New Opel Cascada - Driving Dynamics

Тест драйв

Един тест драйв може да ви покаже повече от хиляда снимки. Натиснете тук, за да се срещнете с реалността.

Запазете час за тест драйв

Полезни връзки

ДВИЖИ СЕ ТОЛКОВА ОСТРО КОЛКОТО ИЗГЛЕЖДА.

Винаги ще забелязвате насочените към вас погледи, но съчетаването им им с впечатляващата динамика на пътя и изключителните двигатели1 създава комбинация превръщаща Opel Cascada в истински завоевател.

Enlarge

Изключителна здравина, впечатляваща динамика

Неповторимият външен вид изисква подобаваща динамика на пътя. Новият Opel Cascada разполага с високотехнологични решения по отношение на ходовата част – предно окачване HiPerStrut и задно с механизъм на Уат. Освен това каросерията на автомобила има изключителна висока устойчивост на усукване, допълваща перфектно качествата на авангардното окачване.

 

Тази устойчивост на усукване е постигната благодарение на диагоналните подподови усилващи елементи и изключително яките предни колонки усилени с високоякостна тръбна стомана. Заедно с изключителната структурна здравина, това осигурява база за прецизна управляемост, комфортно пътуване и изключителна динамика на пътя.

 

Цялостната здравина, в съчетание с предното окачване HiPerStrut е важен фактор за пътния комфорт и изключително ниските нива на шум и вибрации. Друг положителен аспект на тези конструкции е че позволяват на новия Opel Cascada да се движи и с 20 цолови колела без модификации. В задната част механизмът на Уат осигурява максимално сцепления на гумите. Добавете към това и системата на Opel FlexRide® и ще получите три различни настройки на окачването които ви позволяват удобство при движение в различни условия.


Enlarge

Плавна мощност, изобилие от въртящ момент

Естествено, впечатляващата визия на новия Opel Cascada заслужава съответстваща по своя характер динамика. Звезда в двигателната гама е напълно новият бензинов мотор 1.6 SIDI Turbo ECOTEC®, първият от цяла фамилия нови агрегати на Opel. Тук авангардните технологични решения като балансиращи валове въртящи се в противоположни посоки осигуряват на двигателя със 125 кВт (170 к.с.) мека като коприна работа, изключителна икономичност и въртящ момент със стойност от до 280 Нм в широк работен диапазон.

 

В разработването на новия двигател инженерите на Opel са използвали нови металургични решения в областта на леенето, позволяващи достигане на до 135 бара работно налягане в цилиндрите. Това дава възможност за реализиране на висока степен на сгъстяване и постигане на изключителна ефективност. Когато то се съчетае с авангардно директно впръскване, бързо реагиращ турбокомпресор и високотехнологична система за управление, резултатът е нови стандарти по отношение на реакцията и плавната работа на двигателя.

 

За привържениците на динамичните дизелови двигатели предложенията включват и изключителния 2.0 BiTurbo CDTI агрегат. Тук прецизната технология за каскадно турбо пълнене с авангардна система common-rail с до осем впръсквания на цикъл и налягане от до 2000 бара осигуряват впечатляващите 400 Нм въртящ момент и мощност от 143 кВт (195 к.с.).


Enlarge

Широка гама от двигатели

Изборът от двигатели с които се оборудва новия Opel Cascada включва както бензинови така и дизелови двигатели. Даунсайзинг агрегатът 1.4 Turbo ECOTEC® с 88 кВт (120 к.с.) и 200 Нм въртящ момент предлага впечатляваща динамика. На разположение е и друг 1.4 Turbo ECOTEC® който осигурява вълнуващите 103 кВт (140 к.с.) и до 220 Нм въртящ момент с активиране на функция overboost. Изборът включва и динамичния дизел 2.0 CDTI ECOTEC® с максимална мощност 121 кВт (165 к.с.) и 350 Нм въртящ момент.

 

Новата 6-степенна автоматична предавателна кутия реагира прецизно и бързо. Тя има по-малко движещи се части от предшественика си, с което се намалява сложността и и се увеличава ефективността. Резултатът е трансмисия която не само доставя удоволствието при шофиране като на механична, но и се настройва интелигентно към индивидуалния стил на шофиране, осигурявайки комфортна смяна на предавките при всякакви условия.

 

Всички двигатели и трансмисии предлагани за новия Opel Cascada са внимателно избрани за да съответстват на излъчването и стила на автомобила, като същевременно с това осигуряват нисък разход на гориво. В допълнение системата Start/Stop и съпътстващия пакет ecoFLEX в гамата спомагат за опазването на околната среда.


1:

Разход на гориво в града 9,3–6,3, извън града 5,9–4,6, комбиниран 7,2–5,2 л/100 км.

CO2 емисии комбинирани 168–138 г/км.

 

Съгласно регламент R (EC) No. 715/2007 (в съответно приложимите версии).