Opel Design – Външен дизайн: Наградата red dot award за ADAM през 2013

ПОЛЗИТЕ ОТ ПРЕВЪЗХОДНИЯ ВЪТРЕШЕН ДИЗАЙН.

Нашият нов стилистичен език доведе до истинска лавина от награди. Дебютът му бе отбелязан с премиерата на Opel Insignia през 2009 година, a развитието му продължи при Astra, Meriva, Zafira Tourer, Mokka и новата Corsa. Горди сме, че отличията не идват само от страна на автомобилните експерти, а и от масовата аудитория. В крайна сметка именно тя е тази, за която са предназначени нашите автомобили. Изключително позитивните отзиви ни дава повече увереност да продължим да създаваме интелигентни, изненадващи и новаторски модели.

Enlarge

Характерни емблематични светлини

Новият дизайн се отличава както през деня, така и през нощта. Емблематичните „криловидни” очертания на дневните светлини са отразени и в оформлението на задните светлини. Тази динамична тема ще откриете и в интериора, където личи в предната част на арматурното табло.


Enlarge

Съчетание от пластична артистичност и германска прецизност

Плавните, меки повърхности се съчетават с прецизни, ясно очертани линии. Eлегантните плавни форми придават мускулесто, динамично излъчване, което подчертава новаторската технологична същност на автомобила. Целта е стилистичният език да акцентира върху най-важните елементи от автомобила – техническа прецизност и емоция.


Enlarge

Аеродинамично предимство

Разходът за преодоляването на въздушното съпротивление съставлава 13 процента от консумацията на гориво на средностатистическия автомобил. Това означава, че добрата аеродинамика може да доведе до чувствително подобрение във вашия бюджет. В същото време създаването на дизайн с добра аеродинамика е своеобразно съчетание от изкуство и наука. Тка например, Opel Astra е прекарала в аеродинамичния тунел 600 часа за оптимизация на обтекаемата й каросерия. Вариантът ecoFLEX на свой ред има активни аеродинамични щори на предната решетка, които се затварят автоматично при движение с висока скорост и намаляват завихрянето на въздуха около каросерията.