Skip To Content
Оборудване

Това е Mokka

Чисто изживяване зад волана

Дизайн

Привлича погледите
Атлетичното и динамично излъчване на новата Mokka е повече от дързък стилистичен изказ и изчистен прогресивен дизайн. Това е израз на изцяло новата германска инженерна философия и убедена визия за завладяващото погледите бъдеще на Opel. 
Истински празник за очите
Вълнуващите линии на каросерията на Mokka са само старт на вашето пътуване в новия свят на германския дизайн. В него ще откриете хармония от пропорции, лекота, пространство и технологии, създадени за впечатляващо изживяване при шофиране. 
Брилянтни детайли
От всеки ъгъл Mokka изглежда вълнуваща. Всяка линия и детайл, до изключително тънките LED® задни светлини, е създадена за да съчетае динамиката на формите с основополагаща функция. 
Завладяваща визия
Mokka пристига с чар и присъствие, които незабавно я определят като изключителна и отличаваща се от всичко останало на пътя. Пренесете спортния дух на още по-високо ниво, с избора от дръзки и визуално отличаващи се алуминиеви колела с размери 16, 17 и 18 цола и спектър от завладяващи цветове. 
Оборудване за покрива и предния капак
Изразете себе си със стил. Изследвайте изключителните дизайнерски елементи и множеството възможности за индивидуализация, които подчертават всеки аспект в излъчването на Mokka. Включително селекцията от визуално динамични цветове за покрива и предния капак. 
В красиви рамки
Визуалната идентичност на Mokka е силна и се разпознава незабавно. Тя обхваща цялата каросерия, интегрирайки чисти форми и дръзка визия. Дизайнът е функционален и с перфектни пропорции, от елемента Opel Vizor в предната част, до архитектурата на "плаващия покрив", който прелива в един изчистен мотив към рамката на страничните прозорци. 

Направете своята Mokka толкова светла и жизнерадостна, колкото на вас ви се иска, с помощта на оборудването на страничните стъкла с елементи в червено, сребристо и черно.1

 

1 Червено и сребристо са налични още в началото, черното от пролетта на  2021 г.

Безопасност и иновации

LED® matrix матрични предни светлини

Предните светлини IntelliLux LED® Matrix Lights1 осигуряват отлична видимост във всякаква ситуация и ви позволяват да шофирате комфортно и в яснота с помощта на мощните дълги светлини без заслепяване на другите водачи.

 

1 Опция.

 
Автоматичен круз контрол
Автоматичният круз контрол1, 2 означава, че не е нужно да правите компромис, за да се насладите на комфортно релаксиращо пътуване. Той ускорява и намалява автоматично автомобила,  за да поддържа постоянна дистанция до предно движещата се кола по всяко време. 

1 Опция. Активирането е възможно от 30 км/ч до 180 км/ч.

2 Системите за асистенция на водача на Opel са предназначени за подкрепа на водача в рамките на ограниченията присъщи на системата. Водачът остава отговорен за шофирането.

Автоматично аварийно спиране
Като част от цялостния комплекс за асистенция на водача, включващ и асистент за поддържане на лентата и за предупреждение при напускане на лентата, системата на Mokka за автоматично аварийно спиране следи пътя пред автомобила за превозни средства и пешеходци, като по този начин спомага за значително намаляване на опасността от катастрофа. 
При скорост под 30 км/ч, при която се случват повечето сблъсъци, системата за автоматично аварийно спиране на Mokka намалява скоростта до пълно спиране. При по-високи скорости системата намалява скоростта с до 50 км/ч, значително намалявайки последствията от удара.
Дигитален клъстер
Изтънчеността и изчистеността на Mokka са ясно видими със системата Opel Pure Panel. С обточените си форми и възможност за индивидуализиране, 12-инчовият информационен клъстер на водача ви дава подредена информация без странични влияния. Визуално разсейващите елементи са елиминирани, оставяйки само безпрепятствен дигитален контрол. 
180° панорамна задна камера
Панорамната камера ви осигурява разширен поглед назад на 180°, като установява наличие и обозначава близки обекти и ви дава възможност да виждате трафика, наближаващ от двете страни - особено полезно при навлизане в трафик на заден ход. 
Асистент за паркиране
Перфектното паркиране изглежда лесно. Авангардният асистент за паркиране на Mokka контролира волана, за да ви насочва, а от вас се изисква само да натискате педалите за спирачката и за газта. Системата ще ви помогне да откриете достатъчно голямо място и ще ви води при обратното излизане след паркирането. 

Премиум комфорт

Авангарден комфорт
Mokka прави всяко пътуване по-интересно - а със седалките с удобни опори и функция за масажиране на водача, те стават и релаксиращи. Пътувайте в комфорт, пристигнете със стил. 
Оборудване за отопление
В един студен ден, малко неща са по-луксозни отколкото една топла седалка.  Настройте предните седалки на Mokka-e на три нива на уют, а водачът може да се наслади и на волана с отопление. 
Функционалност
Просторният интериор на Mokka и интелигентното оборудване означават, че сте готови за всяко място на което ви отведе пътят, независимо дали става дума за обемен товар, или за цялото семейство плюс багажа. 
Задните седалки могат да бъдат сгъвани в пропорция 40:60 за значително увеличаване на багажния обем и ви осигуряват гъвкави възможности за проходно товарене.

Свързаност

Навигация
Сензорният екран на навигационната система на Opel ще ви води по възможния път, добавяйки към това актуализации за трафика в реално време. Изберете измежду  Multimedia Navi Pro с 10-инчов дисплей1 с навигационни услуги на живо (Live Navigation Services) и Multimedia Navi със 7-инчов1 екран. 
Опция.
Инфоразвлекателна система
Mokka  е едно свързано място, с цялостна Apple CarPlayTM1 и Android AutoTM2, 3 съвместимост, Bluetooth® стрийминг4, USB портове, както и шестточкова система за богат, обхващащ ви звук. 

1 Apple CarPlay™ и Apple Siri™ са регистрирани търговски марки на Apple Inc., регистриран в САЩ и други държави.

2 Android Auto™ е регистрирана търговска марка на Google Inc.

3 Съвместимостта и определени функционалности може да се отличават в зависимост от типа на устройствотко и версията на операционната система. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, моля вижте на www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на Opel.

4 Bluetooth® е регистрирана търговска марка на Bluetooth SIG Inc.

Безжично зареждане
За да можете да поддържате вашата Mokka като просторен и подреден оазис на дигиталния детокс можете да зареждате притежаващите съответната функция устройства, с интегрирането на безжична система за зареждане1. Вградената система за разпознаване на бързо движение предотвратява повреди от претоварване на батерията на вашето устройство при движение по неравни настилки. 
Опция. Може да изисква аксесоари за смартфон. Индуктивно зареждане само с PMA или Qi съвместими смартфони. За проверка на съвместимостта, моля свържете се с вашия дилър на Opel.
Услуги OpelConnect1
Интелигентна гама от услуги, осигуряваща нова степен на безопасност и подкрепа, ви помагат да останете свързани на пътя. 
  • Спокойствие: Спешно повикване, обаждане при авария,  
  • Удобство: Дистанционни функции за заключване на вратите, активиране на клаксон и светлини2

 

1 Наличността на услугите OpelConnect се различава от страна до страна и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват абонамент/такса и са обект на мобилното покритие и наличността.

2 Въвеждането планирано за края на 2020 г.

Динамика на пътя

Двигатели
Mokka е дръзка изява на изчистения дизайнерски език на Opel. Но тя прави много повече отколкото да говори на този език. Mokka предпочита действието пред думите, а високоефективните двигатели и изключителната управляемост имат главна роля в това. 
Динамичният бензинов двигател на Opel 1.2 Direct Injection Turbo осигурява мощност от 130 к.с., а високотехнологичният 1.5 diesel е с пъргавите 110 к.с. Стандартни и за двата са ниският разход и ниските емисии на CO2.
Трансмисии и режими на движение
Изследвайте гамата от трансмисии и подобряващи динамиката технологии, които перфектно допълват вашите нужди и стил на шофиране. Mokka се предлага с избор от 6-степенни механични и авангардна 8-степенна автоматична трансмисия. 
Усетете връзката с пътя като използвате спортните лостчета на волана за да контролирате на ръка смяната на предавките, когато пожелаете. 8-степенната автоматична трансмисия на Mokka ви осигурява различни възможности. Едно просто натискане на бутона за режима на шофиране променя целия профил на поведението  му. Sport за изключителен динамизъм, Eco за по-нисък разход на гориво, и Normal за балансирано ежедневно шофиране.
Динамични технологии
Дори само с поглеждането на красивите пропорции на Mokka можете да разберете, че създателите му разбират, че да бъдеш мощен не е достатъчно. Трябва да знаеш как точно да ползваш тази мощност. Благодарение на интегрирането на интелигентни функции и авангардни технологични решения, всеки може да се наслади на пълен контрол.