Skip To Content
Опции

Германско инженерно изкуство от най-високо ниво

Безопасност и иновации

Предни светлини IntelliLux LED® pixel light
Представяме ви авангардните предни светлини IntelliLux LED® Pixel Light1 - следващата стъпка в новаторските светлинни технологии на Opel. Тази система предлага невероятно подобрена видимост в тъмнината и постоянно активирани незаслепяващи насрещно движещите се автомобили дълги светлини. Всяко светлинно тяло се състои от 84 сегмента, които се адаптират към условията на трафика с автоматично изключване на отделни елементи.
 
Head-up дисплей

Head-Up дисплеят1 проектира ключова за водача информация като скоростта, водене от спътниковата навигация и предупреждения от Автоматичния темпомат1 върху предното стъкло, позволявайки на погледа ви да следи пътя.  

 

1 Опция.

 
Автоматично аварийно спиране

Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци1,2 следи ситуацията на пътя пред Opel Insignia. Ако системата установи наличие на пешеходец, автомобил или друг обект отпред, тя създава предварително налягане в спирачките и дори спира автомобила, ако водачът не реагира.

 

1 Опция. 

2 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на присъщите ограничения на системата. Водачът остава отговорен за задачите на шофирането. 

 
Предупреждение за напречен трафик отзад 

Предупреждението за напречен трафик отзад1 установява наличие на движещи се обекти в задните страни на Insignia при излизане от паркоместа на заден ход  и ви предупреждава. Това, което преди беше невидимо сега лесно се контролира.

 

1 Опция. Активен до 10 км/ч, установява обекти движещи се със скорост от до 36 км/ч. 

 
Асистент за пътните знаци

Последното поколение Асистент за пътните знаци1 постоянно показва ограничения на скоростта и други пътни знаци на информационния дисплей на водача и на Head-up дисплея1, ако е наличен.   

 

1 Опция.

 
Автоматичен круз контрол (темпомат)

Автоматичният круз контрол (темпомат)1,2 с пълен диапазон на скоростта3 позволява безстресово шофиране. С автоматично ускоряване и намаляване на скоростта той поддържа безопасна дистанция до предния автомобил. Не е нужно да рестартирате темпомата дори след пълно спиране.3

 

1 Опция. 

2 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на присъщите ограничения на системата. Водачът остава отговорен за задачите на шофирането. 

3 Наличен само при избрани автоматични трансмисии. 

 
Предупреждение за смяна на лентата

Предупреждението за смяна на лентата задейства сигнал, ако лентите се сменят без активиране на мигач. Предупреждението за обект в мъртвата зона1,2 установява и предупреждава водача за бързо наближаващи автомобили в паралелни ленти, в момента движещи се в сляпата зона. 

 

1 Опция.

2 Разликата в скоростта между два автомобила не трябва да надвишава 72 км/ч. 

 

Дизайн 

Голям във всеки смисъл на думата
Sports Tourer комбинира иновации и дизайн от премиум клас с функционалността на голям комби модел.  
Перфектен отвсякъде
От леко обърнатите към водача контролни прибори и допълнителните ергономични AGR (Инциатива за здрави гърбове) седалки до качествените материали - всичко тук е направено по мярка. 
LED светлини с ярко изразена графика

Уникалната криловидна графика на предните и задните LED светлини на Opel с дневни светлини добавят както стил, така и видимост и ще ви привестват с анимирана светлинна последователност, когато отваряте автомобила1.

 

1 Само за предните светлини.

 
Цветове
Една изява на индивидуалността: изберете любимия си цвят и изразете себе си.  
Колела
Осигурете на Insignia Sports Tourer уникално усещане за характер с впечатляващи тасове и алуминиеви колела, налични в размери от 17 до 20 цола. 
Панорамен покрив 

Големият панорамен покрив1 на Sports Tourer изпълва интериора с естествена светлина, а дефлекторът ви пази от течение.  

 

1 Опция. 

 

Премиум комфорт

Ергономични активни седалки
Ергономично сертифицираните1 предни седалки помагат на водача и пътника до него да избегне болката в гърба и му осигуряват възможност за повече концентрация и комфорт.  
Системи за отопление
Новата Insignia Sports Tourer предлага премиум ниво на комфорт със системи за отопление1 осигуряващи по-приятно шофиране в студените сутрини.  
Места за съхранение 
Създадена да направи нещата лесни – с щедро пространство и променлив багажен капацитет, новата Insignia Sports Tourer е колкото комфортна, толкова и функционална. 
  • Сгъване с едно докосване1: задните разделени седалки се сгъват отделно, за секунди, с едно докосване на бутон. 
  • 5 пътници, 560 литра: когато и двата реда седалки са изправени все още разполагате с достатъчно пространство в багажника.
  • 40:20:40 разделяне за максимална гъвкавост.1
  • До 1450 литра: когато и трите задни седалки са сгънати багажният обем става огромен – и перфектно плосък. 

 

1 Опция

Електрически задвижван заден капак
Управляваният без ръце заден капак1 автоматично се отваря и затваря просто с размахване на крак под задната броня.  

Свързаност

Multimedia Navi Pro
Дигитална свързаност, бордова навигационна система, голям модерен цветен сензорен екран и висококачествена аудио система: новата върхова инфоразвлекателна система на Insignia притежава всичко.  
Озвучителна система bose®

Високо ниво на озвучаване. Премиум аудио системата1 на Bose® превръща всяко пътуване във вълнуващо преживяване. С осем високоговорителя, всеки в автомобила може да се наслади на мощен бас и кристално чисти високи честоти. 

 

1 Опция.

 
Безжично зареждане
Просто поставете вашия смартфон1 в отделението за телефон с вградено индуктивно устройство за зареждане2 и безжично заредете батерията му. 
 
Спешно повикване

В случай на сблъсък или инцидент системата за спешни повиквания автоматичноще ви свърже с аварийни служби, за да ви помогне, осигурявайки ви спокойствие при всяко пътуване. Ако е необходимо, можете също да използвате бутона за спешно повикване ръчно2 по всяко време, за да се свържете директно с оператора за обществена безопасност.

 

1 Спешното повикване се активира автоматично, когато се задейства въздушна възглавница или обтегач на предпазния колан.

2 Спешно повикване изисква зона на покритие и наличност на мобилен сигнал.

 

Ефективно задвижване

Двигатели 
Новата Insignia Sports Tourer предлага повече динамика при по-ниски емисии и по-нисък разход на гориво, благодарение на широка гама от двигатели. За истински вълнуващо шофиране.  
Трансмисии
Механична трансмисия, безстепенна трансмисия, 8 или 9-степенна автоматична предавателна кутия: изборът е ваш.  
Гъвкаво окачване
Пътно поведение с възможност за адаптация. FlexRide1 ви дава възможност да изживеете три автомобила в едно.  
Двойно предаване с torque vectoring
Задвижването на четирите колела разпределя мощността за по-динамично, но безопасно и лесно контролирано управление. 

Аксесоари Opel+

Изразете себе си с оригиналните аксесоари Opel+ и постигнете максималното от своя автомобил. Създадени и тествани за вашия Opel

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Снимките може да се отличават от автомобилите в продажба.

 

Багажник за покрив с обем от 460 литра
Покажете подробности
Закачалка flexconnect
Покажете подробности
Държач за ipad flexconnect (2/3/4)
Покажете подробности
Осветени с LED елементи прагове
Покажете подробности
Обръщащ се под на багажника
Покажете подробности

Какво следва?