Оборудване

ПО-ВЪЛНУВАЩ ОТВСЯКОГА.

ДА ПРЕЦИЗИРАШ СТАНДАРТИТЕ.

ВЪНШНОСТ
Стилен, динамичен и иновативен, сега по-вълнуващ отвсякога. Новият Astra хечбек впечатлява с германски инженеринг, водещи за класа иновации, като Матричните IntelliLux LED® светлини1, емоционалния си дизайн и спортно излъчване – подчертани от новата триизмерна решетка в пакет лаково черно High Gloss Black1.

1 Опция 
ИНТЕРИОР
Изобилие от пространство в задната част, премиум седалки с високо ниво на комфорт и модерен дизайн, новата Astra е конструирана с мисълта за вашия комфорт.
 
НОВИ ЦВЕТОВЕ
Направете така, че вашият Opel Astra да се отличава с помощта на голяма селекция от цветове.
 
КОЛЕЛА
Пътувайте със стил. Изберете колелата, които осигуряват на вашата Astra характерен облик.
 
ПРОЗРАЧЕН ПОКРИВ
Големият електрически стъклен покрив1 е с вграден въздушен дефлектор, който спира течението, а слънцезащитната щора пречи на проникването на топлина.

1 Опция
 
ЯРКО ИЗРАЗЕНИ LED СВЕТЛИНИ
Уникалната "криловидна" форма на задните LED светлини1 и на дневните светлини, типична за Opel добавя стил и видимост.

1 Опция 
INTELLILUX LED® МАТРИЧНИ СВЕТЛИНИ
IntelliLux LED® Матричните светлини1 ви осигуряват видимост без заслепяване на останалите водачи и се настройват автоматично, така че да можете да се движите на дълги светлини без да им пречите. Предните светлини се състоят от 16 различни LED елемента, които реагират съобразно останалите автомобили с изключване на един или повече  LED елементи.

1 Опция
 
LED ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ
Тъй като водеща технология означава също и да спестяваш енергия, нашите мощни и ефективни  LED светлини1 консумират едва 20 вата, а това означава по-малко  CO2 на автомобил.

1 Опция 
БЕЗОПАСНОСТ

Новата Astra хечбек предлага водещи за класа технологични решения за безопасност:

 

  • Предупреждение за опасност от удар отпред1: тази автоматична система за аварийно спиране ви предупреждава визуално и звуково, ако има опасност от удар в предния автомобил.
  • Автоматично аварийно спиране със защита на пешеходци1,2: системата3 следи трафика пред автомобила и ако се установи опасна ситуация, се активира спиране.
  • Асистент за спазване на лентата1,2: предупреждава и леко завърта волана в случай че водачът непреднамерено започне да напуска лентата. 
  • Асистент за пътните знаци1: във всеки един момент показва ограниченията на скоростта и други пътни знаци. 

 

1Опция. Стандартно за по-високите нива на оборудване.

2Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането. 

3Автоматичното аварийно спиране със защита за пешеходци работи автоматично над 8 км/ч и под 80 км/ч. Прилага се спирачно усилие за намаляване на скоростта на автомобила с 0.5 g в горния скоростен диапазон (40 км/ч - 80 км/ч) и пълно намаляване на скоростта в долния скоростен диапазон (8 км/ч – 40 км/ч). 

 
КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ
Безопасното паркиране е лесно. Камерата за обратно виждане прави движението на заден ход безстресово. Дисплей осигурява изображение в реално време за това което се случва зад автомобила, а насочващи линии ви помагат да маневрирате и установяват разстоянията до обектите. Надградете до дигиталната версия, която се предлага с Multimedia Navi Pro1 за още повече рязкост на изображението и прецизност.  

1Опция. Предлага се само с Multimedia Navi Pro.
 
АВАНГАРДЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Паркирането никога не е било толкова лесно. Авангардният асистент за паркиране1 с установяване на подходящи парко места и функция за автоматично завъртане на волана ви позволява да сте спокойни докато паркирате безопасно и бързо. По време на паркирането ще бъдете ясно инструктирани да се движите напред, назад или да спрете автомобила. 

 

1Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.  

 
АВТОМАТИЧЕН ТЕМПОМАТ

Автоматичният темпомат1,2 с пълен диапазон на скоростта осигурява безстресово шофиране. С автоматичното увеличаване и намаляване на скоростта в диапазона от 30 км/ч до 180 км/ч автоматичният темпомат1,2 ви помага да поддържате безопасна дистанция до автомобила отпред по всяко време.
 
Автоматичен темпомат с пълен диапазон на скоростта (FSRA)3. Създаден за задръствания, FSRA позволява на темпомата да продължи да работи и след пълно спиране.1 Опция

2Системите за асистенция на водача на Opel имат за цел подпомагането му в рамките на присъщите системни ограничения. Водачът остава отговорен за шофирането.

3Предлага се за определени автоматични трансмисии.

 
БЕЗКЛЮЧОВО ОТВАРЯНЕ И СТАРТИРАНЕ

Безключовото отваряне и стартиране1 разпознава ключа и отключва автомобила автоматично, когато се доближите до него. Той позволява също безключово стартиране и спиране просто с натискане на бутон.

 

1 Опция

 
ЕРГОНОМИЧНИ АКТИВНИ СЕДАЛКИ
Осигурете си комфорт с Ергономичните активни седалки1 със сертификация от Организацията AGR2. Ергономичните активни седалки за водача и пътника до него предлагат широк диапазон от възможности за регулиране, включително лумбална опора и удължаване на долната част, както и отопление на предните1 и външните задни седалки1. Добавете лукс към ежедневието си със седалката за водача с вградени функции за масаж1, вентилация1 и памет за вашите лични настройки.

1 Опция, стандартно с кожени седалки.
2 AGR седалките са сертифицирани от германската огранизация за здрави гърбове AGR,  експертен център по ергономия. Сертификатът е знак за качество, присъждан от независим тестови комитет, включващ експерти от различни медицински области.
  
ДВУЗОНОВА КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА
С двузоновата климатична система1, както водачът, така и пътникът настройват свой собствен климат.

1 Опция 
ОТОПЛЕНИЕ

Просто елиминирайте изпотяването с отопляемосто предно стъкло ThermaTec™1. Подгряването на предните2 и дори на задните външни седалки2, както и на волана2, ви стопля бързо в студените утрини.

 

1Опция.

2Опция, стандартно с кожени задни седалки.

 
ЕЛЕКТРИЧЕСКА РЪЧНА СПИРАЧКА
Електрическата ръчна спирачка освобождава спирачката автоматично при потегляне. Освен това тя отваря място за удобна централна конзола и опора за лакътя. 
БАГАЖНО ПРОСТРАНСТВО
С ниския праг на багажника ще натоварите вашата Astra хечбек за нула време. И ще се  възползвате напълно от обширното пространство за багаж. 
ИНФОРАЗВЛЕЧЕНИЕ

Движете се интелигентно с новата Astra и нейните отлични инфоразвлекателни системи включващи технологии за свързаност като  Apple CarPlay™1,2, Android Auto™1,2, използвайте гласов контрол на свързания смартфон, както и Bluetooth®3 за hands-free обаждания, аудио стрийминг и достъп до телефонен указател.

 

1Apple CarPlayTM е регистрирана запазена марка на Apple Inc. регистрирана в САЩ и други държави, а Android AutoTM е регистрирана запазена марка на Google Inc.

2Съвместимостта и определени функционалности може да се отличават в зависимост от типа на устройството и версията на операционната система. За да проверите съвместимостта на системата вижте на www.apple.com, или www.android.com, или се свържете с вашия дилър на Opel.

3Bluetooth® е регистрирана търговска марка на  Bluetooth SIG inc.

 
СИСТЕМА MULTIMEDIA NAVI PRO
Бъдете информирани и пристигнете навреме, с помощта на големи 8-инчов цветен сензорен екран1. Услугите за свързаност2 на Multimedia Navi Pro1 включват предугаждаща навигация3, информация за паркиране3, цени на горива3 и трафик на живо3 за да правите по-добър избор по време на вашето пътуване.

1 Опция
2 Изисква споразумение с Telenav за краен потребител и съгласие за използване на личните данни, както е описано в политиката за поверителност на Telenav. Лицензът изтича в края на 2031 г.
3 Данните не се включват и може да бъдат осигурени чрез вашия мобилен интернет през връзка със смартфона ви или WiFi хотспот. Може да са необходими такси за мобилна комуникация.
 
BOSE® АУДИО УРЕДБА1
Тази премиум звукова уредба1 превръща всяко пътуване във вълнуващо преживяване. Със седем високоговорителя, всеки един в автомобила може да се наслади на мощен бас и кристално чисти високи честоти. 

1 Опции
 
БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ

Просто поставете вашия смартфон1 в отделението за телефони с интегрирано индуктивно устройство2 за заредите безжично батерията.1Може да изисква аксесоари за телефон. Индуктивното зареждане е само за устройства с PMA или Qi технология. За да проверите съвместимостта на вашето устройство, свържете се с вашия дилър на Opel.
2Опция

 
ОБАЖДАНЕ ПРИ ИНЦИДЕНТ
В аварийна ситуация, обаждането при инцидент (Emergency Call) автоматично1 ви свърза с аварийните служби - или можете сами да се обадите с натискане на бутона Emergency Call ако е настъпил инцидент.2

1 Обаждането при инцидент (Emergency Call) автоматично се свързва с центъра в случай че се активират въздушни възглавници или донатягане на колана.
2 Наличността на обаждането при иницидент (Еmergency Call) изисква мобилно мрежово покритие и наличност.
 
ДВИГАТЕЛИ

Изберете от бензинови двигатели с до 107 кВт (145 к.с.)1 мощност или дизелови двигатели с до 90 кВт (122 к.с.)2 осигуряващи максимална ефективност и нисък разход на гориво. Двигателите на новата Astra правят шофирането ви динамично, приятно и отзивчиво. Ново поколение от двигатели с до  19 % по-ниски CO2 емисии3 и нисък разход на гориво прави новата Astra най-ефективната  Astra досега.

 

1Разход на гориво в л/км: градски 5.2-6.3, извънградскиn 3.8-4.3 комбиниран 4.3-5.1; CO2 емисии в г/км: комбинирани 99-116.

2Разход на гориво в л/км: градски 3.9-5.4, извънградски 3.1-3.6 комбиниран 3.4-4.2; CO2 емисии в г/км: комбинирани 90-111.

3В сравнение с предишната Astra.*

 

Съгласно регламенти R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимите версии).

 
ТРАНСМИСИИ
Насладете се на осигуряващите динамика и ефективност трансмисии. Изберете измежду 6-степенна механична трансмисия, безстепенна автоматична или новата 9-степенна автоматична. 
 
ХОДОВА ЧАСТ
Ходовата част на новата Astra е оптимизирана в различни аспекти, с прецизна настройка, за да осигури отлична пътна динамика, високо ниво на активна безопасност и водеща за каласа аеродинамика.
 

АКСЕСОАРИ OPEL+.

Направени специално за вас. 

Изразете себе си с оригиналните аксесоари на Opel и разкрийте максималното от своя автомобил. Създадени и тествани за вашия Opel.
Стойка за смартфон PowerFlex
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Двоен товарен под
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Твърда товарна вана, обръщаема и водонепроницаема
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Облицовки на огледалата
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Кутия за багаж на покрива 
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ
Лайстни върху праговете с LED осветление 
ПОКАЖЕТЕ ПОДРОБНОСТИ

КАКВО СЛЕДВА?