Skip To Content
Кабели за зареждане

Точният кабел за вашия електрически автомобил

Има различни варианти за зареждане на вашия електрически автомобил – от зарядни точки у дома до бързи постояннотокови (dc) станции. 

Най-простото решение - стандартен контакт

1,8 kW


Зареждането с помощта на домакински контакт е най-лесното решение: не се изисква допълнителен монтаж, а съотвестващият Ниво 2 (Mode 2) базов домакински кабел (Конектор Тип 2 (Type 2)) се предлага стандартно с вашия електрически автомобил Opel. Това е едно много гъвкаво решение, тъй като навсякъде можете да намерите такива контакти. Недостатък е фактът, че контактите и особено кабелите не са конструирани за постоянно зареждане на електрически автомобили. 

 

Комуникацията между автомобила и зарядната точка се осигурява от така наречената Вградена контролна кутия (In-Cable Control Box, ICCB), която осигурява сигурност на зареждането. 

 

Това решение за зареждане е подходящо за вас, ако…

… не намерите публична зарядна станция

…притежавате Plug-in хибрид (PHEV), който може да бъде зареден за една нощ2  

 

За редовно зареждане на вашия електрически автомобил, все пак ние ви препоръчваме wallbox системи 

Усилена система за домашно зареждане: green'up система на  legrand.

3,7 kW

 

Куплунгът Green’ up на Legrand е усилен домакински контакт, осигуряващ по-добри възможности с намалена продължителност за зареждане, максимален ток от 16 А, и в зависимост от варианта, мощност от 3,7 до 22 кВт. Зарядните станции могат да се управляват чрез MyOpel приложение или с Bluetooth връзка. 

 
Ускорено зареждане: у дома или по пътя 

7,4 kW / 11 kW

 

Искате да зареждате бързо и удобно у дома? Тогава монтирана на стената или върху колонка зарядна wallbox станция е подходящото решение за вас.

 
Бързо зареждане на публична станция
Постояннотоковите (DC) бързозарядни станции могат често да бъдат открити по магистрали и в големи градски центрове. Представете си почивка от 30 минути, през които батерията на Corsa-e ще бъде заредена до 80%1!
 
Мултифункционално решение: универсално зарядно устройство

1,8 kW - 22 kW

 

С универсалното зарядно устройство всичко е възможно: можете да зареждате от домашни контакти, индустриални контакти (изисква се инсталиран такъв) и публични AC зарядни станции.  

 

Opel аксесоари за зареждане за електрически автомобили

За да бъдете гъвкави по всяко време е важно да можете да зареждате вашия електрически автомобил навсякъде, където е възможно. Възможностите включват от конвенционални контакти до постоянно инсталирани станции като wallbox системи и бързозарядни станции. Обясняваме ви какви различни кабели са налични и къде можете да ги купите. 

Актуална информация за зарядните кабели и конектори

От какъв кабел за зареждане се нуждае вашият автомобил? 

Електрически автомобили на Opel се предлагат със различни решения за зареждане, подходящи за различни профили на движение. Можете да откриете избор от различни типове кабели за зареждане в нашия каталог с аксесоари на Opel. Обясняваме ви точно от кой кабел се нуждаете.

Кой кабел за зареждане за какво е подходящ?

Базовият домакински кабел Тип 2 (Type 2) е идеален за лесно и просто зареждане с помощта на домашен контакт. Така обаче трябва да зареждате само, ако няма друг вариант.

Усиленият домакинският кабел с разширени функции (3,7 кВт) е добър вариант за зареждане у дома – особено ако шофирате по-малко от 200 км на ден и сте склонни да зареждате автомобила си и на път.

Тези два основни кабела са подходящи и за plug-in хибриди, тъй като техните по-малки батерии могат да бъдат напълно заредени само за 4 часа.

Монофазните или трифазните кабели Тип 3 (Type 3) са идеални, ако разчитате на обществени зарядни станции, например защото нямате възможност да инсталирате зарядно устройство у дома. Между другото, трифазният кабел позволява по-бързо зареждане.

Универсалните кабели за зареждане с подходящи адаптери могат да се използват навсякъде – на пътя, при наличие на домакински или промишлени контакти. 

Какво е тип 2 (type 2) кабел за зареждане?

Кабел Тип 2 може да се включи във всеки контакт, така че е идеален, ако нямате друг начин да стигнете до станция за зареждане. Системата за зареждане от Тип 2 не може да преобразува променлив ток в постоянен ток. Следователно това се случва в самия електрически автомобил и по тази причина отнема повече време. Системите за зареждане с кабели Тип 2 са подходящи и за plug-in хибриди, тъй като батерията е по-малка и може да се зарежда през нощта.

Как да зареждам своя електрически автомобил?

Независимо дали зареждате електрическия си автомобил с помощта на wallbox система у дома или на станция за бързо зареждане на пътя, по време на всеки процес на зареждане трябва да се спазват следните изисквания: 

 

 1.  Загасете автомобила.
 2. Ако зареждате на обществена зарядна станция, трябва да се регистрирате или да се оторизирате (чрез приложение, с карта за зареждане или чрез QR кода на зарядната станция).
 3. Отворете съответния капак, свържете автомобила и станцията за зареждане (или със собствен кабел или този на станцията).
 4. Стартирайте процеса на зареждане онлайн, в приложението или на wallbox системата.
 5. Когато се достигне желаното ниво на зареждане, можете да спрете зареждането – ако батерията е пълна, зареждането спира автоматично.
 6. Сега изключете системата на публичната зарядна станция.
 7. Прекъснете връзката на зарядната станция с автомобила. Първо извадете конектора от автомобила!
 8. Стартирайте автомобила  и приятен път!Ако имате гараж и предпочитате зареждане с голяма мощност, поради факта че редовно пътувате по-дълго и искате да можете да зареждате гъвкаво навсякъде, препоръчваме универсално зарядно устройство с адаптери за:

 • Домакински контакт (1,8 кВт)
 • Публични зарядни станции (7,4 кВт/11 кВт)
 • Индустриален контакт (CEE 16, 3-фазен)

 

Имате нужда от често и бързо зареждане – както у дома, така и на път? Тогава препоръчваме

 • Базов домакински кабел
 • Кабел за зареждане Тип 3 (Type 3)
 • Wallbox или Smart Wallbox система