Новият Opel Insignia хечбек - Безопасност

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ПРЕВЪЗХОДНА АКТИВНА И ПАСИВНА ЗАЩИТА.

С напредъка на технологиите, осигуряващи безопасността на пътя, те стават все по-удобни за използване. Insignia е сред водещите в развитието на тези технологии.

Enlarge

Пасивна безопасност

Opel Insignia е оборудван не само с най-модерните системи за активна безопасност, но осигурява надеждна защита на пътниците със своите отлични технологии за гарантиране на пасивна сигурност. Използването на високоякостни стомани, стабилна конструктивна архитектура със зони за поглъщане енергията на удара, стратегически разположени деформационни елементи и предварително програмирани контури за отвеждане на напреженията при сблъсък гарантират, че каросерията на новия Opel Insignia е една от най-безопасните конструктивни структури на пазара. Използват се въздушни възглавници с двустепенно отваряне, които изключват опасността от травми поради твърде рязко задействане, a възглавницата на мястото до водача може да се изключва при необходимост. Защитатата от странични удари и проникване се осъществява от странични въздушни възглавници, а наред със страничните въздушни завеси, покриващи цялата странична остъклена площ се предлагат и странични възглавници за защита на пътниците на втория ред седалки.

 

Tова внимателно отношение към най-малкия детайл в пълната защита на водача и пътниците бе логично отличено с максимална оценка от 5 звезди за Insignia в тестовете за безопасност NCAP.

 

Сред останалите мерки за пасивна безопасност на Insignia са:

  • Устройства за двойно притягане на предпазните колани на предните седалки с цел повишена защита
  • Система за освобождаване на блока с педалите при удар PRS (Pedal Release System) за предотвратяване на травмите в областта на ходилата и краката на водача
  • Aктивни облегалки за глава за защита от наранявания вследствие на ефекта на „камшичния удар” в областта на врата.
  • Система за следене на налягането на гумите Tire Pressure Monitoring System (TPMS) за всяка гума