Opel Insignia Country Tourer - Комфорт

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

НОВО ИЗМЕРЕНИЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО, КОМФОРТА И УДОБСТВАТА.

Opel Insignia Country Tourer съчетава висококачествени материали и най-добрите постижения в ергономията и технологиите, за да предостави цялостно и дълготрайно усещане за удобство на водача и пътниците.

Enlarge

Спортна седалка AGR за водача и пътника до него

Удобството на седалките е задължително условие независимо от разстоянията, на които пътувате. С широки възможности за настройка, включително лумбална опора и регулируема опора за бедрата, опционалните седалки сертифицирани от германската организация AGR (Дружество за здрави гърбове), експертен център по ергономия на седалките, ви позволяват прецизна настройка за индивидуалните изисквания на комфорта.

 

Във върховата версия перфорираната кожа в черно и бежово, с отопление и вентилация и управление с докосване на бутон и памет ви пренасят в най-високата категория на лукс. Но дори седалките с ръчна настройка и тапицерия с тъкан осигуряват същото ниво на ортопедичен комфорт.


Enlarge

Отопление, вентилация, климатична инсталация и отопляем кожен волан

Oтопляем кожен волан? Регулиране на отоплението и вентилацията на седалките? Ще откриете всички бутони за тяхното управление удобно групирани заедно непосредствено до регулаторите на климатичната инсталация и отоплението на стъклата. Двузоновата климатична инсталация с електронно управление използва чувствителни на докосване капацитивни дисплеи и позволява лесен и интуитивен контрол на функциите с изключително удобство за водача и неговия спътник. Всичко това означава повече комфорт – с топлината в студените зимни утрини и хладния полъх в горещите летни следобеди.


Enlarge

Система Advanced Park Pilot

Използвайки сензорите в предната и задната част на автомобила, системата за паркиране Advanced Park Pilot открива подходящите свободни места и ви помага с маневрите с нагледни инструкции на екрана на арматурното табло. Системата се включва с бутон, управлява се от компютър и се съобразява с препятствията при маневриране. Подходящият ъгъл на завъртане на волана и посоката на маневрите се изобразяват на екрана графично и с текст, а резултатът е винаги перфектно успоредно паркиране и в тесни пространства.


Enlarge

Eлектромеханична ръчна спирачка

Eлектромеханичната ръчна спирачка в новия Opel Insignia се задейства само с натискане на бутон и предлага едновременно повишаване на сигурността при паркиране и улесняване на водача. В съчетание със системите Hill Start Assist и Hill Hold, които предотвратяват нежеланото движение на автомобила назад при потегляне на наклон, тя ви позволява да тръгнете плавно, леко и с максимална безопасност.


Enlarge

Функция Open & Start

Системата за достъп без ключ на новия Opel Insignia Country Tourer предлага удобство при ежедневна употреба и осигурява надеждна защита срещу кражба. Open & Start разпознава потребителския модул UID (User Identification Unit) у водача чрез специални антени в дръжките на предните врати и броня, след което отключва всички врати в момента, в който бутонът на някоя от дръжките бъде натиснат. За стартиране на автомобила без ключ, модулът UID се разпознава от антени, разположени в купето. Традиционната ключалка на запалването липсва, а воланът се заключва и отключва по електронен път. Двигателят се стартира и изключва без необходимост от ключ – само с използване на бутона START/STOP. При необходимост, вратата на водача може да бъде отключена ръчно с вградения в модула UID сгъваем ключ.


Enlarge

Интелигентни решения за съхранение

В Opel Insignia Country Tourer традиционните отделения и джобове за вещи са разположени удобно на една ръка разстояние от водача и пътниците. На разположение са джобове на гърбовете на седалките, джобове във вратите, отделение за вещи на водача, поставки за напитки отпред и отзад, голяма жабка и пространство в централния подлакътник на задните седалки. Искате да използвате вашия компютър или друго електронно устройство? Налице е допълнителна възможност за контакт с 230 V в конзолата на пода.


Гъвкаво багажно пространство

Големият заден капак и ниският под на багажното пространство правят товаренето на Opel Insignia Country Tourer лесно и удобно. Обемите могат също да се конфигурират много лесно и просто – само за няколко секунди разделената в отношение 60:40 задна седалка дава възможност за сгъване и превоз на дълги предмети без необходимост от демонтаж на опорите за глава. При пълно сгъване максималният обем достига внушителните 1 530 литра.

 

Дори при напълно заети задни седалки, багажникът предлага пълни 540 литра, достатъчни за бизнеса, свободното време и семейството. За защитата на багажника и вътрешното пространство се грижат четирите халки за фиксиране на багажа.

 

Полезно удобство, което улеснява живота е допълнително предлаганият при Insignia Country Tourer подвижен под на багажника. Изтеглете го при товарене, после го плъзнете обратно с лекота и отново го изтеглете, за да разтоварите максимално удобно. Много е просто. Край на опасността от болки в кръста от вдигане на тежки и неудобни чанти и предмети.


Система FlexOrganizer®

Тази модулна система е изградена от множество елементи за транспорт и съхранение, предлагащи максимална гъвкавост и практичност.

 

В основата на системата FlexOrganizer® са серийно монтираните в страничните стени на багажника релси. Към тях могат да се прикрепят различни преградни елементи, кутии за съхранение, мрежи, куки и други компоненти, които да отговорят на индивидуалните ви нужди.

 

На снимката се виждат сервизния контейнер, регулируемите ленти за закрепване и мрежата за страничната стена. Металната решетка, отделяща вашия домашен любимец от багажния отсек е допълнителен аксесоар, предлаган за багажника на Opel Insignia Country Tourer.


Електрозадвижване на задния капак

Допълнително предлаганият електрозадвижван заден капак се отваря и затваря самостоятелно с помощта на хидравлична помпа – достатъчно е да натиснете бутона на външната дръжка и съответно да натиснете отвън за затваряне. Разбира се, капакът може да се управлява и дистанционно с ключа или с бутон във вратата на водача. Освен това, отварянето и затварянето може да става и ръчно.

 

Електронното управление дава възможност за програмиране на височината на отваряне така, че да се избегне удар в тавана на гаража, както и за спиране на отварянето на капака във всяко положение с натискане на бутон.