Skip To Content

Opel C две премиери на международния автомобилен салон софия 2002

  

Opel представя своите два ключови модела Astra и Grandland на дългоочаквания Автосалон София 2022, който ще се проведе от 3 до 12 юни в Интер Експо Център в София.

По време на изложението посетителите ще могат да се докоснат до най-новите модели автомобили Opel – с електрическо задвижване и конвенционални двигатели, които ще могат да тестват, за да се убедят в качествата им и да направят своя избор според предпочитанията и нуждите си. В дните на Международния автомобилен салон София 2022 Opel ще предостави специални условия* за покупка на автомобили, както и подарък гражданска отговорност. Освен най-новите модели посетителите ще могат да видят и Opel Mokka, Crossland, Insignia и Corsa-e.

   

Новия Opel Grandland

Лансирането на новия модел Opel Grandland в България се състоя преди броени дни

Следвайки актуалната дизайн линия на марката, Opel Grandland дебютира с тематичното Vizor изпълнение на предната си част и с дигиталното Pure Panel кокпит оформление на предното си табло.

Други високотехнологични решения, които могат да бъдат открити на борда на Grandland са IntelliLux LED® Pixel Light предните светлини, системата за нощно виждане Night Vision с функция за разпознаване на хора и животни на и в непосредствена близост до пътя, пълна гама ефективни задвижващи агрегати (бензин, дизел и зареждаем PHEV хибрид) и други.

 

В модификационната гама на Opel Grandland са включени две бензинови модификации- 1.2 Turbo със 130 конски сили с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична предавателна кутия, дизелова 1.5 със 130 конски и 8-степенна автоматична предавателна кутия, както и топ-предложенията Grandland Hybrid и Hybrid4, които обещават възможност за движение в чист електрически режим до 60 километра.

 

В оборудването на Grandland могат да бъдат открити и множество системи за асистиране на управлението, в това число предна и задна камера, автоматичен паркинг асистент, система за предупреждение при позициониране на превозно средство в мъртвата зона на погледа на водача, система за автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар отпред, адаптивен круз контрол, разпознаване на пътните знаци и много други.

 

За допълнителен комфорт, Grandland разполага с емблематичните за марката AGR (Aktion Gesunder Rücken) сертифицирани седалки, система за безключов достъп до интериора и стартиране на двигателя Keyless Open & Start, и други.  

Новата Opel Astra

2022 г. е годината на новия модел Opel Astra

Разработена и произведена в Рюселсхайм, в „сърцето“ на марката автомобилът е гаранция за качество, иновативни технологии и впечатляващ дизайн.

Opel предлага новата Astra в две нива на мощност и plug-in хибрид. В допълнение, на разположение на клиентите са версии с високоефективни бензинови и дизелови двигатели, в комбинация с оптимизирани по отношение на триенето шестстепенни механични, или осемстепенни автоматични трансмисии.

 

Новият Opel Astra е ярък стилистичен израз на марката. По-динамична от всякога, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от излишни елементи, Astra носи новото марково лице Opel Vizor. Със следващото поколение на компактния клас, Opel показва че Astra е готова да навлезе в нова ера.

Благодарение на изключително късия преден надвес, новата Astra е само с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, независимо от значително увеличеното междуосно разстояние от 2675 мм (+13 мм). Независимо от мускулестата си и  убедителна осанка, практичният багажник на новата Astra с настройващо се дъно осигурява на водача и четиримата пътници цели 422 литра практичен обем.

 

Дизайнът и разработването на новото поколение на модела са направени в главната квартира на Opel в Рюселсхайм, където, през тази есен, ще започне и производството. Като своя предшественик, представен през 2015 година, новият модел пренася в компактния клас иновативни решения, които преди бяха достояние само на по-скъпи автомобили. Пример за това е способността на Astra да превръща нощта в ден, благодарение на най-новото еволюционно ниво на адаптивните предни светлини Intelli-Lux LED® Pixel, които произхождат от флагмана на Opel Insignia и със своите 168 LED елемента са върхова технология за компактния и средния автомобилен клас.

 

Скок във времето е извършил и интериорът на новото поколение Astra. Благодарение на напълно новия дигитален Pure Panel аналоговите инструменти могат да се считат за история. Вместо това, връзката между човека и машината, или така наречения интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно изживяване. Пътниците могат да оперират с функциите на новата Astra лесно, с помощта на широкоекранни сензорни дисплеи, по подобие на смартфоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили специално за това водачът да получава необходимата информация и да разполага с полезни възможности за оперативно управление, но да не бъде претрупан с излишество от данни и функции.    

 

  

Очакваме ви!