Skip To Content
Оборудване

Новият Opel Grandland

Дизайн

Амбициозен и дързък
Времето на скучните и еднотипните дизайни отмина. Философията на дръзките и изчистени форми на Opel трансформира новия Grandland в SUV като никой друг. Впечатляващо спортната естетика се съчетава с прецизните германски линии и създава уникалното присъствие на пътя. Това е SUV, който отива дълеч отвъд типичното. 
Фокус върху това което трябва да бъде 
В новия Opel Grandland ще откриете вълнуващия дисплей Pure Panel. Той придава яснота и достъпност до най-важната информация. Така вие имате възможност да се насладите на шофирането. Opel Grandland по ергономичен и красив начин представя всички данни, за да осигури дигитален "детокс", който елиминира безпорядъка, шума и разсейването.  
От основата 
Когато казваме, че няма нищо типично в новия Opel Grandland, ние вярваме в това. Всичко касаещо дръзкия и изчистен дизайн в гамата на Opel е премислено и изработено с прецизност до последния детайл и в това се включват спортните колела от леки сплави, налични в размери 17, 18, и 19 цола. 
Погледите към вас ще станат нещо типично 
Вие не сте типични…защо тогава SUV автомобилът, който шофирате да бъде? Преоткрийте своята уникална индивидуалност, изследвайки двуцветната комбинация на каросерията и предложенията за цветове на новия Grandland, които ви гарантират, че хората всеки път ще се обръщат след автомобила ви.  
 
Повече от просто име 
Промененият знак на Grandland е ясно свидетелство за изчистения, дързък, освежен дизайн, представящ марката Opel в цялата ѝ гама до SUV флагмана.  Повече от просто надпис, това е заявка за невероятните технологии, които се намират под капака, както и израз на мощта, чакаща да бъде освободена. Ако търсите доказателство, че при шофирането е настъпила изцяло нова епоха за Grand, то можете да сте уверените че е така.  
 
С лице към бъдещето 
Погледнат от който и да е ъгъл, новият Opel Grandland се отличава от останалите и предлага вълнуващи дизайнерски решения, прогресивни акценти в оборудването и иновативни технологии, притежаващи своя външен израз. От чупката на обточващият се невероятен Opel Vizor до края на скулптурираните LED задни светлини, винаги можете да откриете нещо ново в Grandland. 
 

Безопасност и иновации

Предни светлини IntelliLux LED pixel light

Представяме ви авангардните предни светлини IntelliLux LED® Pixel Light1- следващата стъпка в светлинните технологии. Най-добрата в класа система, подобряваща видимостта през нощта се характеризира с постоянно активни предни светлини незаслепяващи насрещнодвижещите се водачи. Всяка предна светлина се състои от 84 сегмента, които се адаптират към условията на трафика чрез автоматично изключване на отделни елементи.  


1
 Предлагането зависи от оборудването 

 
Система за нощно виждане 

Обикновено, само предните светлини са тези които ви помагат да виждате, когато шофирате в тъмнината. Досега, защото с нашето последно иновативно решение вие имате нов помощник за това - системата Night Vision1 . Включваща инфрачервена камера, тя значително подобрява видимостта към всичко, отстоящо на повече от 300 м напред, отвъд обсега на предните светлини, и помага за разпознаване на пешеходци и животни в тъмнината, осигурявайки диретно изобразяване на дигиталните уреди. Ако нещо бъде доближено прекалено много, системата за автоматично аварийно спиране също се задейства. Така, че ако говорим за по-безопасно шофиране през нощта, новият  Grandland определено е на най-високо ниво. 

 

1 Наличността зависи от предлагането. системите за асистенция на водача на Opel са създадени да подкрепят шофьора в рамките на ограниченията, които са им присъщи. Водачът остава отговорен за шофирането. 

 
Автоматично аварийно спиране 
Системата1  предупреждава водача със звуков сигнал за опасни ситуации пред автомобила. Ако друг автомобил или пешеходец се окажат твърде близо, тя намалява скоростта или спира автомобила напълно.

1 Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци работи автоматично над 5 км/ч и под 140 км/ч. От 5 до 30 км/ч отрицателното ускорение с цел да се намали скоростта при сблъсъка е 0,9 g. От 30 до 140 км/ч системата намалява скоростта с най-много 50 км/ч. След тази граница водачът трябва да спре самостоятелно, за да намали скоростта още повече. Работният скоростен диапазон на системата за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци зависи от разпознатото препятствие (подвижно препятствие: от 5 до 140 км/ч; неподвижно препятствие: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането.
 
Асистент за автоматично паркиране1
Opel Grandland ще разпознае мястото за паркиране и ще поеме кормилното управление, за да намести автомобила. Всичко което трябва да правите е да подавате газ и спирате. Ето това е интелигентно движение.  

1 Наличността зависи от предлагането. Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на шофьора в рамките на ограниченията присъщи на системата. Водачът остава отговорен за шофирането.  
Предна и задна камера 

Вижте повече отколкото обикновено се очаква и получете повече увереност, дори в тесни пространства. Нашите авангардни камери за виждане отпред и отзад1 установяват наличието на обекти докато още са отдалечени и ги изобразяват на екрана – правейки паркирането изключително леко. 

 

1 Наличността зависи от оборудването.

 
Асистент за запазване на лентата и предупреждение за напускане на лентата
Разчитайте на по-високо ниво на безопасност и спокойствие при шофиране.  Асистентът за запазване на лентата1,2 реагира активно при опасно шофиране с прецизна намеса на кормилното управление2 с цел връщане на автомобила в маркировките. Предупреждението за напускане на лентата3 предупреждава водача в случай, че автомобилът започне непреднамерено да напуска лентата. 
1 Опция. Стандартно за по-високите нива на оборудване.

2  Ръцете трябва да са на волана при работа на системата.                                   

3 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на шофьора в рамките на ограниченията присъщи на системата. Водачът остава отговорен за шофирането. 

Система за навлизане в магистрала 
Системата за асистенция при навлизане в магистрала1 е иновативна синергийна част от системите на Grandland, комбиниращи Авангардния круз контрол, Stop-and-Go функционалността и асистента за поддържане на лентата. Тя работи като полу-автоматична система, която ви помага да навлезете в магистрала, следвайки конкретна лента, или да следвате автомобила пред вас. Задействана с натискане на бутон, тя позволява да си върнете контрола по всяко време просто със завъртане на волана.


1 Опция, изисква 8-степенна автоматична трансмисия. 

Премиум комфорт

Ергономични активни седалки 

Забравете типичната болка в гърба при пътуване на дълги разстояния, ергономичните активни предни седалки, сертифицирани от Дружеството за здрави гърбове (AGR)1, ви предлага удобно положение на тялото при продължително движение. 

 

 • Удобна и спокойна позиция на седене
 • Настройка в 16 посоки2
 • Луксозна кожена тапицерия2
 • Оборудване за отопление и вентилация2

 

1 Наличността зависи от предлагането. Сертификатът за качество, присъден от независим тестови комитет от експерти от различни клонове на медицината.

2 Опция за различни нива на оборудване.

 
Оборудване за отопление 

Преборете студа с тези системи за отопление:

 

 • Предни и задни седалки с подгряване1. Осигурете на вас и пътниците ви топли седалки
 • Отопляем волан1. Натиснете бутон и воланът ще стопли ръцете ви.
 • Thermatec™ предно отопляемо стъкло1. Вижте колко бързо може да се стопи ледът.
 • Отопляеми външни огледала1. Край на чегъртането на лед. Получете чиста видимост за нула време 


1 Наличността зависи от предлагането. 

 
Заден капак с отваряне без ръце

Защо трябва да отваряте задния капак винаги по типичния начин? Системата1 ви осигурява бърз и лесен достъп, както с размахване с крак под задната броня, така и с натискане на бутон.

 

1 Наличността зависи от предлагането.

 

Свързаност

Инфоразвлекателна система 1

Новият Grandland е оборудван с най-новия напълно дигитален Pure Panel. Системата е допълнена с мултимедия с до 7-инчов и навигация с 10-инчов сензорен екран и гарантира оставането във връзка и забавлението. Лесно е просто да свържете вашия смартфон с помощта на Apple CarPlay™1,3  или Android Auto™2,3 за получаване на карти, услуги за съобщения, или за аудио стрийминг с помощта на шест великолепно настроени високоговорителя.  

 • AM/FM и DAB радио
 • Аудио стрийминг и hands-free обаждане чрез Bluetooth®4
 • Възпроизвеждане на музика чрез USB интерфейс
 • Гласов контрол посредством свързан смартфон


1Apple CarPlay™ и Apple Siri™ са регистрирани търговски марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави.
2Android Auto™ е регистрирана търговска марка на Google Inc.
3Съвместимостта и определени функционалности може да се отличават в зависимост от типа на устройството и версията на операционнната система. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, отидете на  www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на  Opel.
4Bluetooth® е ристрирана търговска марка на Bluetooth SIG inc. 

 
Навигация 

Посетете места, които обикновенно не посещавате. Европейският континент е на една ръка разстояние, с интегрираните 3D карти на Multimedia Navi Pro с 10-инчов сензорен екран, включително услугите навигация на живо Live Navigation и Live Navigation Plus1.2.

 

 • Динамична 3D навигация с онлайн трафик услуги чрез OPELCONNECT
 • Интергрирана картова база данни на Европа 
 • Интересни места (POI) и услуги за междинни цели
 • Гласов контрол за навигация, аудио и телефон 
 

Услугите навигация на живо (Live navigation) включват онлайн информация за трафик, цени на горивата, информация за паркиране, търсене на интересни места POI, интересни места със зарядни станции, предупреждение за времето и сигнали свързани с безопасността (не се предлагат за Германия и Швейцария)

2 Услугите Live Navigation/Live Navigation Plus са включени за 3 години, а след това са обект на допълнителни абонаментни такси. Наличността на услугите се отличават от автомобил до автомобил и от държава до държава. 

 

 
Безжично зареждане

Няма да ви трябват кабели със системата за индуктивно безжично зареждане1.

 

 • Поставка за безжично зареждане идва на помощ на недозаредените телефони.
 • Предлага се за използване с избрани смартфони.
 
Забележка: За зареждане на някои смартфони ще бъдат нужни интегрирани намотки или калъфи.

1 Наличността зависи от предлагането. Само за устройства с PMA или Qi. За да проверите съвместимостта на Вашето устройство, свържете се с Вашия дилър на Opel.
 
Услуги OpelConnect

Интелигентните технологии и съответните услуги1, които предлагат свързаност и иновации, са създадени с цел осигуряване на вашата безопасност и гарантиране на вълнуващо и ефективно пътуване. 

 

 • Спокойствие на духа: обаждане в аварийни ситуации и повреда2, състояние на автомобила, ви дават информация за пробега, нивото на горивото, предупреждения за предстоящо обслужване, за да ви осигурят добро усещане по всяко време.  
 • Удобство: Услуги e-Remote Control3 за проверка на нивото на батерията, управление на заряда и настройки на климатичната система чрез приложението myOpel.
 • Интелигентно шофиране: спокойно пътуване, благодарение на навигация на живо Live Navigation/Live Navigation Plus4 и Trip and Drive Management service.
 

'1 Наличността и обхвата на услугите се отличават от държава до държава и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват такса за абонамент и са обект на мобилното покритие и наличността. 

2 Използването на Обаждане при аварийна ситуация и повреда изискват подписването на Правила и условия с попълване на декларация за съгласие за локализиране на автомобила, при поръчването му и зависят от мрежовото покритие и наличността. Услугата при повреда (Opel Mobilservice) е безплатна за първата година след регистрацията, а след това се заплаща. Информация за Opel Connect на www.opel.de/connect и за Opel Mobile Service на www.opel.de/mobilservice. Прилагат се съответните общи правила и условия. 

3 Само за Grandland Hybrid

4 Услугите за навигация на живо Live Navigation и Live Navigation Plus са включени за 3 години и следователно са обект на допълнителни абонаментни такси. Наличността и обхватът на услугите варират от държава до държава и от автомобил до автомобил. Услугите може да изискват абонамент или такса и зависят от мрежовото покритие и наличността. 

Пътна динамика

Двигатели

Изживейте мощта и контрола от момента в който стартирате двигателя си. Надеждното задвижване на Opel Grandland включва авангардни агрегати - гъвкавият бензинов с директно впръскване 1.2 Direct Injection1 и мощният 1.5 Turbo Diesel2, и двата с мощност 96 кВт/130 к.с.

1 (Разход на гориво 6.4 l/100km, CO2-емисии 146 г/км, клас на ефективност A)
2 (Разход на гориво 5.2 l/100km, CO2-емисии 136 г/км, клас на ефективност А)

 

 
Ефективност
Гамата от турбо двигатели с ниско ниво на триене и висока ефективност на Opel Grandland могат да бъдат оборудвани с механични или превключващи с  копринена мекота 8-степенни автоматични трансмисии; всичките са със система старт/стоп. Всички дизелови двигатели са оборудвани със следващо поколение технологии за контрол на емисиите. 
Система IntelliGrip
Мощта е безполезна без контрол. IntelliGrip гарантира, че силата осигурена от динамичните задвижващи агрегати на Opel Grandland ще бъде насочена точно натам накъдето трябва, особено при трудни условия на движение и с нулево пробоксуване. Тази интелигентна система позволява постигане на оптимално сцепление и стабилност на различни терени и повърхности, като автоматично адаптира въртящия момент към колелата и променя настройките на електронната система за стабилизаране. Водачът може да настрои предварително IntelliGrip за кал, сняг, или пясък, с помощта на лесен за използване въртящ се регулатор на централната конзола - или да го остави в режим Normal, за да позволи на  IntelliGrip да следи ситуацията и да ви позволи да се насладите на по-безопасно, по-релаксиращо шофиране в града и на магистралата. 

Opel+ аксесоари

Отговор на вашите индивидуални нужди

Изразете себе си с оригиналните аксесоари Opel+ и постигнете максималното от вашия Grandland. Конструирани и тествани за вашия Opel.
Снимките може да се отличават от продуктите в продажба.