Skip To Content
Wallbox системи

Открийте правилната wallbox система за вашия електрически автомобил

Най-удобният начин да заредите електрическия си автомобил е с променливотокова (ac) домашна зарядна станция. Wallbox системите са адаптирани по оптимален начин към вашия автомобил и осигуряват възможност за зареждане на акумулаторната батерия много по-бързо и по-безопасно отколкото с конвенционален домакински контакт

Wallbox системите са удобни за работа и могат да се използват директно след професионалното им инсталиране. По-модерните smart wallbox предлагат и редица полезни допълнителни функции: например можете да споделяте вашия wallbox с други потребители с помощта на приложение да управлявате правата за достъп, да планирате времена за зареждане и дори да създавате отчети за приложения.

 

Когато купувате wallbox, внимавайте за разликите и съответствията между интегрираното зарядно устройство на вашия електрически автомобил (бордово зарядно устройство, OBC), фазите на електрическия ток и скоростта на зареждане.

Гамата от wallbox системи  

1-фазна с кабел / 3,7 и 4,6 кВт

3-фазна с кабел / 11 кВт

 

Идеалното решение за вашия електрически автомобил Opel, наличен в 1-фазна или 3-фазна версия. За бързо зареждане най-подходящи са трифазните wallbox системи. Разбира се, можете да зареждате вашия 3-фазен автомобил с 1-фазен wallbox, но ще направите компромис със скоростта на зареждане.

 

Това решение е подходящо за вас, ако…

 

- Зареждате често у дома.

- Ако допълнителните функции извън процеса на зареждане не са важни за вас.

 

Проверете гамата от нашите wallbox системи в каталога на Opel+ онлайн аксесоари:

Гамата от smart wallbox системи 

Трифазен/11 кВт с кабел или 22 кВт без кабел

 

Оптималното решение за зареждане, ако искате да споделяте вашия wallbox с други потребители, да създавате отчети за приложения и да планирате времена за зареждане. С приложението Smart Wallbox винаги всичко е под контрол. Предлага се като 3-фазна версия.

 

Това решение за зареждане е подходящо за вас, ако...

 

  ... искате да използвате допълнителни функции като отчитане и дистанционна поддръжка.

... искате да споделяте вашия wallbox с други потребители, да управлявате правата за достъп или да създавате отчети за отделни приложения.

 

Можете да намерите подходящата Smart Wallbox в Opel+.

Разходи за wallbox системи

Покупката на wallbox за вашия дом си заслужава, защото това е най-безопасното, удобно и бързо решение за зареждане на вашия електрически автомобил. Когато купувате, моля имайте предвид вашите изисквания и условията във вашата къща или апартамент.

Трябва да се имат предвид и допълнителните разходи за монтаж и подходящото свързване.  

 

Всичко за Wallbox системите

От какъв тип мрежова връзка се нуждае един wallbox?

Трифазният wallbox изисква мрежа с високо напрежение, тъй като вашият електрически автомобил може да бъде напълно зареден само за около 5 часа с мощност от 11 кВт. Монофазните wallbox системи не изискват връзка с толкова високо напрежение. Тъй като тяхната мощност на зареждане е само 4,6 кВт, зареждането обаче отнема много повече време. По принцип, колкото повече мощност разполагате, толкова по-бързо акумулаторната ви батерия ще се зареди напълно.

От коя wallbox система се нуждая за дома си?

Трифазният wallbox изисква мрежа с високо напрежение, тъй като вашият електрически автомобил може да бъде напълно зареден само за около 5 часа с мощност от 11 кВт. Монофазните wallbox системи не изискват връзка с толкова високо напрежение. Тъй като тяхната мощност на зареждане е само 4,6 кВт, зареждането обаче отнема много повече време. По принцип, колкото повече мощност разполагате, толкова по-бързо акумулаторната ви батерия ще се зареди напълно.

От коя wallbox система се нуждая за дома си?

Това зависи от електрическия автомобил, който шофирате и условията, с които разполагате у дома и от какво се нуждаете: искате ли да зареждате възможно най-бързо в къщи или по-скоро през нощта? Имате ли нужда от възможност за интелигентно зареждане, която може да се проследява и контролира чрез приложение? Ние ви предлагаме идеалните решения за зареждане, както и подходящи кабели за битови и промишлени контакти. За по-бързо зареждане препоръчваме нашите wallbox системи с 11 кВт, които могат да заредят напълно вашия електрически автомобил за около 5 часа.  

 

Колко струва домашна зарядна станция?

Това зависи изцяло от вашите нужди: Колко бързо искате да можете да зареждате вашия електрически автомобил? Вашият wallbox ще бъде ли инсталиран така, че само вие да имате достъп до него  или искате да го управлявате чрез приложение, така че другите също да могат да го използват?

Мога ли да зареждам електрическия си автомобил у дома?

Разбира се, че можете! Най-добрият начин да заредите електрическия си автомобил у дома е с променливотоков (AC) wallbox. Дори при скоростта на пренос на енергия при мощност от до 11 кВт, това е много по-бързо от използването на домашен контакт (1,8 кВт), защото последният всъщност не е подходящ за осигуряване на голяма електрическа мощност за по-дълъг период от време. Все едно да греете чайник в продължение на 10 часа – контактите, кабелите и връзките просто не са предназначени за това.