SKIP TO CONTENT
Опции

ГЕРМАНСКО ИНЖЕНЕРНО ИЗКУСТВО ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО.

В крак с времето. 

БЕЗОПАСНОСТ И ИНОВАЦИИ.

ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ INTELLILUX LED® PIXEL LIGHT
Представяме ви авангардните предни светлини IntelliLux LED® Pixel Light1 - следващата стъпка в новаторските светлинни технологии на Opel. Тази система предлага невероятно подобрена видимост в тъмнината и постоянно активирани незаслепяващи насрещно движещите се автомобили дълги светлини. Всяко светлинно тяло се състои от 84 сегмента, които се адаптират към условията на трафика с автоматично изключване на отделни елементи.
 
 • Без риск от заслепяване на другите водачи
 • Нощното шофиране е по-безопасно и по-спокойно                                        
 • Режим за магистрала: оптимизирано осветяване при висока скорост           
 • Светлините за завой осветяват "черните зони" при остри завои. Активни при скорост от до 40 км/ч. 

 

1 Опция.

HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

Head-Up дисплеят1 проектира ключова за водача информация, като скоростта, водене от спътниковата навигация и предупреждения от Автоматичния темпомат1 върху предното стъкло, позволявайки на погледа ви да следи пътя.  

 

1 Опция.

 
АВТОМАТИЧНО АВАРИЙНО СПИРАНЕ

Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци1,2 следи ситуацията на пътя пред Opel Insignia. Ако системата установи наличие на пешеходец, автомобил или друг обект отпред, тя създава предварително налягане в спирачките и дори спира автомобила, ако водачът не реагира.

 

1 Опция. 

2 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на присъщите ограничения на системата. Водачът остава отговорен за задачите на шофирането. 

 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПРЕЧЕН ТРАФИК ОТЗАД 

Предупреждението за напречен трафик отзад1 установява наличие на движещи се обекти в задните страни на Insignia при излизане от паркоместа на заден ход  и ви предупреждава. Това, което преди беше невидимо сега лесно се контролира.

 

1 Опция. Активен до 10 км/ч, установява обекти движещи се със скорост от до 36 км/ч. 

 
АСИСТЕНТ ЗА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

Последното поколение Асистент за пътните знаци1 постоянно показва ограничения на скоростта и други пътни знаци за информационния дисплей на водача и на Head-up дисплея1, ако е наличен.   

 

1 Опция.

 
АВТОМАТИЧЕН КРУЗ КОНТРОЛ (ТЕМПОМАТ)

Автоматичният круз контрол (темпомат)1,2 с пълен диапазон на скоростта3 позволява безстресово шофиране. С автоматично ускоряване и намаляване на скоростта той поддържа безопасна дистанция до предния автомобил. Не е нужно да рестартирате темпомата дори след пълно спиране.3

 

1 Опция. 

2 Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подкрепа на водача в рамките на присъщите ограничения на системата. Водачът остава отговорен за задачите на шофирането. 

3 Наличен само при избрани автоматични трансмисии. 

 
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА СМЯНА НА ЛЕНТАТА

Предупреждението за смяна на лентата задейства сигнал, ако лентите се сменят без активиране на мигач. Предупреждението за обект в мъртвата зона1,2 установява и предупреждава водача за бързо наближаващи автомобили в паралелни ленти, в момента движещи се в сляпата зона. 

 

1 Опция.

2 Разликата в скоростта между два автомобила не трябва да надвишава 72 км/ч. 

 

ДИЗАЙН.

НАПРАВЕТЕ ЯРКО ВПЕЧАТЛЕНИЕ.
Отличен фастбек дизайн, силует в стила на спортните купета, чисти и ясни линии - съчетание на спортен дух и блестяща аеродинамика. 
ПЕРФЕКТЕН ОТВСЯКЪДЕ.
От леко обърнатите към водача контролни прибори и допълнителните ергономични AGR (Инциатива за здрави гърбове) седалки до качествените материали - всичко тук е направено по мярка. 
LED СВЕТЛИНИ С ЯРКО ИЗРАЗЕНА ГРАФИКА

Уникалната криловидна графика на предните и задните LED светлини на Opel с дневни светлини добавят както стил, така и видимост и ще ви приветстват с анимирана светлинна последователност, когато отваряте автомобила1.

 

1 Само за предните светлини.

 
ЦВЕТОВЕ
Една изява на индивидуалността: изберете любимия си цвят и изразете себе си.    
КОЛЕЛА
Осигурете на Insignia Grand Sport уникално усещане за характер с впечатляващи тасове и алуминиеви колела, налични в размери от 17 до 20 цола. 

ПРЕМИУМ КОМФОРТ.

ЕРГОНОМИЧНИ АКТИВНИ СЕДАЛКИ
Ергономично сертифицираните1 предни седалки помагат на водача и пътника до него да избегне болката в гърба и му осигуряват възможност за повече концентрация и комфорт.  

Погрижете се за гърба си с ергономичните седалки1 – сертифицирани от Дружеството за здрави гърбове (AGR), независима експертна организация в областта на ергонамията:

 

 • Ергономично сертифицирани в Германия.
 • Удължаваща се опора на бедрата за настройка на седалката съобразно дължината на вашите крака.  
 • Вентилацията и отоплението ви осигуряват топлина или охлаждат гърба ви2.

 

Надградете с първокласно оборудване2:

 • Масаж по желание.
 • Настройки в 18 посоки и памет. 

 

1 Опционално за избрани нива на оборудване. Сертификатът е знак за качество присъждан от независим тестови комитет включващ експерти от различни сектори на медицината. 

2 Опция, само с електрозадвижвани седалки.

СИСТЕМИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ
Новата Insignia Grand Sport предлага премиум ниво на комфорт със системи за отопление1 осигуряващи по-приятно шофиране в студените сутрини.  

Просто елиминирайте изпотяването и замръзването на предното стъкло със системата ThermaTec. За допълнително ниво на комфорт насладете се на предните и дори външните задни седалки с подгряване, за да се стоплите бързо.    

 

1 Опция да определени нива на оборудване. 

МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ 
Opel Insignia Grand Sport предлага както голям багажен обем, така и множество места за съхранение на предмети.  

Сгъване с едно докосване1: задните разделени седалки се сгъват отделно, за секунди, с едно докосване на бутон. 

5 пътници, 490 литра: когато и двата реда седалки за изправени все още разполагате с достатъчно пространство в багажника.

40:20:40 разделяне за максимална гъвкавост.1

До 1450 литра: когато и трите задни седалки са сгънати багажният обем става огромен – и перфектно плосък. 

 

1 Опция

СВЪРЗАНОСТ. 

MULTIMEDIA NAVI PRO
Дигитална свързаност, бордова навигационна система, голям модерен цветен сензорен екран и висококачествена аудио система: новата върхова инфоразвлекателна система на Insignia притежава всичко.  

Системата Multimedia Navi Pro4 с интегрирана навигационна система включва следните функции:

 

 • 8-инчов екран с DAB радио
 • 3D картова навигация
 • Бордови гласов контрол 
 • Bluetooth®1
 • Съвместимост с Head-Up дисплей
 • Свързани навигационни услуги2
 • 2 USB порта
 • Apple CarPlay™3 и Android Auto™3

 

1Bluetooth е регистрирана търговска марка на Bluetooth SIG Inc.

2Изисква приемане на лицензно споразумение за краен потребител с Telenav и съгласие за използване личните данни според политиката за поверителност на Telenav. Лицензът изтича в края на 2031 г. Свързването със смартфона на клиента е изискване за всички свързани навигационни услуги (Connected Navigation Services).

 

3Apple CarPlay™ и Apple са запазени търговски марки на Apple Inc., регистриран в САЩ и други държави. Android Auto™ е запазена търговска марка на Google Inc.

4 Опция

ОЗВУЧИТЕЛНА СИСТЕМА BOSE®

Високо ниво на озвучаване. Премиум аудио системата1 на Bose® превръща всяко пътуване във вълнуващо преживяване. С осем високоговорителя, всеки в автомобила може да се наслади на мощен бас и кристалночисти високи честоти. 

 

1 Опция.

 
БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ
Просто поставете вашия смартфон1 в отделението за телефон с вградено индуктивно устройство за зареждане2 и безжично заредете батерията му. 
 

1 Може да изисква аксесоари за смартфон. Индуктивно зареждане само за устройства с PMA или Qi стандарти. За да проверите съвместимостта на вашия телефон, свържете се с вашия търговец на Opel.

2 Опция.

СПЕШНО ПОВИКВАНЕ

В случай на сблъсък или инцидент системата за спешни повиквания автоматичноще ви свърже с аварийни служби, за да ви помогне, осигурявайки ви спокойствие при всяко пътуване. Ако е необходимо, можете също да използвате бутона за спешно повикване ръчно2 по всяко време, за да се свържете директно с оператора за обществена безопасност.

 

1 Спешното повикване се активира автоматично, когато се задейства въздушна възглавница или обтегач на предпазния колан.

2 Спешно повикване изисква зона на покритие и наличност на мобилен сигнал.

 

ЕФЕКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ. 

ДВИГАТЕЛИ
Новата Insignia Grand Sport предлага повече динамика при по-ниски емисии и по-нисък разход на гориво, благодарение на широка гама от двигатели. За истински вълнуващо шофиране.  

Бензинови двигатели от 1.4 Turbo (107 кВт/145 к.с.) до 2.0 Turbo (169 кВт/230 к.с.) както и 1.5 Diesel (91 кВт/122 к.с.) и 2.0 Diesel (129 кВт/174 к.с.)  – всички задвижващи агрегати на Insignia са сертифицирани по Euro 6 D и разполагат с оптимизирана Start/Stop система. 

 

Комбиниран разход на гориво 4,7 - 5,3 л/100 км; CO2-емисии комбинирани 100-161 г/км, според NEDC. Данните за разхода на гориво и емисиите на CO2 са предварителни и се определят съгласно методологията на тестовата процедура WLTP, а получените стойности се преобразуват обратно в NEDC за да се осигури съвместимост с други автомобили, съгласно регламенти R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 и R (EU) No. 2017/1151

ТРАНСМИСИИ
Механична трансмисия, безстепенна трансмисия, 8 или 9-степенна автоматична предавателна кутия: изборът е ваш.  

С новата Insignia Grand Sport можете да избирате измежду 6-степенна механична трансмисия, безстепенна автоматична, 8-степенна автоматична и новата 9-степенна автоматична.

 

Напълно новата 9-степенна автоматична трансмисия с лостчета за превключване на волана осигурява по-високо ниво на динамика, по-нисък разход на гориво и забележимо по-добро ниво на комфорт за водача. 

ГЪВКАВО ОКАЧВАНЕ
Пътно поведение с възможност за адаптация. FlexRide1 ви дава възможност да изживеете три автомобила в едно.  

Превключете от настройките Standard към Tour или Sport за да превърнете  Insignia в един още по-комфортен автомобил или в ясно изразена спортна кола. На разположение са три режима за активиране: Standard, Tour или  Sport. С натискане на бутон, FlexRide адаптира чувствителността на различни системи за да съотвества поведението на пътните условия и избрания от вас стил на шофиране - включително кормилното управление, реакцията при подаване на газ, автоматичната трансмисия и контрола на сцеплението. 

 

1 FlexRide е допълнително оборудване при определени двигатели, стандартен при 2.0 Turbo (147 и 169 кВт/200 и 230 к.с.), опция при 2.0 Diesel (129 кВт/174 к.с.).

ДВОЙНО ПРЕДАВАНЕ С TORQUE VECTORING
Задвижването на четирите колела разпределя мощността за по-динамично, но безопасно и лесно контролирано управление. 

Двойното предаване1 на Insignia със система за torque vectoring разпределя въртящия момент между предните, задните, левите и десните колела за по-динамично и балансирано поведение на автомобила.  

 

1 Стандартно само в комбинация със система FlexRide.

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Извлечете максималното от вашата Insignia. Независимо какви са плановете ви, практичните аксесоари ще направят пътуването ви по-лесно. 

 

Снимките може да се различават от предлаганите продукти. 

Багажник за покрив с обем от 460 литра
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Закачалка FlexConnect
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Държач за iPad FlexConnect (2/3/4)
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Осветени с LED елементи прагове
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Обръщащ се под на багажника
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО СЛЕДВА?