Иновации – Пионерни технологии
Иновации – система Flex Floor

система Flex Floor

Тя е гъвкава, практична и защитава гърба ви: системата Flex Floor прави още по-лесно товаренето на вашия Opel

Открийте още за системата Flex Floor
Иновации система за безопасност SAFETEC®

Иновации система за безопасност SAFETEC®

Осигурява цялостна защита: множество мерки за активна и пасивна безопасност осигуряват цялостна защита на водача и пътниците.

Открийте повече за системата за сигурност SAFETEC®
Иновации – Заден мост с механизъм на Уат

Конструкция на задния мост с механизъм на Уат

Съставната задна ос е подобрена и интелигентно разположения механизъм на Уат осигурява отлична динамика на пътя

Открийте повече за задния мост с механизъм на Уат

БЪДЕЩЕТО НА МОБИЛНОСТТА ЗАПОЧВА СЕГА.

Електричество, водород и още – ние правим бъдещето на мобилността екологично и устойчиво с иновативни технологии и пионерни концепции.

Enlarge

Бъдещето на мобилността е електрическо

Една от основите на нашето общество и икономика е личната свобода на придвижване. Никое друго технологично постижение не допринесло за развитието на тази част от живота както автомобила. Затова ще продължим да правим всичко възможно да осигурим бъдещето на индивидуалната мобилност с разработването на нови технологии и устойчиви концепции. Един от най-обещаващите подходи е електрическото задвижване.

 

Вземете за пример, Opel Ampera – първият в Европа електрически автомобил задвижван от електричество по всяко време, който може да бъде използван без компромиси. Неговата революционна технология и изключителна динамика са отразени в авангардния му дизайн.

 

Системата на Opel Ampera E-REV (автомобил с удължен пробег) работи и в по-големи автомобили. Като например дългият 4.7-метра концептуален Opel Flextreme GT/E. С максимална скорост от 200 км/ч, тя предлага – за разлика от Opel Ampera – мобилност без компромиси и ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 9 секунди.

 

Както бихте могли да видите, Opel Ampera и електрически концептуални модели като Opel Flextreme GT/E правят огромни стъпки към бъдещето с електрическо задвижване.


Enlarge

HydroGen4: водороден автомобил с нулеви емисии

Автомобилът HydroGen4 – четвъртото поколение автомобили с горивна клетка – резултат от десет години изследователска дейност в областта на горивните клетки и водорода. Неговата авангардна технология е като сбъднато бъдеще: вместо горивен процес се използва електрохимична реакция за генериране на електричество. Водни капки, това е всичко което излиза от изпускателните тръби – HydroGen4 не генерира вредни емисии.

 

Динамичните характеристики на автомобила доказват смисъла на иновативната технология: 73 кВт (100 к.с.), 0 до 100 км/ч за 12 секунди и максимална скорост от 160 км/ч. Пробегът е 340 км, допълнително се използва и батерия с капацитет от 1.8 кВт.

 

HydroGen4 вече премина успешни тестове в реални условия по пътищата на Берлин. Към днешна дата, клиентите участващи в тестовите шофирания за изминали над 80,000 км.


Enlarge

Достъпна електрическа мобилност

Известен като RAK e, радикалната концепция на Opel се фокусира върху минималните разхода за енергия и теглото, в допълнение към отварянето на нова страница в електрическата мобилност. Насочена към младите шофьори, RAK е автомобил с нулеви емисии, пробег от 100 км и максимална скорост от 120 км/ч. С тегло от 380 кг, моделът тежи около една трета от това на конвенционален малък автомобил и е създаден да бъде достъпен дори за младите шофьори.