Характеристика

ГОТОВИ ЗА ВСИЧКО. ГОТОВИ ЗА ЖИВОТ.

ДИЗАЙН.

ЕКСТЕРИОР
В идеална хармония с градския стил на живот благодарение на елегантния SUV дизайн и компактните размери: изискан, но динамичен, новият Crossland X се откроява със своята практична и спортна елегантност.  
ИНТЕРИОР
Първокласен дизайн с усещане за германска прецизност - насладете се на новите кожени седалки, интуитивното управление и "типичната SUV" висока позиция на седалките, осигуряваща идеална панорамна гледка. 
 • Изработка на най-високо ниво  
 • Избор от висококачествени материали като нова кожена тапицерия за седалките1
 • Комфорт на пътуването с ергономичните активни седалки (Одобрени от организацията за здрави гърбове)1
 • Максимална функционалност с оптимално достъпни органи за управление

 

1Не е стандартно за всички нива на оборудване.

ЦВЕТЕН ПОКРИВ С ПАНОРАМНА ГЛЕДКА.

Насладете се на чувството за простор - "плаващият" покрив в различен цвят, cъчетан със стъкления панорамен покрив,1 придава завършен вид на  кросоувъра.

 

1Опция

 

ИНОВАЦИИ.

ИНОВАТИВНИ ИЗЦЯЛО LED ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ
Предните светлини с изцяло LED елементи са с 30% по-ярки от обикновените халогенни крушки и осигуряват оптимално осветяване при всяка ситуация на пътя. 
 • Асистент за дългите светлини - автоматично разпознава насрещното движение и превключва от дълги на къси светлини без опасност от заслепяване на другите водачи
 • Светлини за завиване и маневри - осиигуряват по-добра видимост при маневри и паркиране. It will automatically be activated when speed is below 40 km/h, when you indicate or if a certain steering angle is exceeded. Night driving is safer & more relaxed
ЗАДНА КАМЕРА И АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Ясна видимост на заден ход - задната камера със 180° панорама дава видимост дори зад ъглите, а с автоматичния асистент за паркиране можете да напуснете мястото, без да докосвате волана. 
Предлагана в стандартна и в 180° панорамна версия, задната камера осигурява оптимална видимост в зоната около автомобила, изглед "от птичи поглед" и функция за увеличаване на картината. Доскоро невидимите опасности като приближаващи отстрани обекти или напречния трафик отзад вече се виждат и потеглянето става много по-лесно и безопасно. Увеличението се включва автоматично при приближаване на по-малко от 70 см до обекта. Намирането на място за паркиране е по-леко с помощта на асистента, който върши тази работа автоматично вместо вас. Той позволява и излизане от паркомястото без докосване на волана и маневри във всички посоки.
HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
Head-up дисплеят показва на челното стъкло основна информация, като скоростта на движение и пътните знаци, така че да не отделяте погледа си от пътя.  

Tези полезни функции се показват автоматично на head-up дисплея: 

 • скорост на движение
 • разпознати знаци за ограничения на скоростта и тяхната отмяна
 • настройки на круз контрола и ограничителя на скоростта
 • предупреждение за потенциален удар отпред и навигационни инструкции.
АВТОМАТИЧНО АВАРИЙНО СПИРАНЕ С РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ
За всеки случай - благодарение на функцията за автоматично аварийно спиране с разпознаване на пешеходци1, пътуването става по-безопасно за вас и останалите участници в движението. 

Функцията за автоматично аварийно спиране1 регистрира пешеходци или други превозни средства, които не сте видели пред автомобила. При скорост на движение между 5 и 85 км/ч, системата постоянно измерва дистанцията до другите автомобили и предупреждава при твърде бързо приближаване и/или твърде малка дистанция. Ако не реагирате, системата автоматично преминава към авариен режим на спиране и намалява скоростта. При скорост на движение под 30 км/ч автомобилът ще спре напълно.

 

1Допълнително. Работи автоматично над 5 км/ч и под 85 км/ч. От 5 дo 30 км/ч отрицателното ускорение за намаляване на скоростта при сблъсъка е 0.9 g. От 30 дo 85 км/ч системата намалява скоростта с  максимум 22 км/ч. След тази граница, водачът трябва сам да употреби спирачките за по-нататъшно намаляване на скоростта. Диапазонът на действие на системата AEBPD зависи от вида на препятствието (подвижно: от 5 дo 85 км/ч; неподвижно: от 5 дo 80 км/ч; пешеходец: от 5 дo 60 км/ч). Системите за подпомагане на водача на Opel са предвидени за подкрепа на водача в рамките на присъщите за системите ограничения. Водачът остава отговорен за управлението на автомобила. Очаква се да бъде на пазара от есента на 2017 година.

ГЪВКАВОСТ.

БАГАЖНО ПРОСТРАНСТВО
Crossland X подхожда идеално на Вашия стил на живот, предлагайки иключителна гъвкавост и товарно пространство, като в SUV модел – за всичко, което може да Ви донесе денят. 

С багажното си пространство от 410 литра, Crossland X и неговият типичен SUV дизайн предлагат най-големия товарен обем в този клас, който може дори да бъде разширен до 1 255 литра. Има и още много други възможности, които да направят автомобила ви по-просторен - задните седалки могат да се изместват надлъжно1 и да се сгъват в отношение 40/60, подлакътниците могат да се сгъват за превоз на дълги предмети, а дъното на багажника може да се поставя на различна височина.

 

1Включено в допълнителен пакет оборудване.

ЕРГОНОМИЧНИ СЕДАЛКИ СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО ОТ AGR
Пристигнете отпочинали благодарение на ергономичните активни седалки със знак за одобрение от AGR (Дружество за здрави гървове)1 с 16 възможности за настройка. 

С по-високата си позиция за седене Crossland X предлага много повече от по-добра видимост. Благодарение на специалните си ергономични седалки (Сертифицирани от кампанията за по-здрави гърбове) Crossland X поддържа здрава стойка при шофиране. Автомобил който ви подхожда. Всеки може да седне удобно, чрез регулируемите седалки, облегалки и подглавници.

 

1Опционалните ергономични седалки са доказали своята  полза за гърба, чрез асоциацията "Aktion Gesunder Rücken e.V.", която е независима експертна комисия от лекари и терапевти от различни факултети, чиято цел е да предодврати болките в гърба от неправилна позиция на стоене. 

СВЪРЗАНОСТ.

ИНФОРМАЦИОННО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА
Свържете с лекота Вашия смартфон с информационно-развлекателната система Radio R 4.0 IntelliLink чрез Apple CarPlayTM1 или Android AutoTM2 - и го използвайте без разсейване от пътя. 
 • 7-инчов сензорен екран с висока резолюция
 • Стабилна връзка с дигитални устройства3
 • Handsfree телефониране и достъп до снимки 

 

1Apple CarPlay и Apple са запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави. Apple CarPlay™ може да не е наличен във всички държави и може да зависи от вашата операционна система. Моля посетете  www.apple.com

2Android Auto™ е регистрирана търговска марка на Google Inc.

3Съвместимостта и определени функционалности може да се различават в зависимост от типа на устройството и операционната система. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, моля вижте  www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на Opel.

НАВИГАЦИЯ
Изключително удобство - системата Navi 5.0 IntelliLink1 с гласови команди и цветен сензорен екран Ви отвежда бързо и комфортно до крайната цел. 
 • Apple CarplayTM2 и Android AutoTM3 проектиране на телефона
 • 3D европейска сателитна навигация с канал за трафик съобщения
 • 8-инчов LCD цветен сензорен екран, 3,5-инчов цветен инфо дисплей за водача 
 • Интегриран гласов кнотрол, изтитане на текст / отговор
 • Bluetooth® аудио стрийминг 

 

1Опция. Съвместимостта и определени функционалности може да се различават в зависимост от типа на устройството и операционната система. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, моля вижте  www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на Opel.

2Apple CarPlay и Apple са запазени марки на Apple Inc., регистрирани в САЩ и други държави. Apple CarPlay™ може да не е наличен във всички държави и може да зависи от вашата операционна система. Моля посетете  www.apple.com

3Android Auto™ е регистрирана търговска марка на Google Inc.

OPEL CONNECT
Безопасността и свързаността са приоритет с помощта на спектър от интелигентни услуги: 
 • Спокойствие: Почувствайте се в безопасност с обаждане при произшествие, авария, относно регулярно състояние на автомобила и за още информация.
 • Удобство: Използвайте мобилния си телефон за дистанционни функции (напр. закл. / отключване на вратите) и услуги свързани с паркиране и автоматично плащане на такси за магистрала.
 • Интелигентно шофиране: насладете се на комфортно и спокойно шофиране, благодарение на навигацията1 и управление на пътуването.  

 

1Услугите OpelConnect се очакват от есента на 2019 г. Услугите може да изискват абонамент/такси и зависят от покритието на мобилната мрежа и наличността.

ДИНАМИКА НА ПЪТЯ.

ДВИГАТЕЛИ
Гамата от динамични и икономични бензинови и дизелови двигатели е също толкова гъвкава, колкото и самият Crossland X. 

Crossland X предлага широка гама от двигатели. Всички модерни дизели са оборудвани с 14.8 литров резервоар за AdBlue, осигурявайки нисък разход на гориво в съчетание с ниски нива на емисии. В допълнение, Start/Stop системата1 също допринася за икономичността.   

 

1налични стандартно или като опция за определени двигатели. Емисиите на всички двигатели съотвестват на стандарта Euro 6 D-temp.

 

Разход на гориво в л/100 км: градски 6.5 - 4.4, извънградски 5.0 - 3.5, комбиниран 5.6 - 4.0; CO2 емисии в г/км: комбинирани 127-105.

 

В съотвествие с регламенти R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимите версии).*/**/***/****

ТРАНСМИСИИ
Превключвайте с лекота с механичните 5- или 6-степенни трансмисии. Или позволете на 6-степенния автоматик да свърши тази работа - за плавно и спокойно пътуване. 

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Oригиналните аксесоари на Opel Ви дават възможност да изразите индивидуалността си и да дадете най-доброто на своя Crossland X.

 

Илюстрациите може да се различават леко от действителните продукти.

Закачалка за дрехи FlexConnect
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Стойка FlexConnect за iPad mini
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Решетка за домашни любимци
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Велурени постелки
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО СЛЕДВА?