SKIP TO CONTENT
Оборудване

ВПЕЧАТЛЯВАЩА ВИЗИЯ И ОБОРУДВАНЕ.

ДИЗАЙН.

ЕКСТЕРИОР

Приключенията зоват и Grandland X откликва. Този вълнуващ SUV грабва окото с отчетливо изрязаните си линии, мускулестата си фигура и атлетичния си нрав.

 

Съвършен при всеки поглед, включително от вътре навън! Искате ли да направите Вашия Grandland X още по-вълнуващ? Тогава добавете стилния двуцветен покрив1.

 

1Сериен за Ultimate и опция за Innovation. 

 
ИНТЕРИОР
Когато пътят стане труден, останете в приятна обстановка с меки висококачествени материали, красиво оформени линии и в голяма степен индивидуализиран интериорен дизайн. Превърнето Вашия Grandland X в зона на истинското си Аз. 
 • Висококачествени материали 
 • Ергономични седалки (AGR) за здрав гръб1
 • Просторен багажник (514-1652 л)
 • Щедър избор при обзавеждането на интериора.

 

1Стандартни за Ultimate. Опция за Enjoy, Design LIne и Innovation. Не се прадлагат за Selection. Предните седалки AGR на Opel са сертифицирани от организацията "Акция Здрав гръб" (AGR), център за високи постижения в ергономията. Сертификатът е удостоверение за качество, издавано от независим тестов комитет, съставен от експерти в различни области на медицината. 

ОБОРУДВАНЕ И ТАПИЦЕРИИ

Интелигентен избор или дръзка изява - изберете оборудване и добавете функции, които ще Ви вършат работа. 

 

 • Стилен двуцветен покрив1 или панорамен стъклен покрив2
 • Кожени седалки3 и волан
 • Амбиентно осветление4

 

Изберете нивото на оборудване Ultimate, за да изживеете Grandland X по най-луксозен начин!

 

1Стандартно оборудване за Ultimate и Design LIne, опция за Innovation. Не се предлага за Selection и Enjoy. 

2Опция, не се предлага за Selection.

3Опция, не се предлага за Selection.

4Стандартно оборудване за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection, Enjoy и Design Line.

 
КОЛЕЛА
Изберете от широкия асортимент 16-19-цолови алуминиеви колела, подир които всеки се обръща. А може би искате Вашият Grandland Х да е още по-ярък? Тогава изберете атлетичните 19-цолови двуцветни диамантено шлифовани алуминиеви колела. 
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВА

Накарайте приятелите си да онемеят, като им покажете стилния двуцветен покрив1. Или още по-добре, очаровайте ги със страхотния панорамен стъклен покрив2. Слънчевите дни вече няма да са същите, ще бъдат още по-чудесни!

 

1Стандартно оборудване за Ultimate и Design Line, опция за Innovation. Не се предлага за Selection и Enjoy. 

2Опция, не се предлага за Selection.

 
АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ

Музика за очите Ви. Осветете централната козола и предните врати на Вашия Grandland X.1

 

1Стандартно за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection, Enjoy и Design Line.

 

ИНОВАЦИИ.

LED СВЕТЛИНИ AFL
Интелигентните предни LED светлини AFL1 (Advanced Forward Lighting) осигуряват с 30% по-добра видимост от халогенните светлини. Това подобрява виждането през нощта и значително повишава сигурността Ви.  

Базираният на камера асистент за дълги светлини преминава автоматично на къси светлини, когато се появи насрещно движение. Така получавате най-добра видимост на дълги разстояния, без да заслепявате останалите. 

Независимо от условията на пътя системата автоматично ще настрои предните светлини така, че Ви осигури максимална видимост.

 

 • Светлини за междуградски път
 • Светлини за магистрала
 • Светлини за движение в града
 • Светлини за кръстовища
 • Светлини за лошо време
 • Динамични светлини за завой

 

1Опция за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection.

ТЕМПОМАТ С АВТОМАТИЧНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ДИСТАНЦИЯ
Поколението на автономните1 системи за подпомагане на водача вече е тук. Те сканират пътя и защитават Grandland X със зона за сигурност - за максимално спокойствие и минимален риск.  

Автоматичният круиз контрол1 поддържа автоматично скорости между 30 и 180 км/ч, както и разстоянието до предния автомобил, чрез автоматична намеса на спирачките или пълно спиране.

 

1Опция. Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането. 

АВАРИЙНО СПИРАНЕ
Системата1 предупреждава водача със звуков сигнал за опасни ситуации пред автомобила. Ако друг автомобил или пешеходец се окажат твърде близо, тя намалява скоростта или спира автомобила напълно. 
1Автоматичното аварийно спиране с разпознаване на пешеходци работи автоматично над 5 км/ч и под 140 км/ч. От 5 до 30 км/ч отрицателното ускорение с цел да се намали скоростта при сблъсъка е 0,9 g. От 30 до 140 км/ч системата намалява скоростта с най-много 50 км/ч. След тази граница водачът трябва да спре самостоятелно, за да намали скоростта още повече. Работният скоростен диапазон на системата за аварийно спиране с разпознаване на пешеходци зависи от разпознатото препятствие (подвижно препятствие: от 5 до 140 км/ч; неподвижно препятствие: от 5 до 80 км/ч; пешеходец: от 5 до 60 км/ч). Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането.
СИГУРНОСТ
Grandland X Ви подкрепя във всяка ситуация: оборудван с най-модерни технологии, той прави шофирането по-лесно и по-сигурно от когато и да било досега. 
 • Активен асистент за спазване на лентата1: Помага Ви да избягвате сблъсъци, като не допуска автомобилът да излезе неволно извън лентата за движение, насочвайки го внимателно обратно в правилната посока.
 • Предупреждение за напускане на лентата: Предотвратява катастрофи, като предупреждава водача със звуков и визуален сигнал.
 • Предупреждение за автомобил в невидимата зона2: Ултразвукови датчици наблюдават ставащото отстрани. Визуален сигнал предупреждава водача, ако в невидимите зони има движещи се обекти. 
 • Предупреждение за сънливост на водача1: Анализира времето за шофиране и траекторията на автомобила, за да подаде тревога при високо ниво на разсейване.

 

1Oпция за Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate.

2Стандартно за Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection.

360-ГРАДУСОВА КАМЕРА

Пълна увереност - дори и в ограничени пространства. Модерни 360-градусови камери1 откриват обекти на пътя на автомобила. Ще виждате на екрана какво се случва и това ще направи влизането и излизането от паркомястото лесна задача.

 

1Опция за Enjoy и Innovation с пакет Park & Go 3. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection. Пакетът Park & Go 3 включва: Navi 5.0 IntelliLink, 8" цветен сензорен екран с подобрена HMI, AM/FM радио 2 USB, iPod интерфейс, Bluetooth® система за разговор без ръце и стрийминг, разпознаване на гласови команди, интелигентно проектиране на смартфон, навигация, контрол от волана, антена "перка на акула",  асистент за автоматично паркиране, Visio Park 2 – 360° видеокамера за кръгово наблюдение, странични огледала с ел. регулиране и отопление (в цвета на каросерията и ел. сгъване), предупреждение за автомобил в невидимата зона отстрани, накланяне на огледалото при включване на задна предавка.

 
АСИСТЕНТ ЗА АВТОМАТИЧНО ПАРКИРАНЕ

Никога повече няма да се боите от тесни места за паркиране. Системата1 се активира с натискане на бутон. Grandland X поема контрол над волана, а Вие продължавате да управлявате газта и спирачката. 

 

1Опция за Enjoy и Innovation. Стандартно за Ultimate. Не се предлага за Selection. Системите за подпомагане на водача на Opel са предназначени да подкрепят водача в рамките на присъщите за съответната система ограничения. Водачът продължава да носи пълна отговорност за шофирането. 

 

ПЪРВОКЛАСЕН ЛУКС.

ЕРГОНОМИЧНИ АКТИВНИ СЕДАЛКИ
Ергономичните активни седалки, сертифицирани от "Дружество за здрави гърбове" (AGR)1 предлагат превъзходно положение за седене при продължителни пътувания. 
 • Спокойно положение на седене
 • 16 вида регулиране2
 • Луксозни кожени седалки2
 • Отоплявани и вентилирани седалки2

 

1Стандартно за Innovation (само седалката на водача) и Ultimate. Опция за Selection, Enjoy и Design Line. Сертификатът е удостоверение за качество, издавано от независим тестов комитет, съставен от експерти в различни области на медицината.

2Опция за определени нива на оборудване.

ОТОПЛЕНИЕ

Мразът ще се стопи с това отопление.

 • Подгрявани предни и задни седалки1. Топли седалки за Вас и Вашите пътници.
 • Подгряване на волана1. Натиснете един бутон и зоните за хващане на волана ще стоплят ръцете Ви.
 
 • Подгряване на челното стъкло ThermaTec™2. Снегът и ледът ще се стопят бързо.
 • Подгряване на страничните огледала3. Никакво стържене на лед повече. Получавате ясна гледка за нула време.

 

1Опция с пакет Winter 1 или Winter 2. Пакетът Winter 1 е опция за Selection, Enjoy, Design Line и Innovation. Не се предлага за Ultimate. Пакетът Winter 1 съдържа: Облечен с кожа подгряван волан с украса по ръбовете, адаптивен ограничител на скоростта, круиз контрол, дистанционно управление за инфо-развлекателните функции; подгряване на предните седалки. Пакетът Winter 2 е опция за Enjoy и стандартен за Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection. Winter 2 съдържа: Облечен с кожа подгряван волан с украса по ръбовете, адаптивен ограничител на скоростта, круиз контрол, дистанционно управление за инфо-развлекателните функции; подгряване на предните седалки и подгряване на задните седалки (само долните части).

2Опция за Selection,  Enjoy, Design Line и Innovation. Стандартно за Ultimate. 

3Не се предлага за Selection. Опция за  Enjoy и Design Line. Стандартно за Innovation и Ultimate. Част от пакета Park & Go 1, включващ асистент за паркиране отпред и отзад, електрозадвижвани и отопляеми странични огледала (в цвета на автомобила, с електрическо сгъване).

ТОВАРНО ПРОСТРАНСТВО

Седалките FlexFold™ предлагат разделена 60/40 задна седалка, както и проход за ски1 за още по-добра гъвкавост. Освен това с натискане на бутон багажното пространство от 514 литра се разширява до 1652 литра.

 

1Опция с  пакет "Гъвкавост" за Selection и Enjoy. Стандартно за Design Line, Innovation и Ultimate.

 
ЗАДЕН КАПАК С УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ РЪЦЕ

Задействаната с крак система за електрозадвижване на задния капак1 го отваря бързо и лесно с движение на крака под задната броня или с натискане на бутон. 

 

1Стандартно за Ultimate. Опция за Innovation. Не се предлага за  Selection, Enjoy и Design Line.

 

СВЪРЗАНОСТ.

НАВИГАЦИЯ
Разширете Вашите граници - без да се загубите по пътя. Европейският континент е на върха на пръстите ви с интегрираната 3D карта на Navi 5.0 IntelliLink1
 • Динамична 3D навигация  с информация за трафика TMC 
 • Интегрирана база данни с карти на Европа
 • Функции с избор на интересни обекти и междинни дестинации
 • Гласово и структурно въвеждане на целите

 

1Опция за Enjoy, Design Line и Innovation.

БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ
Няма да ви трябват кабели със системата за индуктивно безжично зареждане1 на Opel Grandland X. 
 • Поставка за безжично зареждане идва на помощ на хронично недозаредените телефони.
 • Предлага се за използване с избрани смартфони.

 

Забележка: За зареждане на някои смартфони ще бъдат нужни интегрирани намотки или калъфи.

 

1Опция за Enjoy, Design Line, Innovation и Ultimate. Не се предлага за Selection. Само за устройства с PMA или Qi. За да проверите съвместимостта на Вашето устройство, свържете се с Вашия дилър на Opel.

ЗВУК

Всяко пътуване има свой вълнуващ музикален съпровод: пуснете Вашия на висококачествената музикална уредба Denon®1 с 8 HiFi високоговорителя и мощен субуфер – с отворени или затворени прозорци.

 

1Опция за Innovation и Ultimate с инфо-развлекателната система Navi 5.0.

 
ИНФО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА
Свържете изцяло Вашия смартфон чрез Apple CarPlayTM1,3 или Android AutoTM2,3 с инфо-развлекателната система Navi 5.0 IntelliLink. 

Получете достъп до Вашия телефон, музика, карти и съобщения чрез контрастния 8-инчов цветен сензорен екран: 

 

 • Възпроизвеждане на музика
 • Приемане на имейли с функция за прочитане на глас
 • Достъп до снимки чрез USB
 • Стрийминг на аудиофайлове и разговори със свободни ръце чрез Bluetooth®4

 

Лесен достъп до възможностите чрез функция за гласов контрол като Siri™1,3 на Apple.

 

1Apple CarPlay™ и Apple Siri™ са регистрирани запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и в други страни.  Apple CarPlay™ може да не е на разположение във всички страни и може да зависи от версията на Вашата операционна система. Моля, посетете www.apple.com .

2Android Auto™ е регистрирана запазена марка на Google Inc. Android Auto™ може да не е на разположение във всички страни и мож да зависи от версията на Вашата операционна система. Моля, посетете www.android.com .

3Съвместимостта и определени функции може да са различни в зависимост от модела на устройството и версията на операционната система. За да проверите съвместимостта на Вашето устройство, отидете на www.apple.com или www.android.com, или се свържете с Вашия търговец на Opel.

4Bluetooth® е регистрирана запазена марка на Bluetooth SIG inc. 

OPELCONNECT
Безопасността и свързаността са приоритет с помощта на спектър от интелигентни услуги: 
 • Спокойствие: Почувствайте се в безопасност с обаждане при произшествие, авария, относно регулярно състояние на автомобила и за още информация.
 • Удобство: Използвайте мобилния си телефон за дистанционни функции (напр. закл. / отключване на вратите) и услуги свързани с паркиране и автоматично плащане на такси за магистрала.
 • Интелигентно шофиране: насладете се на комфортно и спокойно шофиране, благодарение на навигацията1 и управление на пътуването.  

 

1Услугите OpelConnect се очакват от есента на 2019 г. Услугите може да изискват абонамент/такси и зависят от покритието на мобилната мрежа и наличността.

ДИНАМИКА НА ПЪТЯ.

ДВИГАТЕЛИ

Двигател, който отговаря на нуждите Ви – сега можете да го имате в Grandland X. Впуснете се в следващото приключение с динамично, плавно и ефективно шофиране.

 

Можете да избирате между:

 

 • 1,5-литров дизел, 75 кВт (100 к.с.)
 • 1,5-литров дизел, 96 кВт (130 к.с.)
 • 2,0-литров дизел, 130 кВт (177 к.с.)
 • 1,2-литров бензинов турбомотор с директно впръскване, 96 кВт (130 к.с.)
 • 1,6-литров бензинов турбомотор с директно впръскване, 133 кВт (180 к.с.)

 

Всички версии  на Grandland X са произведени от материали с ниско тегло, за да се гарантира ефективно и динамично задвижване.

 
ТРАНСМИСИИ

Изживейте предимствата на плавното превключване на автоматичната трансмисия1:

 

 • Технологията Quickshift1 предлага едно от най-бързите превключвания на пазара.
 • Оптимизирано вътрешно триене1 за подобрена ефективност.
 • Интелигентно превключване1 прави движението по-плавно и намалява вибрациите на празен ход.

 

Всички двигатели се предлагат и с прецизната 6-степенна механична предавателна кутия. Със сигурност можете да откриете трансмисията, която отговаря на Вашия личен стил на шофиране.

 

1Опция

 
INTELLIGRIP

Адаптивната система IntelliGrip1 поддържа сцеплението на оптимално равнище – независимо от терена. Чакъл, кал или сняг? Изберете един от петте режима – и  Grandland X ще направи останалото:

 

 • Стандартен ESC (електронен контрол на стабилността)
 • Сняг
 • All-Terrain (кал)
 • Пясък
 • ESC изключен

1IntelliGrip е част от пакета All Road и не може да се поръча отделно. Не се  предлага за Selection.

 

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Oригиналните аксесоари на Opel Ви дават възможност да изразите индивидуалността си и да дадете най-доброто на своя Grandland X.

 

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Предпазна решетка за товари
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Контейнер за багаж на покрива - Opel
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО ПРЕДСТОИ?

1