Напреднала технология
IntelliLux® Matrix LED предни светлини
Новият Opel Corsa разполага с най-добрите в класа предни светлини, които осигуряват оптимална видимост и автоматична адаптивност към обкръжаващата среда, за да се избегне заслепяването на насрещно движещите се автомобили и максимална осветяемост на пътното платно. С 14 сегмента и нов дизайн, IntelliLux® Matrix LED фарове ви дава увереност при всякакви условия!
 
Opel Drive Assist
Функцията за активно центриране в лентата на движение като част от Opel Drive Assist следи маркировката и фино коригира волана при необходимост, за да поддържа новия Opel Corsa в средата на лентата. По този начин шофирането по главни пътища е по-безопасно, по-щадящо за водача и по-приятно. 
Адаптивен круиз контрол
Когато е активиран, адаптивният круиз контрол ускорява и спира автоматично, поддържайки вашия Opel Corsa на зададеното разстояние от колата отпред постоянно, за по-безопасно, по-комфортно и релаксиращо пътуване. 
Разпознаване на пътни знаци
Усъвършенстваната система от камери на новия Opel Corsa разпознава пътни знаци и удобно ги извежда на екрана пред водача. Това означава, че каквото и да се случва на пътя около вас, няма да пропуснете знак за скорост!
 
Автоматично аварийно спиране
Системата за автоматично аварийно спиране на Opel Corsa наблюдава пътя пред вас, предупреждавайки водача в случай на възможен инцидент и активно задейства спирачките, в случай че не се предприеме действие. Системата разпознава както автомобили, така и пешеходци и осигурява допълнително спокойствие в натоварената градска среда. (Системата е активна при скорост от 5 км/ч до 140 км/ч) 
Известяване за автомобил в „сляпата“ зона
Асистентът за наличие на автомобил в „сляпата“ зона работи между 12 км/ч и 140 км/ч и постоянно следи пространството около автомобила. Индикаторите, разположени в страничните огладела за задно виждане, светват, за да ви предупредят, когато има автомобил в „сляпата“ зона, който е възможно да не видите , което прави пътуванията по-безопасни и по-удобни.