Innovation - Safety
Opel Иновации - FlexFix®

Фиксирайте вашия велосипед с FlexFix®

Напълно интегрираната система за превоз на велосипеди просто се изтегля от задната броня.

Движете се и шофирайте с гъвкавост
Opel иновации – Електрическа мобилност

Електрическа мобилност

Преживейте бъдещето на мобилността: Революционните автомобили с електрическо задвижване могат да бъдат шофирани без никакви компромиси.

Открийте още

БЕЗОПАСНОСТ.

Нищо чудно че Astra и новата Insignia получават най-високи оценки в теста за безопасност на Euro NCAP. Нашите автомобили са оборудвани с широка гама от технологии за пасивна безопасност. Оборудването за активна безопасност има за цел предотвратяването на инциденти с предупреждаване на водача за потенциални опасности и осигуряване на стабилност.

Opel Иновации - AFL+

Адаптивни предни светлини за по-сигурно пътуване през нощта

Представете си предни светлини които променят формата на своя сноп и интензитета му за да се адаптират към мястото, времето и скоростта. Адаптивните предни светлини на Opel (AFL+) правят нощното шофиране по-безопасно и спокойно в завои. Тази водеща за индустрията система автоматично избира един от девет режима на светлините, всеки създаден да осигури оптимално осветяване във всяка пътна ситуация без да заслепява останалите водачи.


Вижте AFL+ на


Opel Иновации - Opel Eye

Opel Eye разчита пътя

Иновативната система Opel Eye подобрява сигурността на шофиране, намалява стреса и може дори да предотврати скъпи глоби за превишена скорост. Разположена между предното стъкло и огледалото за обратно виждане, предната камера Opel Eye ви помага по четири различни начина с помощта на системи за разпознаване на пътните знаци, за напускане на лентата за движение, за предупреждение при евентуален удар отпред и индикация за дистанцията.

 

Вижте Opel Eye на


Enlarge

Предупреждение за наличие на обект в мъртвия ъгъл

Системата използва сензори за да следи части от платното и предупреждава със светлинен сигнал в съответното огледало, ако автомобил навлезе в мъртвата зона. Ако индикирате че възнамерявате да смените лентата, системата ви предупреждава с акустичен сигнал.

 

Вижте предупреждението за наличие на обект в мъртвия ъгъл


Enlarge

Темпомат със ограничение на скоростта

Глобите за превишаване на скоростта могат да бъдат неприятна изненада. Темпоматът с ограничение на скоростта ви помага да ги предотвратите. Можете да установите максимална скорост над 25 км/ч и да разчитате че ще спазвате ограничението, дори след спиране или намаляване на скоростта. Когато искате да пътувате по-бързо просто използвате функцията кикдаун.

 

Вижте темпомата с ограничение на скоростта на


Enlarge

Адаптивен темпомат (ACC)

Радарен сензор поддържа скоростта и избраното разстояние до предния автомобил управлявайки двигателя и спирачките. Дистанцията до предния автомобил може да бъде настроена с помощта на бутоните на волана.

 

Вижте ACC и FCC на


Enlarge

Предупреждение за напречен трафик отзад (RCTA)

RCTA използва странични радарни сигнали за да засече наближаващите автомобили които не могат да бъдат видени движение на заден ход в трафик. Тази оперативна дистанция е в диапазон от 20 метра. Когато системата установи наличие на автомобил, тя показва с предупреждаващ сигнал от лявата или от дясната страна на дисплея за обратно виждане и с аудио предупредителен сигнал от съответната страна. При наличието и маневрите стават много по-спокойно.


Enlarge

Система за смяна на лентата (LCA)

Автомобилите наближаващи бързо отзад могат да бъдат изключително опасни, особено ако водачът водачът се изнася за изпреварване в поток от автомобили. Радарът с диапазон на работа от приблизително 70 метра установява наличието на наближаващи автомобили в лявата и дясната успоредна лента и ви предупреждава с визуален сигнал с съответното външно огледало.


Enlarge

Предупреждение за наличие на обект в мъртвата зона (SBZA)

Опасността от удар винаги е налице при магистралите с две и три платна и в градския трафик. Базираната на радар SBZA непрекъснато следи критичните 3,5 до 5 метра „сляпа зона“ която обикновено не се вижда в страничните огледала. Както LCA тя предупреждава в съответното външно огледало.


Enlarge

Асистент за паркиране

Използвайки предни и задни сензори асистентът за паркиране може да установи наличие на удобни места за паркиране и след това с използване и след това с визуални инструкции изобразявани на централния дисплей да ви води. С натискане на бутон се включва системата която установява и препятствия. Както писмени, така и визуални графики индикират ъглите на завъртане на волана и посоката. Резултатът е перфектно паркиране, дори в тесни пространства.


Enlarge

Камера за обратно виждане (RVC)

Широкоъгълен поглед към задната част, автоматично активиране с включване на задна предавка. Изгледът е установен така че задната броня е позициониращ водач на цветния дисплей. Това ви позволява да установите къде точно сте като виждате всякакви потенциални обекти или опасности.


Enlarge

SAFETEC® – Цялостна безопасност

Opel има интегриран подход към безопасността. Всички активни и пасивни системи които имат принос към намаляването на опасностите при шофиране се наричат с едно име: “SAFETEC®”. Резултатът е кохерентна и ефективна защита на всички в автомобила.

 

Вижте SAFETEC® за


Enlarge

Паркирането е просто

Оставете ADAM да паркира вместо вас! След като веднъж намери място просто дръжте ръцете си на волана, вашият ADAM ще ви съобщава кога да ускорявате, спирате или кога да сменяте предавка за префект и спокойни маневри.

 

Вижте асистента за паркиране II