SKIP TO CONTENT
Оборудване

ПРОСТОРЕН И КОМФОРТЕН, ПЪЛЕН С ИНОВАЦИИ.

ГЪВКАВОСТ.

ГЪВКАВИ СЕДАЛКИ

Наличен с пет до седем места1, Combo Life е изцяло насочен към функционалността. Нуждаете се от повече пространство в багажника? Двете плъзгащи се задни седалки2 на третия ред могат лесно да бъдат демонтирани.

 

1Опция

2Третият ред седалки се предлага както за дългата, така и за стандартната версия. Само в дългата обаче те се плъзгат. 

 
ТОВАРНО ПРОСТРАНСТВО
Максималният товарен обем от 597 литра1, с възможност за увеличаване до 2126 литра2, осигурява на Combo Life огромни практически възможности – така единственото предизвикателство е откриването на достатъчно багаж и товар с който да го запълните.  

Нуждаете се от още пространство? Насочете се към Combo Life XL, който с по-дългото междуосие ще ви осигури до 2693 литра2 багажен обем. 

 

15-местният, Combo Life eсъс стандартно междуосие предлага 597 литра багажен обем при вдигнати седалки. 5-местната версия с дълго междуосие е с минимум 850 литра багажен обем. 

2До 2693 литра за Combo Life с дълго междуосие и до 2126 литра за стандартното Combo Life, натоварен до нивото на тавана, със сгънати задни седалки, съгласно ISO 3832.

РАЗДЕЛЕНИ ЗАДНИ СЕДАЛКИ
Изберете измежду пректичната, разделяща се в пропорция 40/60 задна седалка и 3 отделни седалки1, всяка от които със Isofix скоби за детски седалки така че да пътувате безопасно и комфортно. 

Искате да натоварите свръхдълги предмети като обзавеждане? Просто сгънете задните седалки в пода, като използвате системата FlexFold2 и свийте предната седалка на пътника - така ще може да превозите предмети с дължина до 2.7м (и дори 3.05 м при дългата база). Каквито и да са изискванията, гъвкавата система от седалки може да бъде конфигурирана така че да направи живота по-лесен.

 

1Опция за Enjoy, стандартно при Innovation.

2Налична през второто тримесечие на 2019 г.

СЪХРАНЕНИЕ НА ПРЕДМЕТИ
С множество места за съхранение на предмети, Combo Life ви предлага пространство за всички дреболии.  
ВРАТИ И КАПАЦИ
Една или две плъзгащи се врати1 правят качването и слизането лесно. Конфигурирайте задната част с асиметрични отделни врати или отварящ се нагоре капак2 с отделен отварящ прозорец3 за бърз, лесен достъп до багажника. 

1Двете плъзгащи се врати са опция за Essentia, стандартни при Enjoy и Innovation.

2Отварящата не нагоре врата е опция за Essentia, стандартна за Enjoy и Innovation.

3Отваряща се нагоре врата с отварящ се прозорец са опция за Essentia и Enjoy, стандартни за Innovation.

ВАРИАНТИ
Combo Life се предлага в две дължини – 4.4 м за стандартната версия и 4.75 м за Combo Life XL, при който получавате още повече интериорен и багажен обем. 

С добавяне на 35 см в дължина, багажникът на Combo Life XL се увеличава с впечатляващите 253 литра достигайки общо 8501 литра. 

 

1Измерен багажен обем за версия с 5 места на Combo Life XL с използване на всички места.

ДИЗАЙН.

ВЪНШНОСТ
С разпознаваемия дизайн на Opel, Combo Life се отличава с комбинацияута си от убедителна визия, високо качество и интелигентни иновации.  
ИНТЕРИОР
Висока позиция на седене, интуитивни контролни прибори, волан с отопление1 и изобилие от пространство –  интелигентният интериор на Combo Life комбинира високо ниво на свързаност с практични решения. 

С фокус върху ергономията на водача, ние създадохме едно интуитивно и добре организирано интериорно пространство в Combo Life. Голямата централна конзола1 е интелигентно разделена на три функционални зони. Инфоразвлекателната система е разположена в горната част, а контролните органи на отоплението и вентилацията са под нея. А в най-долната част е разположено удобно място за съхранение на предмети като напитки. 

 

1Опция

ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

Насладете се на небето с панорамния покрив с място за предмети над главите1 и електрическа щора. LED светлини в "плаващото" място за предмети създава релаксираща среда в кабината. 

 

1Опция за Enjoy, стандартно за Innovation.

 
ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ

LED дневните светлини1 са ефективни и ви помагат – на вас и останалите водачи – да сте в безопасност на пътя през деня. 

 

1Опция за Enjoy, стандартно за Innovation.

 

БЕЗОПАСНОСТ & ИНОВАЦИИ.

АВТОМАТИЧНО АВАРИЙНО СПИРАНЕ
Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци предупреждава за потенциален сблъсък с друг автомобил или пешеходец.1 Ако не се предприемат действия, автомобилът спира автоматично. 
1Работи автоматично над 5 км/ч и под 85 км/ч. От 0 до 30 км/ч отрицателното ускорение за намаляване на скоростта на удара е 0.9 g. От 30 до 85 км/ч системата намалява скоростта максимум до ниво от 22 км/ч. След този праг, водачът трябва сам да предприеме спиране за допълнително снижаване на скоростта.  Оперативната скорост на системата (AEBPD) зависи от установения обект (мобилен обект: от 5 до 85 км/ч; фиксиран обект: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за асистенция на Opel имат цел да подпомагат водача в рамките на определени ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.
ЗАПАЗВАНЕ НА ЛЕНТАТА
Асистентът за запазване на лентата предупреждава водача със сигнал и леко коригира траекторията на Combo Life, ако автомобилът непреднамерено започне да да я напуска. 
АВТОМАТИЧЕН ТЕМПОМАТ

Автоматичният темпомат1 поддържа желаната скорост в диапазона 30-160 км/ч и спира и ускорява на фиксирана дистанция от предния автомобил, осигурявайки безопасно и спокойно пътуване. 

 

1Опция

 
РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ
Системата за разпознаване на пътните знаци разчита знаците на пътя за да установи ограничения на скоростта и предлага на водача да адаптира своята скорост. 
БЕЗОПАСНОСТ И ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ
Шест въздушни възглавници, включително за водача, пътника, странични и въздушни завеси осигуряват високо ниво на безопасност на пътя, за вас и пътниците по всяко време. 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА УМОРА НА ВОДАЧА
Предупреждението за умора на водача1 анализира начина на шофиране и по този начин установява признаци за сънливост у водача. Серия от сигнали го предупреждават да вземе мерки. 
1След 2 часа шофиране със скорости от над 65 км/ч, сигнал предупреждава водача. Същевременно с това системата анализира нивото на разсейване, като способността на водача да поддържа лентата за движение. При установяване на опасно шофиране, серия от усилващи се звукови сигнали предупреждават водача да вземе мерки. Нивото на разсейване се намалява след десетминутно безопасно шофиране. Калкулациите се прекратяват след като скоростта на автомобила спадне под 65 км/ч.
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ

180-градусовата панорамна камера за обратно виждане1 изобразява околното на автомобила пространство на 8-инчов сензорен екран. Виртуалните насочващи линии помагат за по-удобно маневриране на заден ход. 

 

1Опция

 
АВАНГАРДЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Автоматичният асистент за паркиране1 установява наличието на удобни за паркиране места, поема управлението и осигурява звукови и визуални предупреждение с цел предотвратяване на контакт при паркиране.

 

1Опция

 
ОТОПЛЕНИЕ

Без прецедент в този сегмент, Combo Life предлага седалки с отопление1 и отопляем волан1 за допълнителен комфорт. Шофирането със студени ръце вече е част от миналото.

 

1Опция

 
HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

С Head-Up дисплей1, ключова информация като скорост, навигация и предупреждение за умора на водача се появяват на стъклен екран зад волана, така че погледът ви да не се отклонява от пътя. 

 

1Опция

 

СВЪРЗАНОСТ.

ИНФОРАЗВЛЕЧЕНИЕ
Авангардната система Multimedia Navi Pro1 е напълно съвместима с Apple CarPlay™2 и Android Auto™2 и ви позволява да свържете два смартфона едновременно с 8-инчовия сензорен екран. 

Apple CarPlay™ и Android Auto™ позволяват на потребителите да получат удобен достъп до полезни приложения в смартфона докато шофират:

 

  • Да използват телефона като навигация чрез Maps
  • Да стриймват любими плейлисти със Spotify
  • Да изпращат и получават съобщения с WhatsApp и Skype

 

Тези функции лесно могат да бъдат достъпни чрез гласов контрол за да остане погледът върху пътя, а ръцете на волана. 

 

1Опция

2Съвместимостта и определени функции може да се различават в зависимост от типа на устройството и версията на операционната система. Apple CarPlay™ е запазена марка на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави. Android е запазена марка на Google Inc.

НАВИГАЦИЯ

Multimedia Navi Pro1 с усъвършенстван гласов контрол и пълна навигационна функционалност ще ви отведе там където искате. Просто изберете вашата дестинация и оставете системата да ви води. 

 

1Optional

 
БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Безжичната система за зареждане на Combo Life1 ви позволява да зареждате телефона си без нужда да го свързвате с кабели.

 

1Опция

 
OPELCONNECT1
Интелигентна гама от услуги ви осигурява висока степен на безопасност и ви помага да останете свързани на пътя.  
  • Спокойствие на духа: Обаждане в аварийни ситуации, повреда, редовен статус и информация за автомобила.
  • Удобство: Дистанционни функции за заключване на вратите, активиране на клаксона и светлините.
  •  Интелигентно шофиране: насладете се на спокойно шофиране с навигация в реално време1 и управление на пътуването.

 

1Услугите Opel Connect може да се отличават в различните страни и автомобили. Услугите може да изискват абонаментна такса и са обект на наличност и покритие на мобилната мрежа.

ПЪТНА ДИНАМИКА.

ДВИГАТЕЛИ
Независимо дали ще изберете бензинов или дизелов двигател, на разположение е Combo Life, който ще отговори на вашите нужди. Изберете измежду ефективен 1.5-литров турбодизел с до 130 к.с. или 1.2-литров бензинов турбо мотор1 със 110 к.с. 
ТРАНСМИСИИ

Combo Life може да бъде оборудван с плавно превключващи пет или шестстепенни механични трансмисии, или авангардна осемстепенна автоматична предавателна кутия1 –  изборът е ваш.

 

1Осемстепенната автоматична трансмисия в комбинация с бензиновия 1.2 мотор със 130 к.с. ще се предлага от второто тримесечие на 2019 г.

 
INTELLIGRIP

Интелигентната система IntelliGrip1 адаптира задвижването в условия на ниско сцепление на гумите като движение в кал, сняг или пясък и функционира в пет различни режима.  

 

1Опция

 

ЗАБАВНИ ФАКТИ.

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Изразете себе си с оригиналните аксесоари на Opel и извлечете максималното от автомобила си. Създадени и тествани за вашия Opel.

 

Продуктите на снимките може да се различават от предлаганите.

Opel багажник на покрива
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
FlexConnect сгъваща се масичка
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Мрежа за багажа
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Багажник на покрива
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО СЛЕДВА?