Иновации – Шофиране и динамика
Opel Иновации – FlexDoors®

FlexDoors®

Дайте възможност на пътниците да излизат по-лесно.

Отворете ново измерение в комфорта и практичността.
Opel Иновации – предни светлини AFL и AFL+

ПЪТНА ДИНАМИКА.

Това са топ атлетите в актуалната гама на Opel: моделите OPC – оборудвани с мощни двигатели, които гарантират невероятна динамика на пътя и прецизна управляемост. Изживейте иновативните технологии които сега се предлагат за вашата люби гама модели на Opel и си осигурете допълнителна порция удоволствие от шофирането.

Opel Innovation - FlexRide

FlexRide – Адаптира характера на автомобила за по-добро шофиране

FlexRide работи по два начина. Първо ви позволява да превключвате между три различни режима, които са подходящи за вашето настроение: Normal, релаксиращ Touring и вълнуващ Sport. А след това, независимо от режима в който сте, той автоматична настройва характеристиките на амортисьорите за осигуряване на максимална безопасност и комфорт.

 

Вижте FlexRide във


Enlarge

Подобрена управляемост със системата за двойно предаване Adaptive 4x4

Активната система за двойно предаване подобрява управляемостта и стабилността при всички условия. Adaptive 4x4 комбинира най-добрите характеристики на конвенционалните механични и хидравлични системи за двойно предаване.

 

Вижте Adaptive 4x4 за


Enlarge

Механизъм на Уат на задния мост: По-добра управляемост, повече стабилност и още повече комфорт

Съставната задна ос е подобрена за по-оптимално позициониране на механизма на Уат за осигуряване на отлична динамика на всякакви шосета. Тази иновативна задна ос има предимства по отношение на размера, теглото и ефективността в сравнение с класическата многозвенна конструкция. Тя също подобрява безопасността: централното звено е окачено за подподовата конструкция и абсорбира страничните сили на окачването които се предизвикват при завиване. Обикновено използвана в състезателните или рали автомобилите, тази технология е допълнително развивана от Opel за намаляване на шума от пътя в интериора.

 

Вижте механизма на Уат на задния мост на


Enlarge

Предно окачване HiPerStrut

За постигане на максимално сцепление с нулеви вибрации във волана предното окачване на GTC е оборудвано с разновидност на окачването Макферсън (high-performance struts или HiPerStruts), авангардна система нормално запазена за много малко спортни автомобили от този размер.

 

Вижте HiPerStrut предно окачване на


Enlarge

Повече динамика, по-ниска консумация: даунсайзинг с ecoFLEX двигатели

Нашите нови ecoFLEX двигатели с принудително турбо пълнене са изключително впечатляващ случай на даунсайзинг. С оптимизирани по отношение на триенето механизми за задвижване на клапаните, пълни с натрий изпускателни клапани, скъсени бутала и функция overboost, двигателите осигуряват отлична динамика и снижават разхода на гориво и емисиите.


Enlarge

Интелигентна BiTurbo дизелова технология

Двигателят 2.0 BiTurbo CDTI със 143 кВт (195 к.с.) и въртящ момент от 400 Нм е създаден да осигури изключителна динамика и изобилие от тяга при ускоряване. Основен елемент в четирицилиндровия common rail двигател е каскадната система за турбо пълнене с два етапа на пълнене. До този момент подобна технология беше ограничена за продукти от премиум марки. Сега обаче, Opel я прави достъпна и за компактния клас.

 

Вижте 2.0 BiTurbo CDTI за


Enlarge

Двигатели Turbo ECOTEC® Direct Injection

Със 125 кВт (170 к.с.) до 280 Нм въртящ момент и нисък разход на гориво, високотехнологичният 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection доказва как даунсайзингът не означава намаляване на мощността. Неговият по-голям брат, 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection разполага със 184 кВт (250 к.с.) – също авангарден за своя клас. Освен изключителната ефективност и двата двигателя са изключително балансирани и тихи.

 

Вижте 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection във


Enlarge

1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection

Разходът на гориво и емисиите на един даунсайзинг двигател се срещат с балансираната работа на по-големите машини. Новият 3-цилиндров 1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection двигател използва най-доброто от директното впръскване и турбо технологиите за да ги направи изключително ефективни. Избор на версии със 66 кВт (90 к.с.) и 85 кВт (115 к.с.) с икономично шофиране с едва 99 г/км CO2 поставя ADAM далеч напред.

 

Вижте 1.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection във


Enlarge

Euro 6 дизелови двигатели

От 1 септември 2015 година нормата на емисии Euro 6 вече е задължителна. В Opel ние вече сме се погрижили за това. 1.6 CDTI за Zafira Tourer и 1.6 CDTI за Meriva, и двата с мощност 100 кВт (136 к.с.), покриват стандарта Euro 6 го правят използвайки две различни технологични системи за намаляване на NOx. Така енергията става още по-чиста.

 

Вижте новото поколение дизелови двигатели Euro 6 на