Opel Insignia седан - Ергономия и инфоразвлекателни системи

Файлове за изтегляне

Opel Insignia седан – Консултации за инфоразвлекателната система

Готови ли сте да научите?

Нашите консултации ви осигуряват информация от преживяното от първа ръка

Натиснете тук за да участвате
Opel Insignia седан – Въпроси и отговори (FAQ) относно инфоразвлекателната система

Моля, въпроси?

Вижте секцията с въпроси и отговори (FAQ) относно функциите на инфоразвлекателната система на Insignia за да получите информацията.

Вижте въпроси и отговори

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ВИЖДАТЕ ПО-ЯСНО.

Екрани, които ви предоставят точно информацията, от която се нуждаете – ясно, точно и така, че наистина да я разберете. Прибори за управление, с които работите по интуиция – това е новата ергономична концепция HMI (Human Machine Interface) на Insignia, която прави шофирането по-леко и приятно.

Enlarge

Управление на функциите от волана

Новият волан с допълнително предлагана възможност за управление на функциите от волана е удобен и изглежда отлично. Обърнете внимание на комбинацията от хромираните акценти и превъзходната ергономия. Създаден така, че да концентрира вниманието ви върху пътя, воланът е естествена част от връзката между човека и машината.


Enlarge

Driver Information Center с 3.5-инчов екран

Базовата версия с 3.5-инчов монохромен екран показва нагледно, че в новата Insignia няма нищо, което може да се окачестви като базово по отношение на функционалността. На екрана можете да откриете актуална информация от бордовия компютър за разхода на гориво, подробности за пътуването и работата на системите за подпомагане на водача.


Enlarge

Driver Information Center с 4.2-инчов екран

4.2-инчовият цветен екран показва цялата обичайна информация от бордовия компютър и прибавя към нея данни за управлението на аудиосистемата, функциите на телефона, навигацията и всички други често използвани от водача команди, достъпни за управление с бутоните на волана.


Enlarge

Driver Information Center с 8-инчов екран

Голям, ясен, пълноцветен и изпълнен с информация – това е 8-инчовият Driver Information Center с висока разделителна способност, разположен непосредствено зад волана. Екранът е разработен и разположен така, че да осигури достъп до всички аспекти на информацията, комуникацията и управлението на функциите по максимално директен начин – текстово и графично. При преминаване от режим Tour към режим Sport, екранът сменя показанията си от цифрови в аналогови и предоставя пълна информация за работата на системите в автомобила.


Enlarge

Аудиосистема Radio R300

Колко информация и развлечение искате? Базовата система R300 с радиоприемник предлага 4.2-инчов цветен информационен екран, 7 високоговорителя и възможност за запаметяване на 25 радиостанции. Входовете за включване на външни устройства аux-in и USB се предлагат серийно, а CD-плейър, DAB/DAB+ and DMB-R за цифрово може да се поръча допълнително. Мощността на озвучителната система е 4x20 Вт, на разположение са 6 запаметени схеми на озвучаване, автоматична настройка на силата на звука в зависимост от скоростта, както и контрол на басите.


Enlarge

Аудиосистема R400 с Bluetooth®

Системата R400 добавя към характеристиките на базовата R300 възможност за управление с бутони на волана и Bluetooth® интерфейс за провеждане на разговори „без ръце” с гласово управление и „стрийминг” възпроизвеждане на аудиофайлове от външни устройства. CD-плейър може да се поръча допълнително. Aко имате натоварено ежедневие със сложна програма, то тази система разполага с всичко необходимо, за да ви улесни в поддържането на ритъм и ред.


Enlarge

Система Touch R700 IntelliLink

Запознайте се с IntelliLink. Системата Touch R700 IntelliLink ви дава възможност да интегрирате директно любимите си функции и приложения от личния смартфон или таблет в бордовата инфоразвлекателна система на Insignia. По този начин ще можете да управлявате тези функции от 8-инчовия чувствителен на докосване цветен екран на арматурното табло.

 

На екрана могат да бъдат показани до осем приложения на страница, придружени с удобни  "Back" и "Home" бутони за връщане в началната страница. Броят на страниците зависи от това, което сте въвели в системата. Ще откриете и панел за приложения, който ви позволява да преминавате от едно приложение към друго без необходимост от връщане към началната страница. Можете също така да конфигурирате началната страница точно според изискванията си. Можете да съхраните до 60 подлежащи на конфигуриране любими приложения, музикални файлове, телефонни номера и други – достъпът до тях и отстраняването им от страницата е също толкова лесно.

 

Налице е и функция за разпознаване на гласови команди, както и възможност за използване на разположения в долната част на централната конзола чувствителен на докосване дисплей за избор на радиостанции, въвеждане на желани приложения или за повикване по мобилния телефон.Всъщност има четири начина за управление на инфоразвлекателната система – гласови команди, бутони на волана, тъчскрийн и допълнително предлагания чувствителен на докосване панел с възможност за разпознаване на ръкописен текст. Направете своя избор.

 

В зависимост от вида на смартфона, входящите SMS съобщения могат да бъдат прочетени, а предварително написани отговори да бъдат изпращани с натискане на бутон.

 

Между другото, в допълнение към всички тези технологии, самата аудиосистема и радиоприемникът са на върхово равнище и предлагат впечатляващо качество на звука. Включени са също USB и aux-in връзките, гласовото управление на всички източници, възможността за разговори без ръце чрез Bluetooth®, както и поддръжката на гласово управление чрез приложения в смартфона. DAB/DAB+ and DMB-R са опционални.


Enlarge

Система IntelliLink Navi 900

Navi 900 IntelliLink предлага всички решения на Touch R700 IntelliLink за универсална интеграция на смартфон чрез Bluetooth®, но добавя и авангардна навигационна система. Картата може да преминава от режим 2D към 3D, а функциите на плавно увеличаване и прелистване на изображения дават ясна ориентация.

 

Както ще имате възможност да разберете, въвеждането на адреси по маршрута е детска игра. Освен 8-инчовия чувствителен на докосване цветен екран, можете да използвате за тази цел и функцията за гласови команди One Shot  - например "София, улица Съборна 22" или чувствителния на докосване панел (тъчпад), разположен удобно в близост зад скоростния лост. Той ви позволява да движите с докосване курсора по екрана и да избирате по ваше желание чрез жестове с един, с два или с три пръста, познати от работата със смартфон или таблет. Tъчпадът има и функция за разпознаване на ръкописен текст, чрез която можете да въведете телефонен номер или адрес за навигацията. Независимо от това какво ще изберете, управлението на системата става по интуиция и с минимално отвличане на вниманието на водача.

 

Вградената в системата флаш памет осигурява бърз достъп до данните на навигацията, а динамичната навигация с данни за трафика от RDS-TMC и еквивалентните платени услуги на територията на Франция и Великобритания е част от основните функции на Navi 900. Удобното преглеждане на съобщенията за промени в пътната обстановка е много лесно, тъй като те се показват изцяло на екрана на арматурното табло и се изобразяват като символи на картата. Прецизността на системата е разширена и с функция за обозначаване на лентите за движение при отклонения в маршрута по магистрала.

 

Ще откриете, че управлението на аудиосистемата, радиоприемника и озвучаването са на високото равнище на Touch R700IntelliLink. CD-плейър се предлага допълнително optional както и DAB/DAB+ и DMB-R.


Enlarge

Озвучителна система BOSE®

При системите от висок клас Touch R700 IntelliLink и Navi 900 IntelliLink можете да  добавите допълнителна нотка на лукс и престиж с добавяне на специално разработената за модела озвучителна система BOSE®. Tя използва 8 на брой висококачествени високоговорителя. Мощността на системата е 4x25 Вт и 2x50 Вт, с цифров съраунд звуков процесор BOSE® за звук с яснотата на концертна зала и обемно звучене. Сред главните предимства на системата е и възможността да настроите звученето според индивидуалния си вкус с помощта на 6-каналния графичен еквалайзер.