Шофирай електричеси
Перфектно интегрирана батерия
В основата на обновеният Opel Corsa Electric e поставена нашата литиево-йонна батерия от второ поколение. Тя е интелегинтно интегрирана към шасито, осигурявайки повече стабилност и повече динамика, без да се жертва от интериорния обем.
 
Шофиране на електричество е забавно

Фактически без звук, без смяна на предавки и 260Nm въртящ момент, налични във всеки момент, шофирането на новият Opel Corsa Electric е забавно всеки път!

С ускорение от 0 до 100 км/ч за едва 8.3 сек. и максимална скорост от 150 км/ч. шофиране, без значение в града или на магистрала, новият Opel Corsa Electric ще покрие изискванията Ви. 

 
Изберете режим на шофиране
Новият Opel Corsa Electric разполага с три предварително конфигурирани режима на работа, за да отговори на вашите нужди. Спортен режим дава приоритет на динамиката, в режим Eco автомобилът ще работи, за да осигури максимален пробег. Normal от своя страна балансира между двата режима. 
 
Рекуперативно спиране
Системата за рекуперативно спиране на новият Opel Corsa Electric "улавя" изгубената при спиране енергия, транформира я в електричество и я връща в батерията. Също щом вдигнете крак от педала за ускорение системата се активира и така минимализира загубата на енергия, за да разполагате с по-голям пробег. 
Наблюдение на автомобила
 Новият Opel Corsa Electric разполага със ситема, която следи работата на автомобила, обощава и я представя  на водачът в лесно четима графика.