Новият Opel Insignia хечбек - Комфорт

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

НОВО ИЗМЕРЕНИЕ НА ПРЕЦИЗНОСТТА И КОНТРОЛА.

Opel Insignia съчетава висококачествени материали и най-добрите постижения в ергономията и технологиите, за да предостави цялостно и дълготрайно усещане за удобство на водача и пътниците.

Enlarge

Спортна седалка AGR за водача и пътника до него

Удобството на седалките е задължително условие независимо от разстоянията, на които пътувате. С широки възможности за настройка, включително лумбална опора и регулируема опора за бедрата, опционалните седалки сертифицирани от германската организация AGR (Дружество за здрави гърбове), експертен център по ергономия на седалките, ви позволяват прецизна настройка за индивидуалните изисквания на комфорта.

 

Във върховата версия перфорираната кожа в черно и бежово, с отопление и вентилация и управление с докосване на бутон и памет ви пренасят в най-високата категория на лукс. Но дори седалките с ръчна настройка и тапицерия с тъкан осигуряват същото ниво на ортопедичен комфорт.


Enlarge

Отопление, вентилация, климатична инсталация и отопляем кожен волан

Oтопляем кожен волан? Регулиране на отоплението и вентилацията на седалките? Ще откриете всички бутони за тяхното управление удобно групирани заедно непосредствено до регулаторите на климатичната инсталация и отоплението на стъклата. Двузоновата климатична инсталация с електронно управление използва чувствителни на докосване капацитивни дисплеи и позволява лесен и интуитивен контрол на функциите с изключително удобство за водача и неговия спътник. Всичко това означава повече комфорт – с топлината в студените зимни утрини и хладния полъх в горещите летни следобеди.


Enlarge

Система Advanced Park Pilot

Използвайки сензорите в предната и задната част на автомобила, системата за паркиране Advanced Park Pilot открива подходящите свободни места и ви помага с маневрите с нагледни инструкции на екрана на арматурното табло. Системата се включва с бутон, управлява се от компютър и се съобразява с препятствията при маневриране. Подходящият ъгъл на завъртане на волана и посоката на маневрите се изобразяват на екрана графично и с текст, а резултатът е винаги перфектно успоредно паркиране и в тесни пространства.


Enlarge

Eлектромеханична ръчна спирачка

Eлектромеханичната ръчна спирачка в новия Opel Insignia се задейства само с натискане на бутон и предлага едновременно повишаване на сигурността при паркиране и улесняване на водача. В съчетание със системите Hill Start Assist и Hill Hold, които предотвратяват нежеланото движение на автомобила назад при потегляне на наклон, тя ви позволява да тръгнете плавно, леко и с максимална безопасност.


Enlarge

Функция Open & Start

Системата за достъп без ключ на новия Opel Insignia предлага удобство при ежедневна употреба и осигурява надеждна защита срещу кражба. Open & Start разпознава потребителския модул UID (User Identification Unit) у водача чрез специални антени в дръжките на предните врати и броня, след което отключва всички врати в момента, в който бутонът на някоя от дръжките бъде натиснат. За стартиране на автомобила без ключ, модулът UID се разпознава от антени, разположени в купето. Традиционната ключалка на запалването липсва, а воланът се заключва и отключва по електронен път. Двигателят се стартира и изключва без необходимост от ключ – само с използване на бутона START/STOP. При необходимост, вратата на водача може да бъде отключена ръчно с вградения в модула UID сгъваем ключ.


Enlarge

Интелигентни решения за съхранение

В Opel Insignia традиционните отделения и джобове за вещи са разположени удобно на една ръка разстояние от водача и пътниците. На разположение са джобове на гърбовете на седалките, джобове във вратите, отделение за вещи на водача, поставки за напитки отпред и отзад, голяма жабка и пространство в централния подлакътник на задните седалки. Искате да използвате вашия компютър или друго електронно устройство? Налице е допълнителна възможност за контакт с 230 V в конзолата на пода.


Enlarge

Багажно пространство

С товарен обем от 530 литра новият Opel Insignia предлага едно от най-големите багажни отделения в класа. Капацитетът със сигурност е достатъчен за нещо повече от празничен уикенд; той може да се погрижи за всички нужди за бизнес и удоволствие. Сгъващата се в отношение 60:40 вертикална част на задната седалка позволява постигане на общ товарен обем от 1,470 литра, при хоризонтално положние, като опорите за глава остават на място.