Opel устойчива мобилност - Конвенционални задвижващи системи
Конвенционални задвижващи системи – Гама от ecoFLEX модели

Гама

Щадящи околната среда и вашия бюджет.

Вижте гамата от ecoFLEX модели на Opel

НА ПЪТ КЪМ ПО-ЗЕЛЕНОТО БЪДЕЩЕ.

Първият автомобил със сериен катализатор в Германия, първият автомобил с разход от три литра на 100 км в света, първият дизелов двигател, отговарящ на стандарта Euro 4 - ние винаги сме поемали водещата роля в грижата за околната среда и вашия бюджет. Пътят напред е на само в дългосрочната разработка на алтернативни системи за задвижване и устойчиви концепции, а и в краткосрочните решения и постоянното намаляване на актуалните стойности на разхода на гориво и емисиите.

 

За да постигнем тази задача, ние предлагаме екологични технологии като системата Start/Stop, downsizing на двигателите и богата гама от икономични модели ecoFLEX.

Enlarge

Технология BlueInjection – намален разход и по-малко емисии

Системата BlueInjection намалява драстично азотните окиси (NOx) в емисиите на дизеловите двигатели с цел изпълнение на строгите изисквания на нормата Euro 6, а допълнителни предимства са подобрените динамични характеристики и намаленият разход. Системата BlueInjection използва нетоксичен разтвор AdBlue® без мирис (наричан често и DEF от ‘Diesel Exhaust Fluid’), който се съхранява в отделен резервоар и се впръсква в потока отработили газове, превръщайки емисиите на NOX в катализатора в безвредните вода и азотен газ.


Технология LNT (Lean NOx Trap) без необходимост от периодична поддръжка

За да постигне необходимото за изпълнение на следващата екологична норма Euro 6 намаляване на азотните окиси (NOx), Meriva 1.6 CDTI използва технологията Lean NOx Trap. Тя се отличава със специален катализатор, който акумулира частиците NOx подобно на гъба във филтура за NOx. Когато капацитетът на филтъра се запълни, системата го регенерира чрез подаване на малки допълнителни дози гориво.


Enlarge

Спестете разходи с икономичните модели Opel ecoFLEX

Устойчивото развитие има дълги традиции в Opel и затова сега можем да предложим много интелигентни и новаторски алтернативи. Ще откриете емблемата ecoFLEX върху моделите на Opel, които предлагат най-нисък разход на гориво. Или с други думи – това са автомобилите с най-нисък разход и емисии на CO2 в нашата гама.

Имате избор от четири вида задвижване, които да отговорят на индивидуалните ви нужди и предпочитания. Нашата пълна гама от модели ecoFLEX включва икономични бензинови, дизелови, комбинирани на бензин/пропан-бутан (LPG) и автомобили, използващи газ метан (CNG).


Enlarge

Малкото е повече – downsizing-технология

Downsizing-принципът е доста елементарен – използвате малък двигател да върши работата на по-голям. На практика обаче нещата са малко по-сложни, защото поставянето на твърде висиоки изисквания към двигателя може бързо да доведе до износването му. За да избегнем този ефект, ние продължаваме да използваме най-новите технологии като безстепенното управление на времето за отваряне на клапаните и променливата дължина на всмукателния колектор при нашите двигатели ECOTEC® осигуряват висока динамика, нисък разход и намалени количества емисии.

 

Нашите турбодвигатели са друга ярка демонстрация на принципа downsizing – газоразпределният механизъм с намалено триене, изпускателните клапани с натриева сърцевина, скъсените бутала и функцията overboost повишават динамиката и въртящия момент при едновременно намаляване на разхода и емисиите.


Enlarge

Превръща покоя в движение - Системата Start/Stop

Tази високоефективна технология, която е изключително полезна в градски условия и при натоварен трафик, работи по много прост начин – в задръстване или при спиране на червен светофар, двигателят угасва в момента, в който изключите от скорост и отпуснете съединителя. За да продължите, трябва просто да натиснете съединителя и да включите на скорост.

 

От съображения за безопасност и удобство, контролът на температурата в купето, сервоуправлението и сервоусилвателят остават активни дори при изключен двигател.


Оползотворяване на излишната енергия при спиране

Всички двигатели със система Start/Stop разполагат и със специална система за енергийно управление, което оползотворява излишъка от кинетична енергия при движение по инерция или спиране, осигурявайки оптимален заряд на акумулатора и спестявайки по този начин допълнителна икономия на гориво и емисии.


Enlarge

Система ecoFLEX Drive Assist

Системата ecoFLEX Drive Assist ви посочва точният момент за смяна на предавката, за да постигнете максимална икономичност, но може и повече. Тя дава информация за системите, които изразходват най-много енергия, както и историята за разхода на гориво за последните 50 километра. За целта тя предлага три подменюта, показани на централния дисплей между циферблатите на скоростомера и оборотомера.