Opel Insignia Sports Tourer – Поведение на пътя

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ПРОСТРАНСТВО, ИЗЯЩЕСТВО И МОЩ

Opel Insignia Sports Tourer предлага най-доброто от изпитаните технологии с мощ, комфорт и динамика на пътя, създадени да доставят удоволствие от шофирането във всяко отношение.

 

Научете повече подробности за отличното поведение на пътя и технологичните нововъведения в Insignia Sports Tourer като системата на окачването FlexRide и двойното предаване Adaptive 4x4, както и за свързаните с тях модерни трансмисии.

Enlarge

Окачване FlexRide

Водещата в класа система на окачването с електронно управление е естествена част от Insignia Sports Tourer. Управлението на системата Drive Mode Control реагира светкавично на променящите се условия в реално време, като в екстремни условия на пътя окачването FlexRide автоматично съобразява работата на безстепенното управление на работата на амортисьорите CDC Сontinuous Damping Control с действиeто на 4-каналната ABS и електронното разпределение на спирачното усилие, системата за контрол на сцеплението с пътя ТС (Traction Control) и електронната програма за стабилност ESP Plus за осигуряване на възможно най-високата степен на активна безопасност.

 

При нормални условия на пътя водачът може да избира между режимите на работа Sport, Tour и Normal, за да настрои характера на окачването съобразно своите предпочитания и настроение. Възможно е също да въведете личните си изисквания и в настройките на режима Sport, за да постигнете абсолютно индивидуално поведение на пътя.

 

Tази изключително интелигентна електронна система се допълва перфектно от механиката на ходовата част. Предлаганото по желание окачване HiPerStrut на предния мост практически премахва вредното въздействие на силовото предаване върху управлението при ускорение и изолира нежеланите сътресения в кормилната уредба вследствие на неравностите по настилката. Oт друга страна, многозвенното задно окачване отговаря перфектно на системата FlexRide, създавайки едно балансирано цяло, което гарантира отлична безопасност, комфорт и удоволствие на пътя.


Enlarge

Система Adaptive 4x4

Oтличното поведение на пътя на Opel Insignia Sports Tourer се подобрява още повече с помощта на електронно управляваната система за двойно предаване. При нея въртящия момент се разпределя автоматично не само между предния и задния мост, но и между лявото и дясно задно колело с цел постигане на максимално добро сцепление, стабилност и динамика на пътя. Допълнително предлаганата ходова част Super-Sport (при нива на изпълнение Sport и Cosmo и определени двигатели) прибавя към това конструкцията HiPerStrut на Opel в окачването на предния мост, която изолира кормилната уредба от отрицателното въздействие на високия въртящ момент на двигателя при ускорение. В тази ходова част са включени и високоефективни спирачки Brembo, както и спортно настроено окачване с намален клиренс.

 

Системата Adaptive 4x4 е напълно интегрирана с всички останали електронни системи за контрол на поведението на пътя на Opel Insignia Sports Tourer и затова работата й е много по-динамична при включен режим “Sport”.

 

Модерната система 4х4 на Insignia се предлага не само при версиите с мощни бензинови двигатели 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection, но и при изключително икономичните 2.0 CDTI със 120 кВт (163 к.с.) и 125 кВт (170 к.с.) и 2.0 BiTurbo CDTI със 143 кВт (195 к.с.).


Модерни задвижващи агрегати

Обещаваме ви мек, плавен и изобилен прилив на мощ без отрицателно въздействие върху разхода на гориво и нивата на емисиите. Реалността е още по-впечатляваща от обещанието. За новата Insignia Sports Tourer инженерите на Opel са създали изключителна гама от двигатели, съчетани с модерни технологии и ходова част, които ще ви пренесат в едно ново измерение на чистото, леко и екологично отговорно удоволствие на пътя.

 

Научете повече за това ...


Бензинови двигатели

Търсите нещо наистина специално? Чиста мощ всеки ден, която да не ощетява бюджета ви? В такъв случай обърнете внимание на 1.6 ECOTEC® Direct Injection покриващ стандарта за емисии Euro 6. Получавате 125 кВт (170 к.с.) в първия представител на новото поколение изключително екологични и икономични бензинови двигатели. Ако това не е достатъчно, по-големият брат 2.0 Turbo ECOTEC® Direct Injection ви очаква на старта със своите 186 кВт (250 к.с.) и въртящ момент от 400 Нм. И двата двигателя дават разумен отговор на изискването за достатъчно мощ при едновременно намаляване на разхода на гориво и емисиите, подобно на 1.8-литровия и преди всичко 1.4-литровия агрегат Turbo със 103 кВт (140 к.с.), които изпълнява нормата Euro 6. Tози двигател се предлага и във фабрична версия за комбинирано използване на бензин и евтиния газ пропан-бутан (LPG - Liquified Petroleum Gas). Цялостната гама от нови двигатели включва по нещо за всеки. Нещо хубаво.


Дизелови двигатели

Пълната гама от авангардни дизелови двигатели отговаря на изискванията на клиентите с нивата си на мощност от 81 кВт (110 к.с.) до 143 кВт (195 к.с.). Високотехнологичният 2.0 CDTI с мощност от 125 кВт (170 к.с.) и технология BlueInjection, за намаляване на емисиите от азотни окиси (NOX), покрива нивата на стандарта Euro 6 и се предлага с 6-степенна механична трансмисия.

 

За впечатляваща динамика, изберете невероятния 2.0 BiTurbo CDTI със 143 кВт (195 к.с.). Когато става дума за ефективно дизелово задвижване, Insignia Sports Tourer разполага със всички отговори.


Enlarge

Технологията ecoFLEX

За някои водачи опазването на околната среда е по-важно от всичко останало. Ако и вие споделяте тази позиция, Opel Insignia Sports Tourer вече ви предлага реален избор. Двигателите 2.0 CDTI със система Start/Stop на Opel Insignia Sports Tourer ecoFLEX развиват мощност съответно 103 кВт (140 к.с.) и 88 кВт (120 к.с.) и демонстрират среден разход на гориво от едва 3.7 литра с емисии на CO2 на извънредно ниско ниво от 99 г/км.

 

Благодарение на оптимизацията на настройките на двигателя с помощта на сензори за налягане в горивните камери, адаптирането на предавателно число на главното предаване, снижаването на клиренса на каросерията и използването на гуми с намалено съпротивление на търкаляне, автоматични аеродинамични жалузи в предната решетка и система Start/Stop, новият Opel Insignia Sports Tourer ecoFLEX защитава ефективно околната среда без да прави компромиси с динамичните характеристики.


Система Start/Stop и технологичен пакет оборудване еcoFLEX

Почти всички двигатели в гамата на модела се предлагат с технологичен пакет оборудване ecoFLEX и със система Start/Stop в комбинация с механична предавателна кутия.

 

Системата Start/Stop увеличава допълнително икономичността преди всичко в условия на градско движение. Двигателят се изключва автоматично в момента, в който автомобилът спре с поставена в неутрална позиция трансмисия и се стартира моментално при натискане на педала на съединителя за потегляне. Системата може да се включва и изключва с бутон на арматурното табло. При активна система и спрял автомобил, стрелката на оборотомера застава в позиция “AUTOSTOP”, за да покаже готовността на автомобила за автоматичен старт. Моделите със система Start/Stop използват усилени алтернатор и стартер, както и специална акумулаторна батерия.


Enlarge

Трансмисии

Всички трансмисии на Opel Insignia Sports Tourer са 6-степенни. Автоматичните предавателни механизми разполагат с функция ActiveSelect® за ръчна смяна на предавките. 6-степенните механични трансмисии са оптимизирани за постигане на по-ниско вътрешно триене и по-прецизно превключване. Като цяло резултатът от отличната конструктивна архитектура и прецизността на всички трансмисии е по-спокойно, по-икономично и по-приятно пътуване.


1:

Разход на гориво в градски условия 11.5–4.7, извънградско 6.6–3.5., cредно 8.4–3.9 л/100 км. Средни емисии на CO2 - 197–104 г/км.

 

1.4 LPG: разход на гориво в л/100 км: градски 10.8–10.6 (8.1–7.9), извънградски 6.6–6.4 (5.2-5.0), комбиниран 8.2–7.9 (6.3–6.1); CO2 емисии в г/км: комбинирани 133–129 (148–143). LPG режим (режим бензин).

 

В съответствие с регламенти R (EC) No. 715/2007 и R (EC) No. 692/2008 (в съответно приложимата версия)