Opel Meriva - Ergonomics

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ЕРГОНОМИЯТА СЕ ОТНАСЯ ЗА ВАС.

Организацията AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), е германска медицинска асоциация, която установява стандарти относно ортопедичните изисквания за автомобилни седалки. Специалистите и бяха толкова впечатлени от Opel Meriva че връчиха престижния сертификат за целия автомобил. На практика всичко – от простота и удобството на порталните врати, до лекотата при преаранжирането на интериора и уникалната система за превоз на велосипеди FlexFix® – всичко в Opel Meriva е създадено така че да осигурява комфортен живот.

Enlarge

Система FlexDoors®

Достъпът е лесен. Преаранжирането на седалките отнема няколко секунди. Гениалното в Opel Meriva се крие в начинът по който автомобилът ви посреща и ви осигурява приятно пътуване всеки път. Просто вземете вратите FlexDoors® като пример.

 

Отварящите се на ъгъл от 84° задни врати осигуряват възможност монтажът на детски седалки, както и обезопасяването и освобождаването на децата да става много по-лесно. На практика няма врата между предните и задните седалки, а това позволява по-бърз и по-добър контрол от страна на родителите.

 

Сред останалите предимства са:

 • Слизането и качването от задните места става там където покривът е най-висок, с което се подобрява комфортът.
 • Ъгълът на отваряне на задните врати от 84º градуса позволява естествено и ергономично качване и слизане от автомобила, които се подпомагат от голямата ръкохватка на средната колонка.
 • В тесни пространство качването в автомобила е по-лесно, тъй като не е необходимо извиване на тялото при полуотворена врата.
 • Четирите степени на отваряне на вратите означават по добър контрол на този процес в тесни пространство.
 • Системата FlexDoors® улеснява товаренето и разтоварването, като например при пазаруване и превозване на нестандартен багаж.
 • Светлина, монтирана в долната част на средната колонка осветява настилката около автомобила, с което отново се улесняват пътниците.
 • Не на последно място системата FlexDoors® прави достъпът до вътрешното пространство FlexSpace® по-лесно, с което се улеснява и конфигурирането на интериора.

 

Този тип врати имат предимства в сравнение с плъзгащите се. Едно от тях е фактът че плъзгащите се врати ограничават ширината на задния мост, с което се влошават динамичните качества на автомобила. Освен това при плъзгането на вратата трябва да се премести цялата и тежест, което е особено неудобно при наклон.


Enlarge

Система от седалки FlexSpace®

Ако цените спонтанността ще оцените подобаващо FlexSpace®. Opel Meriva позволява винаги да аранжирате интериора удобно каквото и да сте планирали. А ако плановете все пак се променят внезапно? Няма проблем. Независимо дали става дума за място за до пет пътника и или големи предмети Opel Meriva ще ви ги осигури без да се налага да премествате дори и една седалка.

 

 • Външните задни седалки могат да бъдат плъзгани назад и навътре с едно движение, като по този начин се създава изобилно място за краката и раменете при конфигурация с 4 седалки
 • Сгъване с едно докосване от кабината и багажното отделение
 • Не е необходимо да се сгъват опорите за глава
 • Равно багажно пространство с обем от до 1,500 литра

Enlarge

Ергономични спортни седалки / висока позиция на седене

Независимо как шофирате или къде отивате, комфортът на седене е от жизненоважна необходимост. Opel Meriva предлага напълно ортопедичните предни седалки със следните възможности:

 

 • Механична настройка в 6 посоки (напред/назад, нагоре/надолу, наклон на долната част)
 • Активни опори за глава в четири посоки
 • Настройка на дължината на долната част
 • Лумбална опора в 4 посоки, електропневматична

 

Ергономичните предни седалки са одобрени и препоръчвани от организацията AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), германската медицинска асоциация, която установява ортопедични изисквания за автомобилни седалки.

 • Механична настройка в 6 посоки (напред/назад, нагоре/надолу, наклона на долната част)
 • Активни опори за глава в четири посоки
 • Настройка на дължината на долната част
 • Лумбална опора в 4 посоки, електропневматична

 

Висока позиция на седене

В Opel Meriva вие седите високо с комфортен обзор както напред, така и назад. Седалките осигуряват най-дългия ход при настройки по дължина и височина в класа. В комбинация с кормилната колонка с настройка във височина и дълбочина, перфектната позиция за всеки е гарантирана.


Enlarge

Задна носеща система FlexFix®

Еталонът по отношение на удобството при превоз на велосипеди се нарича FlexFix®. Системата се издърпва от задната броня и може да превозва до три велосипеда. Това е уникална технология на Opel, която освен това работи в съчетание със системата Park Pilot и спестява рискови за гърба движения. Системата спестява пространство и в гаража ви, и намалява разхода на гориво, особено в сравнение с монтирани на покрива велосипеди. Просто, но брилянтно.