигурите винаги ефективно зареждане и да се информирате за зарядното състояние.