Opel Insignia Country Tourer - Поведение на пътя

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ПРОСТРАНСТВО, ИЗЯЩЕСТВО И МОЩ

Opel Insignia Country Tourer предлага най-доброто от изпитаните технологии с мощ, комфорт и динамика на пътя, създадени да доставят удоволствие от шофирането във всяко отношение.

 

Научете повече подробности за отличното поведение на пътя и технологичните нововъведения в Insignia Country Tourer като системата на окачването FlexRide и двойното предаване Adaptive 4x4, както и за свързаните с тях модерни трансмисии.

Enlarge

Окачване FlexRide

Водещата в класа система на окачването с електронно управление е естествена част от Insignia Country Tourer. Управлението на системата Drive Mode Control реагира светкавично на променящите се условия в реално време, като в екстремни условия на пътя окачването FlexRide автоматично съобразява работата на безстепенното управление на работата на амортисьорите Сontinuous Damping Control (CDC) с действиeто на 4-каналната ABS и електронното разпределение на спирачното усилие, системата за контрол на сцеплението с пътя ТС (Traction Control) и електронната програма за стабилност ESP®Plus за осигуряване на възможно най-високата степен на активна безопасност.

 

При нормални условия на пътя водачът може да избира между режимите на работа Sport, Tour и Normal, за да настрои характера на окачването съобразно своите предпочитания и настроение. Възможно е също да въведете личните си изисквания и в настройките на режима Sport, за да постигнете абсолютно индивидуално поведение на пътя.

 

Tази изключително интелигентна електронна система се допълва перфектно от механиката на ходовата част. Предлаганото по желание окачване HiPerStrut на предния мост практически премахва вредното въздействие на силовото предаване върху управлението при ускорение и изолира нежеланите сътресения в кормилната уредба вследствие на неравностите по настилката. Oт друга страна, многозвенното задно окачване отговаря перфектно на системата FlexRide, създавайки едно балансирано цяло, което гарантира отлична безопасност, комфорт и удоволствие на пътя.


Enlarge

Предно предаване или система Adaptive 4x4

Insignia Country Tourer може да се поръча с предно предаване или със система Adaptive 4x4, която осигурява отлично поведение независимо от пътните условия. При тази система въртящият момент на двигателя се разпределя автоматично не само между предния и задния мост, но и между лявото и дясното задни колела, гарантирайки максимална степен на сцепление, стабилност и отлична динамика на пътя.

 

Тези, които желаят да се насладят на изключителното технологично съвършенство на предното окачване HiPerStrut на Opel, могат да го поръчат в съчетание с двигателя 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection със 184 кВт (250 к.с.) и максимален въртящ момент 400 Нм.

 

Системата Adaptive 4x4 е напълно интегрирана със системата на окачването FlexRide и всички останали електронни системи за контрол на поведението на пътя на Opel Insignia Country Tourer.


Издръжлива осанка и плавна тяга

За задвижването на Opel Insignia Country Tourer се грижат четири отлични двигателя – иберете кой от тях ви подхожда най-добре. Плавната, цивилизована мощ и огромният запас от въртящ момент, вливащ се в системата Adaptive 4x4 на Opel ви дава привилегията да пътувате със стил без това да ви струва цяло състояние.

 

Научете повече …


Новото поколение двигатели Turbo ECOTEC® Direct Injection

Insignia Country Tourer представя и изцяло новото поколение бензинови двигатели Opel. Изпълняващият изискванията на нормата Euro 6 двигател 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection (директно впръскване и искрово запалване на горивото) демонстрира екологично чиста мощ от 125 кВт (170 к.с.) и максимален въртящ момент до 280 Нм (с функция overboost) които са сред най-добрите постижения в този клас. Агрегатът осигурява великолепно плавно ускорение и висока тяга от ниски обороти с минимално ниво на шума, cъчетани с висока максимална мощност и сред най-ниските сред двигателите с тази кубатура показатели по отношение на разхода на гориво и емисиите на CO2.

 

По-големият брат 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection развива извънредно ефективна мощност от 184 кВт (250 к.с.) и максимален въртящ момент до 400 Нм. Tова го прави в най-добрия представител на класа по показатели на мощността и въртящия момент, но подобно на версията с работен обем 1.6 литра, този двигател налага нови стандарти и по отношение качеството на работните характеристики. И не на последно място, неговият висок въртящ момент отговаре прекрасно на приключенския характер на Insignia Country Tourer.


Дизелови двигатели

При Opel Insignia Country Tourer можете да очаквате върхово качество на работните характеристики независимо от вида на предпочитаното от вас гориво. Новата версия на Insignia предлага избор от два модерни дизелови агрегата с извънредно ниско ниво на емисиите и разхода на гориво, които задвижват изискания сrossover с минимален шум и максимална икономичност. Могъщият 2.0 BiTurbo CDTI осигурява висока ефективност със своите 143 кВт (195 к.с.) и 400 Нм максимален въртящ момент с помощта на два турбокомпресора, които работят заедно или поотделно, за да осигурят оптимална мощ и икономичност по всяко време. Двигателят 2.0 CDTI също не страда от липса на динамика, съчетавайки максимална мощност от 120 кВт (163 к.с.) с въртящ момент, достигащ 350 Нм (380 Нм с функция overboost). И двата двигателя се предлагат в комбинация с изключително компактната и ефективна 6-степенна автоматична трансмисия на Opel. Ако предпочитате механичните предавателни кутии, отговарящият на нормата Euro 6 агрегат 2.0 CDTI с мощност от 125 кВт (170 к.с.) и технология BlueInjection е една прекрасна екологична алтернатива.


Enlarge

Технологията ecoFLEX

Ако се стремите активно към намаляване на емисиите в атмосферата, ние също сме привърженици на тази кауза. Добрата новина е, че технологията ecoFLEX ви дава възможност да го постигнете чрез вашата Opel Insignia Country Tourer. Както при отговарящите на стандартите Euro 6 двигатели 1.6 Turbo ECOTEC® Direct Injection и 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection, така и при 2.0 CDTI със 120 кВт (163 к.с.), системата Start/Stop на Opel намалява емисиите до нула, изключвайки двигателите в момента, в който автомобилът спре.


Enlarge

Трансмисии

Всички трансмисии на Opel Insignia Country Tourer са 6-степенни. Автоматичните предавателни механизми разполагат с функция ActiveSelect® за ръчна смяна на предавките. 6-степенните механични трансмисии са оптимизирани за постигане на по-ниско вътрешно триене и по-прецизно превключване. Като цяло резултатът от отличната конструктивна архитектура и прецизността на всички трансмисии е по-спокойно, по-икономично и по-приятно пътуване.


1:

Разход на гориво в градски условия 11.5–4.7, извънградско 6.6–3.8., cредно 8.4–4.5 л/100 км. Средни емисии на CO2 - 197–119 г/км.

 

В съответствие с регламенти R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимата версия)