Дизайн – Стилистичният език на Opel
Opel – Ергономия и инфоразвлекателни системи

Ергономия и инфоразвлекателни системи

Екранът и най-важните функции на вашия смартфон на сензорния екран на автомобила

Автомобилът среща смартфона
Opel – Новаторска енергия

Новаторска енергия

Открийте многобройните ползи от нашия новаторски дух.

Потопете се в свят от нови решения
Opel – Устойчива мобилност

Устойчивост

Tехнологии, които опазват околната среда и намаляват разхода на гориво.

Как да намалите въздействието си върху околната среда?
Opel – Концептуални автомобили

СЪЧЕТАНИЕ ОТ ПЛАСТИЧНА АРТИСТИЧНОСТ И ГЕРМАНСКА ПРЕЦИЗНОСТ.

Вие несъмнено искате да виждате и чувствате качеството на автомобила, който използвате. Затова ние държим всеки детайл от вашия автомобил да бъде перфектен в своята форма и функция. Tова е и есенцията на новия стилистичен езек на марката Opel, отразен в мотото “Съчетание от пластична артистичност и германска прецизност”.

 

Новият стилистичен език стъпва на основата на дълга и успешна дизайнерска традиция в Opel. Opel е първата европейска автомобилна компания, която създава и показва свои концептуални модели, започвайки с Experimental GT през 1965 година. Европейският дизайнерски център е разположен в Рюселсхайм, в самото сърце на компанията и обединява трите дизайнерски екипа на Opel – външен дизайн, вътрешен дизайн и авангарден дизайн, всеки от които може да работи тясно с водещите инженери на компанията за постигане на пълен синергичен ефект. Към момента в това растящо дизайнерско звено в Рюселсхайм работят около 350 човека.

 

В дизайнерското студио за външен дизайн новаторски идеи се превръщат в двуизмерни скици преди бързо да възприемат триизмерна форма в компютрите на специалистите по моделиране. Докато при повечето конкуренти екипът по моделиране е част от конструкторския отдел, при нас той е част от дизайна и това е значително предимство.

 

Студиото за вътрешен дизайн работи в тясно сътрудничество с екипа външен дизайн и с екипа на конструкторите. Той има грижата за цветовото оформление и избора на материали, компоненти и за цялостното качествено и стилистично оформление на вътрешното пространство.

 

Отделът за авангарден дизайн гледа по-напред в бъдещето (над 4 години). Tук се извършва разработката на концептуалните модели и се изпитват авангардните решения в дизайна. Така например вратите на Meriva са дело на отдела за авангарден дизайн.

Enlarge

Външен дизайн

Бъдете горди с вашия автомобил! Променяйки нашия стилистичен език успяхме да добавим още повече емоционалност в марката Opel. Вълнуващият технологичен напредък и вдъхновяващата динамика на автомобилите се отразява в самоуверената пластика на формите и плавните повърхности, подчертани от прецизно пресичащите се линии.

 

Уникални черти в дизайна като мотивите на „рилото” и „острието” също подчертават динамичния характер на автомобилите на марката. Крайният резултат е мускулеста и динамична, но едновременно с това елегантна и грациозна осанка.


Enlarge

Вътрешен дизайн

Ние обмисляме всеки детайл от вътрешното пространство по-добре откогато и да било и издигаме цветовете, материите и повърхностите на ново ниво на емоционалност и качество. Eкспресивните стилистични черти във външността намират своето продължение и в интериора със стилното, обгръщащо предните места арматурно табло.

 

Тук можете да се насладите на внимателно планирани ергономични решения и висококачествени материали, приятни за докосване и способни да издържат в продължение на години. Няма остри ръбове – само перфектни преходи между елементите. И най-малкият детайл е обмислен и създаден за дълги години задоволство при употреба.


Opel дизайн – Крайъгълни камъни

Крайъгълни камъни

“Една автомобилна марка може да спечели клиентите и тяхната лоялност – за период от над 110 години, само ако успее да изгради силни емоционални връзки,” споделя Марк Адамс, вицепрезидент дизайн на Opel / Vauxhall. Първият дизайнерски център на Opel е изграден в Рюселсхайм още през 30-те години. От този момент нататък, Opel става популярен със своите автомобили с изискан дизайн и новаторски технологии. Тук са някои от нашите най-важни и влиятелни от гледна точка на дизайна модели.