Opel - Design Milestones
Крайъгълни камъни на Opel в новаторството

Крайъгълни камъни в новаторството

Вижте кратък подбор на решенията, показани за първи път от Opel

Крайъгълни камъни на Opel в новаторството
Крайъгълни камъни на Opel – Устойчива мобилност и екологични решения

Зелени крайъгълни камъни

Традициите на Opel в отговорното отношение към околната среда имат дълга история.

Крайъгълни камъни на Opel в устойчивата мобилност

КРАЙЪГЪЛНИ КАМЪНИ В ДИЗАЙНА.

От самото начало дизайнът на Opel се обуславя от емоционалната привлекателност и авангардния инженеринг. Запознайте се с нашите бляскави традиции, довели до новия стилистичен език, съчетаващ пластичната артистичност и германската прецизност.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Astra OPC Extreme, 2014 година

Astra OPC Extreme, 2014 година

Създадена на основата на състезателния болид Astra Cup, Opel Astra OPC Extreme е най-мощната и най-бърза шосейна версия на Astra до този момент. Подобрената аериодинамика, ефективният спойлер на покрива, елементите от въглеродни влакна в колелата и каросерията и допълнителна защитна клетка със специални спортни седалки Recaro – всичко това обещава екстремно удоволствие зад волана.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Monza Concept, 2013 година

Monza Concept, 2013 година

Концептуалният модел Monza показва какво могат да очакват в бъдеще клиентите на Opel – спиращ дъха дизайн и радикално нов ссят от контролни прибори и инфоразвлекателни системи. Със своята отлична аеродинамика, комбинацията от леки материали и решения за устойчива мобилност в областта на задвижването, Monza Concept демонстрира и превъзходна енергийна ефективност.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - ADAM, 2012 година

ADAM, 2012 година

Впечатляващо динамичен и безкрайно индивидуален, Opel ADAM демонстрира върха на себеизявата в автомобилната област на автомобилното изложение в Париж през 2012 година. Перфектният градски автомобил - свеж, индивидуален, шикозен и винаги на гребена на творческата вълна.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Cascada, 2012 година

Cascada, 2012 година

Фин, елегантен и желан, Opel Cascada възражда чара на пътуването под открито небе по нов начин. Великолепно конструиран и оборудван автомобил, който отрежда нова роля на кабриолета като пректичен всесезонен автомобил, оставайки верен на философията на марката Opel за създаване на достъпни автомобилни мечти.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Mokka, 2012 година

Mokka, 2012 година

Малко, но пълноценно издание с целия чар на големите SUV модели, но по-икономично и практично от тях. Opel Mokka cъздаде нов клас автомобили с пълна свобода за приключения. Идеалният извънградски автомобил за града или перфектното градско средство за извънградски пътешествия? И в двата случая – един сигурен победител.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - GTC Paris, 2010 година

GTC Paris, 2010 година

Представен на автомобилното изложение в Париж, този концептууален модел е създаден да отрази най-емоционалните страни на марката Opel. Хечбекът с три врати е изчистен и динамичен, семпъл и експресивен и през цялото време – ярък и емблематичен. В пълно съответствие с фирмената ДНК на Opel, моделът е достъпен автомобил мечта, призван да демонстрира енергията на марката.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Flextreme GT/E, 2010 година

Flextreme GT/E, 2010 година

Концептуалният Opel Flextreme GT/E отразява качествата, характеризиращи новата енергия на марката Opel – емоционален чар, енергийно ефективна и екологична динамика, съчетани с експресивен дизайн и конструирани с германска прецизност.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Meriva, 2010 година

Meriva, 2010 година

Meriva продължава отличеният с многобройни награди стилистичен език на марката Opel – съчетание от пластична артистичност и германска прецизност, представен успешно при Insignia през 2008 година, а по-късно и при Astra. В допълнение към експресивните форми, Meriva предлага новаторска функционалност като системата на задните седалки FlexSpace®, окачените отзад задни врати FlexDoors® и адаптивната система FlexRail® за съхранение на вещи в интериора, които превръщат модела в истински автомобилен шампион по гъвкавост.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Astra, 2009 година

Astra, 2009 година

Новият Opel Astra представя в компактния клас своя собствена интерпретация на отличения с многобройни награди стилистичен език на марката. Изразителният силует в стил спортно купе и елегантните детайли придават на автомобила свеж спортен дух. Eлегантните пропорции са в основата на мощна осанка с изтеглена напред кабина, силно скосено челно стъкло и снижаваща се назад линия на покрива, добавяйки вълнуващ акцент към традиционните хечбек форми.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Insignia, 2008 година

Insignia, 2008 година

Новият топмодел на Opel в лицето на Insignia отбелязва своя дебют на международното автомобилно изложение в Лондон. Със своя революционен дизайн и усъвършенствани технологични решения, Insignia прави качествен скок към подмлядяване на марката. Малко след премиерата моделът е обявен за „Европейска кола на годината” 2009 като признание за отличния дизайн, новаторски решения, безопасност и комфорт. Insignia въплъщава новия стилистичен език на марката под мотото “съчетание от пластична артистичност и германска прецизност”.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Flextreme, 2007 година

Flextreme, 2007 година

Концептуалният модел Flextreme е първото приложение на революционната електрическа система за задвижване E-Flex на GM и Opel. Той прави и следващата крачка в развитието на новия стилистичен език, представен за първи път при GTC Coupé. С окачените в задната част задни врати, осигуряващи комфортен достъп до интериора, големия прозрачен покрив и двете крила на задния капак, които се отварят първо настрани и после нагоре, концептуалният модел продължава традициите на Opel в създаването на особено гъвкави и практични каросерийни концепции.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Zafira, 1999 година

Zafira, 1999 година

Тайната на модела се нарича Flex7. Благодарение на тази уникална система става възможно Zafira да се превърне от двуместен в седемместен модел (и обратно) лесно и бързо без необходимост от демонтаж и местене на седалки. Започвайки със Zafira, Opel взема решение за превръщане на гъвкавостта на вътрешното пространство в ключов елемент в дизайна на всичките си модели.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Tigra, 1994 година

Tigra, 1994 година

Динамичното спортно купе Opel Tigra отбелязва своя дебют, използвайки основата на едноименната концептуална студия и технологичната платформа на второто поколение Opel Corsa B. Моделът Opel Tigra Twin Top бе отличен с наградата ”Кабриолет на годината” 2004 на автомобилното изложение в Женева.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Corsa, 1993 година

Corsa, 1993 година

Моделът Corsa B отбелязва пазарния си дебют през 1993 година и бързо се превръща в един от най-успешните модели на марката Opel в световен мащаб. Стилният дизайн и просторният интериор се съчетават перфектно с отличните динамика и икономичност.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Calibra, 1989 година

Calibra, 1989 година

Opel предизвиква сензация на автомобилното изложение във Франкфурт през 1989 година с изчистения, аеродинамичен дизайн с рекордно нисък коефициент на въздушно съпротивление от 0.26. Моделът е фин и привлекателен, но едновременно с това интелигентен и достатъчно просторен за четирима възрастни и техния багаж. Съчетанието от красота и функционалност играе ключова роля за големия успех на Calibra и на марката Opel като цяло през следващите години.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - GT, 1968 година

GT, 1968 година

След успеха на модела Experimental GT, Opel решава да пусне в производство серийна версия, използвайки подовата платформа от следващото поколение на модела Kadett. През 1968 година Opel GT се превръща в първия европейски концептуален автомобил, достигнал до едросерийно производство.

Крайъгълни камъни в дизайна на Opel - Kadett B Coupe, 1966 година

Kadett B Coupe, 1966 година

Вдъхновен от популярните в САЩ модели с каросерия тип „fastback”, този модел бързо се превръща в един от най-успешните за марката Opel от гледна точка на обема на продажбите. Kadett B Coupe се изнася в 120 страни по целия свят, включително и в САЩ.