New Opel Cascada - Safety

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

БЕЗОПАСНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ.

Защо един кабриолет да не разполага с всички конструктивно предвидени мерки за безопасност на един закрит модел? Напредъкът в конструктивните методи, употребата на високоякостни материали и специалната защита при преобръщане дадоха отговор на този въпрос. Кабриолетът предлага тази защита.

Enlarge

Стабилност в дълбочина

Новият Opel Cascada ви защитава отвсякъде със стабилна защитна структура, усилена с допълнителни напречни елементи в каросерията. Към нея се прикрепени всички по-нататъшни мерки за разпределение и поглъщане енергията на удара. Изящините странични колони на челното стъкло са закалени при формоването и съдържат високоякостни усилващи елементи, навлизащи дълбоко надолу под вратите, които на свой ред разполагат с диагонални греди за предотвратяване на деформациите на пътническата клетка при страничен удар.

 

Ролбарите за защита при преобръщане в задната част са монтирани в най-стабилната част на каросерията. В нормална ситуация те остават елегантно скрити, но в случай на опасност те са готови да ви защитят мигновено,активирани от сензорите на въздушните възглавници.


Enlarge

Прецизна пасивна безопасност

Пълноразмерните фронтални въздушни възглавници в съчетание със страничните въздушни възглавници с увеличен обем, предлагащи допълнителна степен на защита в областта на главите, са част от серийното оборудване на всеки нов Opel Cascada. Tези защитни мерки от последно поколение работят в пълен синхрон с всички останали системи за безопасност за осигуряване на максимално ефективна защита.

 

Сред останалите мерки са двете устройства за притягане на предпазните колани с пиротехнически механизъм и създадени за фиксиране на тялото на водача и неговия спътник в най-безопасна позиция. Носещата конструкция и точките на закрепване на седалките също играят съществена роля за безопасността, както и изпитаните активни опори за глава на Opel, които при удар се изместват напред и нагоре с цел да намалят опасността от травми във врата и горната част на тялото вследствие ефекта на камчишния удар. Висока степен на защита, но в другия край на тялото, гарантира също доказалата своята ефективност система за освобождаване на педалите Pedal Release System, която предпазва стъпалата и краката на водача от нараняване при удар.


Защита от кражба

Алармената система на новия Opel Cascada е създадена така, че да осигури пълното ви спокойствие. Всеки опит за проникване в автомобила ще доведе до задействане на алармената сигнализация и на светлините. Системата има собствено резервно захранване и охранява целия автомобил и всичко в него – включително външните елементи и колелата.