Opel Vivaro - Безопасност

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ПЪЛНА ЗАЩИТА.

Независимо от това какво транспортира вашият Opel Vivaro и без значение кой се вози в него – направили сме всичко възможно, за да подобрим и повишим степента на безопасност без негативно отражение върху икономичността, ефективността и комфорта.

Enlarge

Active safety

Мерките за активна безопасност включват:

 • Електронна система за стабилност (ESC)
 • Антиблокираща система на спирачките (ABS)
 • Електронно разпределение на спирачното усилие (EBD)
 • Система за подпомагане потегленето на наклон (HSA)
 • Контрол на сцеплението (TC)
 • Система за стабилност на прикачния товар (TSP) (допълнително при инсталиран теглич)

 

Това по принцип е много за всеки ван в класа, но Opel Vivaro предлага още повече. Така например, неговата система ESP®Plus включва също:

 • Aдаптивен контрол на стабилността в зависимост от натоварването (Adaptive load control). Системата адаптира действието на ESC в зависимост от това дали автомобилът пътува с пълен, с половин товар или празен (серийно оборудване).
 • Система за намаляване на опасността от преобръщане (Roll Over Mitigation). Системата непрекъснато следи поведението на автомобила с помощта на сензорите на ESC и се намесва при опасност от преобръщане.
 • Хидравлична система за подпомагане на водача при внезапно спиране (Hydraulic Brake Assist). В критични ситуации на пътя системата увеличава до максимум спирачното усилие, спомагайки за намаляване на спирачния път.

Enlarge

Системи за пасивна защита

Серийното оборудване за пасивна защита включва:

 • Фронтална въздушна възглавница за водача
 • Предупреждение за незакопчан предпазен колан на мястото на водача
 • Предпазни колани с ограничители на усилието на първия ред седалки
 • Предпазни колани с устройства за притягане на първия ред седалки
 • Опора за главата на седалката на водача със защита от травми от камшичен удар
 • Система против „гмуркане” под предпазния колан на седалката на водача
 • Предпазни колани с ограничители на усилието (на задните седалки)
 • Точки за монтаж на 2 детски столчета ISOFIX при версията фургон с двойна кабина Crew Van

 

Фронталните за пътниците отпред, както и страничните въздушни възглавници и страничните въздушни завеси отпред се предлагат допълнително при всички версии


Enlarge

Огледала за следене на мъртвия ъгъл

Външните огледала за обратно виждане с двойни лещи намаляват опасността от инцидент със скрити в „мъртвите ъгли” участници в движението и разполагат с отделно по-ниско монтирано огледало с допълнителна видимост при изпреварване и асферична външна секция за по-добра видимост на далечно разстояние. Уникалното широкоъгълно огледало, разположено в сенника на пътника до водача на свой ред дава отлична видимост при маневри на сложни кръстовища.


Система за следене на налягането в гумите (TPMS)

Системата TPMS повишава безопасността чрез установяване и на най-малката загуба на налягане в гумите по време на път. При активиран сензор сигналната светлина на арматурното табло предупреждава ясно за опасността от пълна загуба на налягане.


Enlarge

Защита на пешеходците

Opel Vivaro изпълнява изискванията за защита от травми в областта на краката на пътниците благодарение на оптимизираната зона около бронята. Податливият на деформации преден капак и разположените под него компоненти, в допълнение на осигуреното свободно пространство за деформация гарантират ефективна защита в зоната на главата на пешеходеца.


Алармена система

Алармената система на Opel за Vivaro е конструирана в съответствие с изискванията на Motor Insurance Repair Research Centre, Thatcham UK и е оценена с индекс „E” за безопасност над средното. Системата се активира при опит за насилствено проникване в автомобила с включване на клаксона и предупредително мигане на светлините. С цел предотвратяване на изтощаването на акумулатора, системата разполага със свой собствен енергиен източник.


Блокиране на заключването

Заключването на предните врати може да бъде блокирано с помощта на заводската система за блокиране на Opel. Tя спомага за подобряване на сигурността на автомобила и обезкуражава допълнително опитите за кражба.