Contents inside this Tab Collection are only authorable inside of this page.

The 'Tab' component contains necessary configuration for each tab on this page, you must add this component first for a tab that you want available to a Tabbed Navigation component.

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID design
Title ДИЗАЙН
Pretext
Icon to Display
ВЪНШНОСТ
Стилен, динамичен и иновативен, сега по-вълнуващ отвсякога. Новият Astra хечбек впечатлява с германски инженеринг, водещи за класа иновации , като Матричните IntelliLux LED ® светлини 1 , емоционалния си дизайн и спортно излъчване – подчертани от новата триизмерна решетка в пакет лаково черно High Gloss Black 1 .

1 Опция 
ИНТЕРИОР
Изобилие от пространство в задната част, премиум седалки с високо ниво на комфорт и модерен дизайн, новата Astra е конструирана с мисълта за вашия комфорт.
 
НОВИ ЦВЕТОВЕ
Направете така, че вашият Opel Astra да се отличава с помощта на голяма селекция от цветове.
 
КОЛЕЛА
Пътувайте със стил. Изберете колелата, които осигуряват на вашата Astra характерен облик.
 
ПРОЗРАЧЕН ПОКРИВ
Големият електрически стъклен покрив 1 е с вграден въздушен дефлектор, който спира течението, а слънцезащитната щора пречи на проникването на топлина.

1 Опция
 
ЯРКО ИЗРАЗЕНИ LED СВЕТЛИНИ
Уникалната "криловидна" форма на задните LED светлини 1 и на дневните светлини , типична за Opel добавя стил и видимост.

1 Опция 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID innovations
Title ИНОВАЦИИ
Pretext
Icon to Display
INTELLILUX LED® МАТРИЧНИ СВЕТЛИНИ
IntelliLux LED® Матричните светлини 1 ви осигуряват видимост без заслепяване на останалите водачи и се настройват автоматично , така че да можете да се движите на дълги светлини без да им пречите. Предните светлини се състоят от 16 различни LED елемента, които реагират съобразно останалите автомобили с изключване на един или повече  LED елементи.

1 Опция
 
LED ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ
Тъй като водеща технология означава също и да спестяваш енергия, нашите мощни и ефективни  LED светлини 1 консумират едва 20 вата, а това означава по-малко  CO 2 на автомобил.

1 Опция 
БЕЗОПАСНОСТ

Новата Astra хечбек предлага водещи за класа технологични решения за безопасност:

 

  • Предупреждение за опасност от удар отпред1: тази автоматична система за аварийно спиране ви предупреждава визуално и звуково, ако има опасност от удар в предния автомобил.
  • Автоматично аварийно спиране със защита на пешеходци1,2: системата3 следи трафика пред автомобила и ако се установи опасна ситуация, се активира спиране.
  • Асистент за спазване на лентата1,2: предупреждава и леко завърта волана в случай че водачът непреднамерено започне да напуска лентата. 
  • Асистент за пътните знаци1: във всеки един момент показва ограниченията на скоростта и други пътни знаци. 

 

1Опция. Стандартно за по-високите нива на оборудване.

2Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането. 

3Автоматичното аварийно спиране със защита за пешеходци работи автоматично над 8 км/ч и под 80 км/ч. Прилага се спирачно усилие за намаляване на скоростта на автомобила с 0.5 g в горния скоростен диапазон (40 км/ч - 80 км/ч) и пълно намаляване на скоростта в долния скоростен диапазон (8 км/ч – 40 км/ч). 

 
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ
Безопасното паркиране е лесно. Камерата за обратно виждане прави движението на заден ход безстресово. Дисплей осигурява изображение в реално време за това което се случва зад автомобила, а насочващи линии ви помагат да маневрирате и установяват разстоянията до обектите. Надградете до дигиталната версия , която се предлага с Multimedia Navi Pro 1 за още повече рязкост на изображението и прецизност .  

1 Опция. Предлага се само с Multimedia Navi Pro.
 
АВАНГАРДЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Паркирането никога не е било толкова лесно. Авангардният асистент за паркиране1 с установяване на подходящи парко места и функция за автоматично завъртане на волана ви позволява да сте спокойни докато паркирате безопасно и бързо. По време на паркирането ще бъдете ясно инструктирани да се движите напред, назад или да спрете автомобила. 

 

1Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.  

 
АВТОМАТИЧЕН ТЕМПОМАТ

Автоматичният темпомат1,2 с пълен диапазон на скоростта осигурява безстресово шофиране. С автоматичното увеличаване и намаляване на скоростта в диапазона от 30 км/ч до 180 км/ч автоматичният темпомат1,2 ви помага да поддържате безопасна дистанция до автомобила отпред по всяко време.
 
Автоматичен темпомат с пълен диапазон на скоростта (FSRA)3. Създаден за задръствания, FSRA позволява на темпомата да продължи да работи и след пълно спиране.1 Опция

2Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.

3Предлага се за определени автоматични трансмисии.

 
БЕЗКЛЮЧОВО ОТВАРЯНЕ И СТАРТИРАНЕ

Безключовото отваряне и стартиране1 разпознава ключа и отключва автомобила автоматично, когато се доближите до него. Той позволява също безключово стартиране и спиране просто с натискане на бутон.

 

1 Опция

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID premium-comfort
Title ПРЕМИУМ КОМФОРТ
Pretext
Icon to Display
ЕРГОНОМИЧНИ АКТИВНИ СЕДАЛКИ
Осигурете си комфорт с Ергономичните активни седалки 1 със сертификация от Организацията AGR 2 . Ергономичните активни седалки за водача и пътника до него предлагат широк диапазон от възможности за регулиране, включително лумбална опора и удължаване на долната част , както и отопление на предните 1 и външните задни седалки 1 . Добавете лукс към ежедневието си със седалката за водача с вградени функции за масаж 1 , вентилация 1 и памет за вашите лични настройки.

1 Опция, стандартно с кожени седалки.
2 AGR седалките са сертифицирани от германската огранизация за здрави гърбове AGR,  експертен център по ергономия. Сертификатът е знак за качество, присъждан от независим тестови комитет, включващ експерти от различни медицински области.
  
ДВУЗОНОВА КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА
С двузоновата климатична система 1 , както водачът, така и пътникът настройват свой собствен климат.

1 Опция 
ОТОПЛЕНИЕ

Просто елиминирайте изпотяването с отопляемосто предно стъкло ThermaTec™1. Подгряването на предните2 и дори на задните външни седалки2, както и на волана2, ви стопля бързо в студените утрини.

 

1Опция.

2Опция, стандартно с кожени задни седалки.

 
ЕЛЕКТРИЧЕСКА РЪЧНА СПИРАЧКА
Електрическата ръчна спирачка освобождава спирачката автоматично при потегляне. Освен това тя отваря място за удобна централна конзола и опора за лакътя. 
БАГАЖНО ПРОСТРАНСТВО
С ниския праг на багажника ще натоварите вашата Astra хечбек за нула време. И ще се  възползвате напълно от обширното пространство за багаж. 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID connectivity
Title СВЪРЗАНОСТ
Pretext
Icon to Display
ИНФОРАЗВЛЕЧЕНИЕ

Движете се интелигентно с новата Astra и нейните отлични инфоразвлекателни системи включващи технологии за свързаност като  Apple CarPlay™1,2, Android Auto™1,2, използвайте гласов контрол на свързания смартфон, както и Bluetooth®3 за hands-free обаждания, аудио стрийминг и достъп до телефонен указател.

 

1Apple CarPlayTM е регистрирана запазена марка на Apple Inc. регистрирана в САЩ и други държави, а Android AutoTM е регистрирана запазена марка на Google Inc.

2Съвместимостта и определени функционалности може да се отличават в зависимост от типа на устройството и версията на операционната система. За да проверите съвместимостта на системата вижте на www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на Opel.

3Bluetooth® е регистрирана търговска марка на  Bluetooth SIG inc.

 
СИСТЕМА MULTIMEDIA NAVI PRO
Бъдете информирани и пристигнете навреме, с помощта на големи 8-инчов цветен сензорен екран 1 . Услугите за свързаност 2 на Multimedia Navi Pro 1 включват предугаждаща навигация 3 , информация за паркиране 3 , цени на горива3 и трафик на живо3 за да правите по-добър избор по време на вашето пътуване.

1 Опция
2 Изисква споразумение с Telenav за краен потребител и съгласие за използване на личните данни, както е описано в политиката за поверителност на Telenav. Лицензът изтича в края на 2031 г.
3 Данните не се включват и може да бъдат осигурени чрез вашия мобилен интернет през връзка със смартфона ви или WiFi хотспот. Може да са необходими такси за мобилна комуникация.
 
BOSE® АУДИО УРЕДБА1
Тази премиум звукова уредба 1 превръща всяко пътуване във вълнуващо преживяване. Със седем високоговорителя, всеки един в автомобила може да се наслади на мощен бас и кристално чисти високи честоти. 

1 Опции
 
БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Просто поставете вашия смартфон1 в отделението за телефони с интегрирано индуктивно устройство2 за заредите безжично батерията.1Може да изисква аксесоари за телефон. Индуктивното зареждане е само за устройства с PMA или Qi технология. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, свържете се с вашия дилър на Opel.
2Опция

 
ОБАЖДАНЕ ПРИ ИНЦИДЕНТ
В аварийна ситуация, обаждането при инцидент (Emergency Call) автоматично 1 ви свърза с аварийните служби - или можете сами да се обадите с натискане на бутона Emergency Call ако е настъпил инцидент. 2

1 Обаждането при инцидент (Emergency Call) автоматично се свързва с центъра в случай че се активират въздушни възглавници или донатягане на колана.
2 Наличността на обаждането при иницидент (Еmergency Call) изисква мобилно мрежово покритие и наличност.
 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID driving-efficiency
Title ЕФЕКТИВНО ШОФИРАНЕ
Pretext
Icon to Display
ДВИГАТЕЛИ

Изберете от бензинови двигатели с до 107 кВт (145 к.с.)1 мощност или дизелови двигатели с до 90 кВт (122 к.с.)2 осигуряващи максимална ефективност и нисък разход на гориво. Двигателите на новата Astra правят шофирането ви динамично, приятно и отзивчиво. Ново поколение от двигатели с до  19 % по-ниски CO2 емисии3 и нисък разход на гориво прави новата Astra най-ефективната  Astra досега.

 

1Разход на гориво в л/км: градски 5.2-6.3, извънградскиn 3.8-4.3 комбиниран 4.3-5.1; CO2 емисии в г/км: комбинирани 99-116.

2Разход на гориво в л/км: градски 3.9-5.4, извънградски 3.1-3.6 комбиниран 3.4-4.2; CO2 емисии в г/км: комбинирани 90-111.

3В сравнение с предишната Astra.*

 

Съгласно регламенти R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимите версии).

 
ТРАНСМИСИИ
Насладете се на осигуряващите динамика и ефективност трансмисии. Изберете измежду 6-степенна механична трансмисия , безстепенна автоматична или новата 9-степенна автоматична. 
 
ХОДОВА ЧАСТ
Ходовата част на новата Astra е оптимизирана в различни аспекти, с прецизна настройка, за да осигури отлична пътна динамика, високо ниво на активна безопасност и водеща за каласа аеродинамика.