Opel Meriva - Efficiency

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

Вдъхновяваща динамика и икономичност.

Отговарящите на нормата Euro 6 бензинови и дизелови двигатели, както и предимствата на фабричната уредба за работа на газ пропан-бутан (LPG) ви очакват, за да ви отведат на мечтаното пътешествие. Дизеловите двигатели 1.6 CDTI също демонстрират нови стандарти на съвършенство – динамични, икономични и с изискани работни маниери, двигателите в гамата на модела налагат ново качествено равнище на цял един клас.

Enlarge

Opel Meriva ecoFLEX

За някои водачи опазването на околната среда е по-важна от всичко друго. Ако вие също държите на това, Opel ви предлага изключителен избор. Версията Opel Meriva 1.6 CDTI ecoFLEX с мощност 81 кВт (110 к.с.) и система Start/Stop намалява емисиите на CO2 до едва xy г/км и е най-икономичната и екологична възможност да се насладите на качествата на Opel Meriva.


Enlarge

Бензинови двигатели и двигатели на газ пропан-бутан (LPG)

Пълната гама напълно отговарящи на екологичната норма Euro 6 бензинови двигатели и агрегати на газ пропан-бутан (LPG) също е емблематичен пример за чистотата и ефективността на тези двигатели. Върховото технологично равнище и серийната система Start/Stop имат голям принос за икономията на гориво и вече се предлагат при всички бензинови двигатели с изключение на версията 1.4 Turbo LPG.

 

В пълно съответствие с тези мерки, Opel Meriva разполага също и със специално настроена 6-степенна автоматична трансмисия за двете версии на 1.4 Turbo с мощност 88 кВт (120 к.с.) и 103 кВт (140 к.с.). Като алтернатива се предлага и компактната 6-степенна механична предавателна кутия, която прави смяната на предавките още по-лека и приятна от преди.

 

Ако изберете предимствата, предлагани от версията LPG ще откриете, че наред с много по-ниската цена на газовото гориво, вие ще можете да разчитате и на удобството за моментално превключване по желание от режим на бензин към такъв на пропан-бутан и да постигате автономен пробег от около 960 км, използвайки наличните количества бензин и пропан-бутан в резервоарите.


Enlarge

Ново поколение дизелов двигател

Дизеловите двигатели 1.6 CDTI на Opel Meriva са още една стъпка напред в изцяло новото поколение агрегати, разработени от Opel. При тях очакваното ново равнище на съвършенство е постигнато и надминато, както можете да се уверите сами.

 

Двигателите с изцяло алуминиева конструкция изпълняват всички изисквания на новата норма Euro 6. Намаляването на нивото на азотните окиси (NOX) е постигнато чрез използване на технологията LNT (Lean NOX Technology), която не се нуждае от периодична поддръжка и резервоар за добавки.


Друга забележителна характеристика на новата гама от двигатели е тяхната изключително мека, лишена от вибрации и тиха работа. Динамичните показатели и плавното разгръщане на мощността на новото поколение също впечатляват - агрегатът 1.6 CDTI с максимална мощност 100 кВт (136 к.с.) и 320 Нм въртящ момент е нов еталон в своя клас по работен обем – факт, който допринася значително и за отличния характер и цялостното представяне на Opel Meriva. Версиите с мощност 70 кВт (95 к.с.) и 81 кВт (110 к.с.) налагат нови стандарти по отношение на ниския си разход на гориво и нива на емисиите. Всички двигатели 1.6 CDTI разполагат серийно със система Start/Stop.


Enlarge

Система Start/Stop

Работата на двигателя при спрял автомобил води до разход на гориво и отделяне на емисии на CO2. Системата Start/Stop на Opel автоматично изключва двигателя при спиране и го стартира в мига, в който водачът натисне педала на съединителя.


Enlarge

Tрансмисии

Opel Meriva дава възможност за избор между изключително високотехнологични трансмисии. При версията с двигател 1.4 Turbo се предлага специално настроената 6-степенна автоматична трансмисия. Ако сте почитатели на дизела, можете да се насочите към версията 1.7 CDTI, чиито 81 кВт (110 к.с.) и 280 Нм въртящ момент със сигурност ще ви вдъхновят. От друга страна компактната и модерна 6-степенна механична трансмисия прави пътуването извънредно приятно. Отличаващата се с плавно превключване 5-степенна механична предавателна кутия се предлага при версиите 1.4 Turbo LPG, както и при базовите бемзинови двигатели и дизеловите 1.3 CDTI.


1:

Разход на гориво при градско движение 9,6–4,5, при извънградско 5,8–3,7, средно 7,2–4,0 л/100 км; средни емисии на CO2 169–105 г/км.

 

1.4 Turbo LPG: среден разход на гориво в л/100 км: при градско движение 9,8 (7,8), при извънградско 6,1 (4,8), средно 7,4 (5,9); емисии на CO2 в г/км: cредно 121 (139). На пропан-бутан LPG (на бензин).

 

В съответствие с нормата R (EC) No. 715/2007 (в съответната за случая версия).