Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

EФЕКТИВЕН ИЗБОР НА ЗАДВИЖВАНЕ.

Повишен въртящ момент на ниски обороти в съчетание с намален разход на гориво и емисии. Звучи невъзможно? Opel Movano предлага именно това със своята гама от високоефективни варианти по отношение на двигателите1. Изберете най-подходящия за вашите нужди и го комбинирайте с желания от вас вариант на каросерията.

Enlarge

Гама от двигатели

Turbo или BiTurbo? 2.3-литровите дизелови двигатели common rail, задвижващи гамата на Opel Movano vans and conversion models са с мощност от from 81 кВт (110 к.с.) дo 120 кВт (163 к.с.) и отразяват последната дума на технологиите от всяка гледна точка. Независимо от какво се нуждаете, ние ще ви предложим подходящ избор от мощни, тихи и икономични двигатели. Просто ни дайте вашите изисквания към мощността и разхода, а ние ще ви осигурим перфектната комбинация от икономичност, качество и надеждност, която да ги задоволи.


Enlarge

Модел ecoFLEX

Подобно на двигателите BiTurbo, моделът 2.3 CDTI ecoFLEX с мощност 81 кВт (110 к.с.) cе предлага серийно със система Start/Stop за значително намаляване на разхода в условия на натоварено градско движение.


BiTurbo технология

Високотехнологичните BiTurbo двигатели на Opel Movano cъчетават предимствата на малкия турбокомпресор (бърза реакция и висока мощност и въртящ момент на ниски обороти) с тези на големия турбокомпресор (висока мощност и въртящ момент) при работа на високи обороти. Двойният междинен охладител гарантира чист и ефективен горивен процес. Крайният резултат е постоянна висока тяга от ниските обороти, високи показатели на мощността при високи обороти и отлична икономичност.


Режим ECO

Серийният при двигателите BiTurbo режим ECO дава възможност за икономия на гориво до 10%. Режимът ECO се включва с бутон на арматурното табло и се обозначава със светлинен сигнал върху контролните прибори. При режим ECO

 

• въртящият момент и мощността на двигателя се намаляват,
• реакцията на педала на газта се променя,
• индикаторът за превключването на предавките сигнализира за преминаване на по-висока предавка с цел пестене на гориво,
• характеристиките на работа на климатичната инсталация се променят.

Можете да изключите временно режима ECO с подаване на пълна газ или постоянно с бутона.

Поради технически причини, режимът ECO не може да се комбинира с функцията за повишаване на оборотите на празен ход.


Enlarge

6-степенна ръчна трансмисия

Всички двигатели се предлагат серийно с 6-степенна механична трансмисия. В среанение с 5-степенната трансмисия тя предлага по-нисък разход на гориво и подобрени динамични характеристики благодарение на по-големия брой и по-доброто разпределение на предавателните числа. Механизмът за превключване и усъвършенстваната синхронизация гарантират изключително качествена смяна на предавките.

 

Трябва да се отбележи и серийният при всички модели светлинен индикатор за смяна на предавките. Tой е разположен в блока на контролните прибори и посочва оптималното време за смяна, гарантиращо нисък разход на гориво.


Enlarge

6-степенна трансмисия Easytronic®

Допълнително предлаганата 6-степенна механична автоматизирана трансмисия Easytronic® предлага високия комфорт на превключване на автоматичните предавателни кутии без да повишава разхода на гориво в сравнение с механичните трансмисии. Функцията Easytronic® позволява ръчна смяна на предавките във всички режими на движение и разполага и със зимна програма. 6-степенната механична автоматизирана трансмисия Easytronic® се предлага в съчетание с 2.3 CDTI ECOTEC® с мощност 92 кВт (125 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.).


Задвижване за външни агрегати и прикачен инвентар

Допълнителното задвижване за външни агрегати и прикачен инвентар от двигателя се предлага при всички модели на Opel Movano. За по-тежки приложения се предлага задвижване с изход от трансмисията при всички модели със задно предаване RWD.


1:

Movano фургон и двойна кабина:

Разход на гориво в л/100 км: градски цикъл 10.8–7.2, извънградски цикъл 8.9–6.5, смесен цикъл 9.5–6.8; емисии на CO2 в г/км: cмесен цикъл 248–177.

 

Трансформирани модели Movano:

Разход на гориво в л/100 км: градски цикъл 10.8–7.4, извънградски цикъл 9.2–6.8, смесен цикъл 9.7–7.0; емисии на CO2 в г/км: месен цикъл 255–184.

 

В съответствие с нормите R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимите версии).