Иновации – крайъгълни камъни
Opel Design -  Milestones

Крайъгълни камъни в дизайна

Вижте как емоционалното излъчване и практичните решения дефинират дизайна на Opel през годините.

Дизайнерски крайъгълни камъни на Opel
Устойчива мобилност на Opel и екологични решения

Крайъгълни камъни в екологията

Традициите на Opel имат дълга история.

Крайъгълни камъни в устойчивото развитие на Opel

КРАЙЪГЪЛНИ КАМЪНИ В ИНОВАЦИИТЕ.

Над 110 години нови идеи – от първия достъпен “Doctor’s Car” до електрическите автомобили с удължен пробег. Целта е постигане на по-лесна, по-комфорта и по-забавна мобилност. Това са иновации от реални хора за реални хора.

Opel Иновации - Opel Mokka модел 2014 грабва наградата за автомобил двойно предаване за втори път.

Opel Иновации - Opel Mokka модел 2014 грабва наградата за автомобил двойно предаване за втори път.

Opel Mokka е номер едно според читателите на списание Auto Bild Allrad, запазвайки титлата си за Автомобил на годината в класацията Офроуд автомобил на цена до 25 000 евро. Mokka грабва 18.7% от вота, поставяйки я доста преди Škoda Yeti (14.6%) и Nissan Qashqai (12.4%).

Opel Иновации - ADAM почели наградата на читателите в мини сегмента

2014 ADAM почели наградата на читателите в мини сегмента

На 38-та награда на читателите на изключително престижното германско издание auto motor und sport, ADAM печели 24.2 процента от гласовете в категорията мини автомобили, изпреварвайки VW Up (23.9%) и Mini (16.6%).

Opel Иновации - Opel Zafira Tourer модел 2014 е най-екологичният ван на 2014 година

Opel Zafira Tourer модел 2014 е най-екологичният ван на 2014 година

Заради изключителните си екологични качества списанието Auto Trend и институтът Ökotrend избират Zafira Tourer за най-екологичен ван на 2014 година.

Opel Иновации - Opel ADAM 2013 печели наградата за свързаност за IntelliLink

Opel ADAM 2013 печели наградата за свързаност за IntelliLink

С инфоразвлекателната IntelliLink, Opel ADAM е най-свързаният малък автомобил на пазара. Това е мнението на редакционните екипи на he Auto Bild и Computer Bild. Важно предимство: Системата IntelliLink на Opel ADAM е съвместима със смартфони с операционни системи Apple iOS и Android и се предлага на много атрактивна цена.

Opel Иновации - Opel Ampera печели наградата  eCar

Opel Ampera печели наградата eCar

В наградите eCar Awards 2013, над 13,000 читатели на Auto Bild и Auto Test избират Opel Ampera сред 15 конкурента като „най-добра обща концепция“ за ежедневна ползване и е сред първите „евъргрийни“ на електрическата мобилност.

Opel Иновации – През 2013 година Opel запазва наградата Plus X Award за най-иновативна марка

През 2013 година Opel запазва наградата Plus X Award за най-иновативна марка

Opel е избран за най-иновативна марка за трети път след 2010 и 2012 година. Невероятните модели и технологии впечатляват международното жури от експерти дали 21 щемпела за одобрение на Cascada, ADAM, Mokka and Zafira Tourer. Системата за превоз на велосипеди FlexFix® на ADAM, Cascada и Zafira Tourer BiTurbo е избрана за “Best Product 2013.”

Opel Иновации – През 2013 Opel ADAM печели наградата red dot за дизайн

През 2013 Opel ADAM печели наградата red dot за дизайн

Opel ADAM е най-последният модел на Opel получаващ изключително престижната награда red dot за дизайн. 37 членното международно жури избра изключително оригиналния ADAM в категорията Automotive & Transport, превръщайки го в четвъртия продукт на Opel носител на тази награда от 2009 година.

Opel Иновации – През 2012 Opel Astra GTC печели наградата red dot за дизайн

През 2012 Opel Astra GTC печели наградата red dot за дизайн

30 съдии на наградата red dot оценяват Astra GTC за “страхотния и спортен дизайн” и тя става третият модел на Opel който печели престижната награда от 2009 година.

Opel Иновации – През 2012 Opel Zafira Tourer печели „Златен волан“

През 2012 Opel Zafira Tourer печели „Златен волан“

За 37-мата годишнина на наградите Златен волан на читателите на Auto Bild и Bild am Sonntag избират революционната Opel Zafira Tourer, салонът на колела, за победител в категорията ван. Това е третият път в който Zafira печели тази награда следвайки триумфите през 1999 и 2005 година.

Opel Иновации - 2011 RAK e

2011 RAK e

Важна стъпка по пътя към достъпната електрическа мобилност за млади шофьори Opel RAK отваря нова страница в развитието на придвижването с нулеви емисии. Авангардната тандемна концепция демонстрира практичен нова път напред, нещо на което можете да се насладите още на възраст от 16 години.

През 2011 година светлините AFL печелят наградата Euro NCAP Advanced Award

През 2011 година светлините AFL печелят наградата Euro NCAP Advanced Award

Като оценка на изключителните качества в тъмно и мрачно време организацията European New Car Assessment Programme (NCAP) награждава адаптивните предни светлини на Opel (AFL) с приза Advanced Award. Това е втората NCAP Advanced Award, след тази от 2010 година за системата Opel Eye.

Opel Иновации – През 2010 Opel Movano с предно и задно предаване

През 2010 Opel Movano с предно и задно предаване

За първи път Opel предлага новото Movano с предно или задно предаване. Освен това то се предлага с една от най-широките гами от варианти на каросерията, като фургон с четири дължини на каросерията и три височини. Изключителен комфорт, невероятна оперативна икономичност, високо качество, авангардни инфоразвлекателни системи и оборудване.

Opel Иновации - 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

Представена на Парижкото автомобилно изложение, тази концепция е създадена да впечатлява с най-емоционалната страна на марката Opel. Хечбекът с три врати е изчистен, но спортен и експресивен и едновременно с това дързък. В унисон с ДНК на Opel, тя е достъпен дрийм кар, призван да демонстрира изпълнената с енергия марка.

Opel Иновации - 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/E

Концептуалният модел Opel Flextreme GT/E визуализира качествата които характеризират новата енергия на марката Opel: Изключително емоционално излъчване, ефективност и експресивен дизайн – конструирани с германска прецизност.

Opel Иновации - Meriva FlexDoors® 2010, Flex Rail®

Meriva FlexDoors® 2010, Flex Rail®

Уникалната система от задни врати със задни панти на Meriva правят по-лесно влизането и излизането от автомобила. FlexDoors® осигуряват също повече безопасност, особено за млади семейства. Новата централна конзола FlexRail® превръща пространството между предните седалки във функционална система за съхранение на предмети.

Opel Иновации – Insignia 2008: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Insignia 2008: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Insignia е представена с широка гама от иновации. Opel Eye е малка широкоъгълна камера с висока резолюция която разчита пътните знаци и маркировки на пътя, подобрявайки по този начин пътната безопасност. Адаптивната ходова част FlexRide реагира моментално на промените на условията на движение и стила на шофиране. AFL+, следващото поколение адаптивни предни светлини автоматично се настройва към условията и осигурява по-безопасно и по-релаксиращо пътуване. Ергономичните седалки имат одобрение на AGR, знак за изключително качество, осигурен от независимо дружество от специалисти по ергономия и лекари.

Opel Иновации - 2006 Corsa: FlexFix®

2006 Corsa: FlexFix®

Системата за превоз на велосипеди FlexFix® се изтегля от задната броня, така че тя не намалява пространството за съхранение във вашия гараж или дома. Първоначално част от оборудването на Corsa, по-късно на Insignia, Astra и Meriva.

Opel Иновации - 2005 Astra GTC: Панорамно стъкло

2005 Astra GTC: Панорамно стъкло

Astra GTC е първият сериен автомобил е първият сериен автомобил, предлаган с панорамно предно стъкло простиращо се от капака до средната колонка. Това иновативно стъкло предлага на водача и пътника до него почти неограничен визуално поле и създава цяло ново усещане за пространство.

Opel Innovation - 1999 Zafira: Система седалки Flex7

1999 Zafira: Система седалки Flex7

Системата от седалки Flex7® в Opel Zafira. Започвайки със Zafira, Opel решава че интериорната гъвкавост може да бъде част от дизайна на всеки автомобил.

Opel Иновации – 1995: Пълноразмерни въздушни възглавници

1995: Пълноразмерни въздушни възглавници

Opel повдига нивата на безопасност създавайки първите стандартни пълноразмерни въздушни възглавници за водача и пътника до него за всички моделни линии.

Opel Innovation – 1989: Първият европейски производител предлагащ катализатор стандартно

1989: Първият европейски производител предлагащ катализатор стандартно

Opel е първият европейски производител предлагащ трипътен катализатор стандартно за всички бензинови модели, помагайки по този начин за намаляване емисиите на азотни окиси.

Opel Иновации - Omega модел 1986: Световен шампион по аеродинамика и ново окачване DSA

Omega модел 1986: Световен шампион по аеродинамика и ново окачване DSA

Omega прави своя дебют с най-добрия коефициент на обтекаемост в класа си, от 0.28. Той освен това предлага широка гама от иновации, включително нова активна ходова част, осигуряваща и безпрецедентна стабилност. Omega е избрана за Автомобил на годината 1987.