Оборудване

ВПЕЧАТЛЯВАЩА ВИЗИЯ И ОБОРУДВАНЕ.

ДИЗАЙН.

ЕКСТЕРИОР

Приключенията зоват и Grandland X откликва. Този вълнуващ SUV грабва окото с отчетливо изрязаните си линии, мускулестата си фигура и атлетичния си нрав.

 

Съвършен при всеки поглед, включително от вътре навън! Искате ли да направите Вашия Grandland X още по-вълнуващ? Тогава добавете стилния двуцветен покрив1.

 

1Сериен за Ultimate и опция за Innovation. 

 
ИНТЕРИОР
Когато пътят стане труден, останете в приятна обстановка с меки висококачествени материали, красиво оформени линии и в голяма степен индивидуализиран интериорен дизайн. Превърнето Вашия Grandland X в зона на истинското си Аз. 
 • Висококачествени материали 
 • Ергономични седалки (AGR) за здрав гръб1
 • Просторен багажник (514-1652 л)
 • Щедър избор при обзавеждането на интериора.

 

1Стандартни за Ultimate. Опция за Enjoy, Design LIne и Innovation. Не се прадлагат за Selection. Предните седалки AGR на Opel са сертифицирани от организацията "Акция Здрав гръб" (AGR), център за високи постижения в ергономията. Сертификатът е удостоверение за качество, издавано от независим тестов комитет, съставен от експерти в различни области на медицината. 

ОБОРУДВАНЕ И ТАПИЦЕРИИ

Интелигентен избор или дръзка изява - изберете оборудване и добавете функции, които ще Ви вършат работа. 

 

 • Стилен двуцветен покрив1 или панорамен стъклен покрив2
 • Кожени седалки3 и волан
 • Амбиентно осветление4

 

Изберете нивото на оборудване Ultimate, за да изживеете Grandland X по най-луксозен начин!

 

1Стандартно оборудване за Ultimate и Design LIne, опция за Innovation. Не се предлага за Selection и Enjoy. 

2Опция, не се предлага за Selection.

3Опция, не се предлага за Selection.

4Стандартно оборудване за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection, Enjoy и Design Line.

 
КОЛЕЛА
Изберете от широкия асортимент 16-19-цолови алуминиеви колела, подир които всеки се обръща. А може би искате Вашият Grandland Х да е още по-ярък? Тогава изберете атлетичните 19-цолови двуцветни диамантено шлифовани алуминиеви колела. 
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВА

Накарайте приятелите си да онемеят, като им покажете стилния двуцветен покрив1. Или още по-добре, очаровайте ги със страхотния панорамен стъклен покрив2. Слънчевите дни вече няма да са същите, ще бъдат още по-чудесни!

 

1Стандартно оборудване за Ultimate и Design Line, опция за Innovation. Не се предлага за Selection и Enjoy. 

2Опция, не се предлага за Selection.

 
АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Музика за очите Ви. Осветете централната козола и предните врати на Вашия Grandland X.1

 

1Стандартно за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection, Enjoy и Design Line.

 

ИНОВАЦИИ.

LED СВЕТЛИНИ AFL
Интелигентните предни LED светлини AFL 1 (Advanced Forward Lighting) осигуряват с 30% по-добра видимост от халогенните светлини. Това подобрява виждането през нощта и значително повишава сигурността Ви.  

Базираният на камера асистент за дълги светлини преминава автоматично на къси светлини, когато се появи насрещно движение. Така получавате най-добра видимост на дълги разстояния, без да заслепявате останалите. 

Независимо от условията на пътя системата автоматично ще настрои предните светлини така, че Ви осигури максимална видимост.

 

 • Светлини за междуградски път
 • Светлини за магистрала
 • Светлини за движение в града
 • Светлини за кръстовища
 • Светлини за лошо време
 • Динамични светлини за завой

 

1Опция за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection.

ТЕМПОМАТ С АВТОМАТИЧНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ДИСТАНЦИЯ
Поколението на автономните 1 системи за подпомагане на водача вече е тук. Те сканират пътя и защитават Grandland X със зона за сигурност - за максимално спокойствие и минимален риск.  
АВАРИЙНО СПИРАНЕ
Системата 1 предупреждава водача със звуков сигнал за опасни ситуации пред автомобила. Ако друг автомобил или пешеходец се окажат твърде близо, тя намалява скоростта или спира автомобила напълно. 
1 Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци работи автоматично над 5 км/ч и под 140 км/ч. От 5 до 30 км/ч отрицателното ускорение с цел да се намали скоростта при сблъсъка е 0,9 g. От 30 до 140 км/ч системата намалява скоростта с най-много 50 км/ч. След тази граница водачът трябва да спре самостоятелно, за да намали скоростта още повече. Работният скоростен диапазон на системата за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци зависи от разпознатото препятствие (подвижно препятствие: от 5 до 140 км/ч; неподвижно препятствие: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането.
СИГУРНОСТ
Grandland X Ви подкрепя във всяка ситуация: оборудван с най-модерни технологии, той прави шофирането по-лесно и по-сигурно от когато и да било досега. 
 • Активен асистент за спазване на лентата1: Помага Ви да избягвате сблъсъци, като не допуска автомобилът да излезе неволно извън лентата за движение, насочвайки го внимателно обратно в правилната посока.
 • Предупреждение за напускане на лентата: Предотвратява катастрофи, като предупреждава водача със звуков и визуален сигнал.
 • Предупреждение за автомобил в невидимата зона2: Ултразвукови датчици наблюдават ставащото отстрани. Визуален сигнал предупреждава водача, ако в невидимите зони има движещи се обекти. 
 • Предупреждение за сънливост на водача1: Анализира времето за шофиране и траекторията на автомобила, за да подаде тревога при високо ниво на разсейване.

 

1Oпция за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate.

2Стандартно за Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection.

360-ГРАДУСОВА КАМЕРА

Пълна увереност - дори и в ограничени пространства. Модерни 360-градусови камери1 откриват обекти на пътя на автомобила. Ще виждате на екрана какво се случва и това ще направи влизането и излизането от паркомястото лесна задача.

 

1Опция за Enjoy и Innovation с пакет Park & Go 3. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection. Пакетът Park & Go 3 включва: Navi 5.0 IntelliLink, 8" цветен сензорен екран с подобрена HMI, AM/FM радио 2 USB, iPod интерфейс, Bluetooth® система за разговор без ръце и стрийминг, разпознаване на гласови команди, интелигентно проектиране на смартфон, навигация, контрол от волана, антена "перка на акула",  асистент за автоматично паркиране, Visio Park 2 – 360° видеокамера за кръгово наблюдение, странични огледала с ел. регулиране и отопление (в цвета на каросерията и ел. сгъване), предупреждение за автомобил в невидимата зона отстрани, накланяне на огледалото при включване на задна предавка.

 
АСИСТЕНТ ЗА АВТОМАТИЧНО ПАРКИРАНЕ

Никога повече няма да се боите от тесни места за паркиране. Системата1 се активира с натискане на бутон. Grandland X поема контрол над волана, а Вие продължавате да управлявате газта и спирачката. 

 

1Опция за Enjoy и Innovation. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection. Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането. 

 

ПЪРВОКЛАСЕН ЛУКС.

ЕРГОНОМИЧНИ АКТИВНИ СЕДАЛКИ
Ергономичните активни седалки, сертифицирани от "Дружество за здрави гърбове" (AGR) 1 предлагат превъзходно положение за седене при продължителни пътувания. 
 • Спокойно положение на седене
 • 16 вида регулиране2
 • Луксозни кожени седалки2
 • Отоплявани и вентилирани седалки2

 

1Стандартно за Innovation (само седалката на водача) и Ultimate. Опция за Selection, Enjoy и Design Line. Сертификатът е удостоверение за качество, издавано от независим тестов комитет, съставен от експерти в различни области на медицината.

2Опция за определени нива на оборудване.

ОТОПЛЕНИЕ

Мразът ще се стопи с това отопление.

 • Подгрявани предни и задни седалки1. Топли седалки за Вас и Вашите пътници.
 • Подгряване на волана1. Натиснете един бутон и зоните за хващане на волана ще стоплят ръцете Ви.
 
 • Подгряване на челното стъкло ThermaTec™2. Снегът и ледът ще се стопят бързо.
 • Подгряване на страничните огледала3. Никакво стържене на лед повече. Получавате ясна гледка за нула време.

 

1Опция с пакет Winter 1 или Winter 2. Пакетът Winter 1 е опция за Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Не се предлага за Ultimate. Пакетът Winter 1 съдържа: Облечен с кожа подгряван волан с украса по ръбовете, адаптивен ограничител на скоростта, круиз контрол, дистанционно управление за инфо-развлекателните функции; подгряване на предните седалки. Пакетът Winter 2 е опция за Enjoy и стандартен за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection. Winter 2 съдържа: Облечен с кожа подгряван волан с украса по ръбовете, адаптивен ограничител на скоростта, круиз контрол, дистанционно управление за инфо-развлекателните функции; подгряване на предните седалки и подгряване на задните седалки (само долните части).

2Опция за Selection,  Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate. 

3Не се предлага за Selection. Опция за  Enjoy и Design Line. Стандартно за Innovation и Ultimate. Част от пакета Park & Go 1, включващ асистент за паркиране отпред и отзад, електрозадвижвани и отопляеми странични огледала (в цвета на автомобила, с електрическо сгъване).

ЗАДЕН КАПАК С УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ РЪЦЕ

Задействаната с крак система за електрозадвижване на задния капак1 го отваря бързо и лесно с движение на крака под задната броня или с натискане на бутон. 

 

1Стандартно за Ultimate. Опция за Innovation. Не се предлага за  Selection, Enjoy и Design Line.

 
ТОВАРНО ПРОСТРАНСТВО

Седалките FlexFold™ предлагат разделена 60/40 задна седалка, както и проход за ски1 за още по-добра гъвкавост. Освен това с натискане на бутон багажното пространство от 514 литра се разширява до 1652 литра.

 

1Опция с  пакет "Гъвкавост" за Selection и Enjoy. Стандартно за Design Line, Innovation и Ultimate.

 

СВЪРЗАНОСТ.

НАВИГАЦИЯ
Разширете Вашите граници - без да се загубите по пътя. Европейският континент е на върха на пръстите ви с интегрираната 3D карта на Navi 5.0 IntelliLink 1
 • Динамична 3D навигация  с информация за трафика TMC 
 • Интегрирана база данни с карти на Европа
 • Функции с избор на интересни обекти и междинни дестинации
 • Гласово и структурно въвеждане на целите

 

1Опция за Enjoy, Design Line и Innovation.

БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ
Няма да ви трябват кабели със системата за индуктивно безжично зареждане 1 на Opel Grandland X. 
 • Поставка за безжично зареждане идва на помощ на хронично недозаредените телефони.
 • Предлага се за използване с избрани смартфони.

 

Забележка: За зареждане на някои смартфони ще бъдат нужни интегрирани намотки или калъфи.

 

1Опция за Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection. Само за устройства с PMA или Qi. За да проверите съвместимостта на Вашето устройство, свържете се с Вашия дилър на Opel.

ЗВУК

Всяко пътуване има свой вълнуващ музикален съпровод: пуснете Вашия на висококачествената музикална уредба Denon®1 с 8 HiFi високоговорителя и мощен субуфер – с отворени или затворени прозорци.

 

1Опция за Innovation и Ultimate с инфо-развлекателната система Navi 5.0.

 
ИНФО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА
Свържете изцяло Вашия смартфон чрез Apple CarPlay TM1,3 или Android Auto TM2,3 с инфо-развлекателната система Navi 5.0 IntelliLink. 
OPELCONNECT
Безопасността и свързаността са приоритет с помощта на спектър от интелигентни услуги: 

ДИНАМИКА НА ПЪТЯ.

ДВИГАТЕЛИ

Двигател, който отговаря на нуждите Ви – сега можете да го имате в Grandland X. Впуснете се в следващото приключение с динамично, плавно и ефективно шофиране.

 

Можете да избирате между:

 

 • 1,5-литров дизел, 75 кВт (100 к.с.)
 • 1,5-литров дизел, 96 кВт (130 к.с.)
 • 2,0-литров дизел, 130 кВт (177 к.с.)
 • 1,2-литров бензинов турбомотор с директно впръскване, 96 кВт (130 к.с.)
 • 1,6-литров бензинов турбомотор с директно впръскване, 133 кВт (180 к.с.)

 

Всички версии  на Grandland X са произведени от материали с ниско тегло, за да се гарантира ефективно и динамично задвижване.

 
ТРАНСМИСИИ

Изживейте предимствата на плавното превключване на автоматичната трансмисия1:

 

 • Технологията Quickshift1 предлага едно от най-бързите превключвания на пазара.
 • Оптимизирано вътрешно триене1 за подобрена ефективност.
 • Интелигентно превключване1 прави движението по-плавно и намалява вибрациите на празен ход.

 

Всички двигатели се предлагат и с прецизната 6-степенна механична предавателна кутия. Със сигурност можете да откриете трансмисията, която отговаря на Вашия личен стил на шофиране.

 

1Опция

 
INTELLIGRIP

Адаптивната система IntelliGrip1 поддържа сцеплението на оптимално равнище – независимо от терена. Чакъл, кал или сняг? Изберете един от петте режима – и  Grandland X ще направи останалото:

 

 • Стандартен ESC (електронен контрол на стабилността)
 • Сняг
 • All-Terrain (кал)
 • Пясък
 • ESC изключен

1IntelliGrip е част от пакета All Road и не може да се поръча отделно. Не се  предлага за Selection.

 

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Oригиналните аксесоари на Opel Ви дават възможност да изразите индивидуалността си и да дадете най-доброто на своя Grandland X.

 

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Предпазна решетка за товари
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Контейнер за багаж на покрива - Opel
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО ПРЕДСТОИ?

1 Optional on Innovation and Ultimate.