New Opel Cascada - Soft Top Technology

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

МЕК ПОКРИВ – ТВЪРДИ ФАКТИ.

Дните в които притежателите на кабриолети се бореха да фиксират мекия сгъваме покрив отдавна са отминали. Със своето съчетание от авангардни инженерни решения и висококачествени материали новият Opel Cascada осигурява още повече удоволствие и практичност при пътуване под открито небе.

Enlarge

Слънчеви лъчи след едва 17 секунди

Оптимизиран в аеродинамично отношение и прецизно изработен, мекият сгъваем покрив на новия Opel Cascada се вписва перфектно в стилистиката без средна колонка. Той е изработен от висококачествена луксозна материя, оборудван е с задно стъкло с подгряване и се скрива напълно под издръжлив капак при сгъване.

 

Задействането е интуитивно и лесно. Ключът в интериора е разположен в долната част на централната конзола където ръката естествено се отпуска инстинктивно върху него, осигурявайки възможност за запазване на вниманието върху пътя. Външното задействане също е лесно. Това става с помощта на дистанционно управление, което е стандартно за всички версии на Cascada.

 

Процесът на отваряне на покрива отнема едва 17 секунди, а този на затваряне – 19 секунди. И двата могат да бъдат осъществени при скорост от до 50 км/ч. Всички прозорци могат да бъдат отворени или затворени с помощта на бутон, интегриран с бутона за отваряне на покрива.


Enlarge

Тестван в екстремни условия

Електро-хидравличният механизъм на покрива е тестван над 15.000 пъти, съответстващи на 10 годишна употреба с 4 активирания на ден. Това устройство намалява теглото в сравнение с твърд покрив с приблизително 100 кг.

 

Материята от която е изработен, е базирана на висококачествен издръжлив материал. Тя е защитена при миене на колата, не се нуждае от допълнително импрегниране в рамките на експлоатацията на автомобила и е обезопасена от UV лъчи в дългосрочен план, с цел запазване на външния вид.

 

При тестване със скорост от 240 км/ч тя показва деформация от едва 3 см. Освен това при тестване в различни точки на света на стандартния двуслоен покрив при екстремни температури, последният показва абсолютна издръжливост и изолация с качества на тези на твърд покрив.

 

Ако искате животът ви да е още по-тих, на разположение е и акустичен мек покрив, осигуряващ по-добър шумов и температурен комфорт. Той включва акустично оптимизирана външна част и специален пласт от полиестерна материя интегрирана между нея и облицовката на тавана. С това се подобрява термичната изолация и допълнително се ограничава шумовото ниво в интериора – с около една трета.